Logo Regiobode online
Eeuwenoud Loenens bedrijf Het Molenhuis gaat dicht
 
Geplaatst op: 30-11-2017

LOENEN – Het Molenhuis aan de Eerbeekseweg 130 is een oud bedrijf. Na enkele eeuwen gaat de familie Kruitbosch stoppen met de bedrijfsactiviteiten in dit pand. De winkel in ruitersportartikelen en diervoeders houdt op 1 en 2 december een opheffingsuitverkoop.

Deze zaak, van oudsher De Zilvense Korenmolen genoemd, zou hier reeds in 1557 zijn gesticht. Baron Hacfort van kasteel Ter Horst begon hier met een windmolen. Deze werd platgebrand door de Spanjaarden. Daarna kwam er een watermolen. Deze watermolen staat aan de Loenense Molenbeek die hoog in de bossen van Groenouwe ontspringt.

Op de lange weg naar de IJssel bij Voorst voedde de beek een aantal papiermolens. Alleen De Middelste Molen maakt thans nog gebruik van het water van de Molenbeek.

Na diverse papiermakers kwam de familie Kruitbosch in 1835 naar deze plek om koren te malen met behulp van het aangevoerde water en begonnen er een bakkerij. Om altijd over voldoende water te beschikken was er een grote molenvijver(wiërd) aangelegd. Deze werd in 1961 gedempt. Er werd daarna gemalen met een dieselmotor en later met een elektromotor.

De broers Thé en Bé Kruitbosch hebben samen met echtgenoten en kinderen de bakkerij en malerij voortgezet. Zijn hadden geen bakker opvolgers. Wel ging zoon Ben hier verder in het pand met een handel in tuinartikelen, dierenvoeders, dierenbenodigheden, ruiter- en hengelsportartikelen. Ben en Ankie beheerden een tijdlang deze zaak. Zoon Richard nam enige tijd geleden Het Molenhuis weer over. Door een tegenvallende omzet moet Kruitbosch de zaak sluiten.
 

Eeuwenoud Loenens bedrijf Het Molenhuis gaat dicht Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerJDIautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Sariyah Cale

In any case, with a specific end goal to get arrive, you may need to wander out a bit. Properties with arriving are more towards the east and north of Seattle and Kenmore. Urban communities and the encompassing unincorporated regions of Kirkland, <a href="http://www.demoduck.co.uk/website-startup-videos/">whiteboard explainer videos</a>, Bellevue, and Woodinville get costly. So maybe Maltby, Mill Creek, the region of North Creek, and Snohomish are less expensive.

2018-01-13 07:37:52

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
22-08
DO
23-08
VR
24-08
ZA
25-08
ZO
26-08
MA
27-08
DI
28-08
Op 22-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten