Logo Regiobode online
Bij PLUS Van Tetering leren kinderen over de herkomst van eten
 
Geplaatst op: 30-08-2016

EERBEEK – Melk op? Even in de supermarkt kopen. De jonge generatie weet vaak niet meer waar hun eten vandaan komt. Daarom start PLUS Van Tetering in Eerbeek zondag 4 september een nieuwe PLUSBRiCKS spaarcampagne waarbij kinderen hun eigen boerenbedrijf kunnen sparen. Zo leren ze van alles over de herkomst van hun eten.

PLUS Van Tetering houdt van goed eten. En er is een hoop te vertellen over waar dat eten precies vandaan komt. Het ene verhaal is nog interessanter dan het andere. Daarom sparen klanten van PLUS Van Tetering bij hun boodschappen voor bouwstenen waarmee kinderen zelf een boerenbedrijf kunnen bouwen. Stukje voor stukje sparen zij hem bij elkaar: kippen, koeien, kaas, verschillende groenten, fruit en natuurlijk de boer en boerin. In elk zakje zit naast één van de dertig spaaritems ook een kenniskaartje met bouwinstructie en boerenslimme weetjes.

Het PLUSBRiCKS boerenbedrijf is een vervolg op de succesvolle spaarcampagne in 2015, waarbij klanten hun eigen PLUSBRiCKS supermarkt bij elkaar konden sparen. Vanaf zondag 4 september ontvangen klanten van PLUS Van Tetering bij aankoop van 15 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een zakje met spaaritem en een kenniskaartje. Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 september sparen klanten extra hard met het PLUSBRiCKS startpakket. Deze is gratis bij besteding vanaf 25 euro aan boodschappen en bestaat uit een grondplaat, een boerenschuur en stickers. Daarnaast kunnen klanten sparen voor vier verschillende limited editions; een tractor, een melkwagen, een truck en een groeikas.

Niet alleen thuis, maar ook in de winkel kunnen kinderen van alles over hun eten leren. Dit doen ze door middel van de PLUSBRiCKS ontdekkingstocht. In de winkel zijn verschillende geluidskaartjes met vragen te vinden. Als kinderen de vraag goed beantwoorden, krijgen ze een letter. Deze letters vormen de oplossing van de ontdekkingstocht. Door dit antwoord te delen op plus.nl, maken kinderen kans op een dag naar de speelboerderij met vijf vriendjes.

Om het kinderen ook in het echt te laten ervaren, organiseert PLUS daarnaast van 7 tot en met 11 september een levensgrote versie van het PLUSBRiCKS boerenbedrijf op een landgoed in Utrecht. Hiervoor is uit elke provincie een schoolklas uitgenodigd. Op dit boerenbedrijf kunnen kinderen van hun zelf geplukte appels appelmoes maken, koeien melken en wortelen uit de aarde trekken.
 

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerJDIautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's