Logo Regiobode online
Abhayoga: yoga als een manier van leven
 
Geplaatst op: 30-08-2016

REGIO - Het nieuwe seizoen met lessen yoga en meditatie gaat weer van start. Abhayoga is de praktijk van Abha Hontelez. Zij geeft inmiddels al 30 jaar yoga- en meditatielessen aan mensen in de leeftijd van jong volwassen tot mensen op hoge leeftijd. De oudste was 90 jaar en nog steeds bijzonder lenig.

Abha vertelt wat yoga voor haar betekent: “Door de jaren heen ben ik yoga steeds boeiender gaan vinden. Nog steeds ontdek ik nieuwe details in houdingen en leer ik veel over mijzelf.
De vorm van yoga die ik beoefen en doorgeef is de yoga van bewustwording en naar binnen keren, het aandurven jezelf onder de loep te nemen. Yoga beoefen ik vanuit nieuwsgierigheid en bereidheid mijzelf te willen onderzoeken en ik vind het leuk als mijn cursisten dat ook willen ervaren. De mensen die bij mij op yoga komen, zoeken ontspanning en willen meer rust in hun hoofd. Op de vraag wat hen dan zo gespannen maakt of wat onrust in het hoofd geeft, hebben ze niet meteen een antwoord klaar. Na wat langer nadenken over deze vraag komen de meeste mensen er op uit dat hun spanningen zijn ontstaan doordat ze hun hart of bestemming niet meer (kunnen) volgen.
Als je steeds bezig bent te voldoen aan eisen en verwachtingen die je aan jezelf stelt of waarvan je denkt dat een ander ze van je vraagt, ben je niet meer bezig te werken vanuit je hart, vanuit wie je werkelijk bent. Zo raak je het contact met jezelf, wie je werkelijk bent, kwijt en gaan lichaam en denken compenseren met spanningen en eindeloze gedachtenspinsels. Om hier uit te komen, kan yoga een belangrijke rol spelen. Yoga is zó veelomvattend en diepgaand dat woorden tekort schieten dat uit te leggen. Maar je lichaam kan je veel vertellen als je bereid bent om ernaar te luisteren. Het kan je weer terug brengen bij wie jij werkelijk bent, bij het licht in jezelf.
Yoga is niet alleen het uitvoeren van bepaalde houdingen of bewegingen. Iedere yogahouding is een oefening in een aantal aandachtspunten zoals aandacht voor wat ben ik aan het doen en hoe doe ik dat, maar ook bewustwording, ademondersteuning, focus, onthechting en eenwording. Als je deze aandachtspunten in iedere yogahouding toepast, word je er zo vertrouwd mee dat je ze in het dagelijks leven gaat toepassen, in alle situaties en in ieder moment. Het wordt dan de weg terug naar je hart en dat is wat yoga werkelijk is. Het is een manier van leven, een manier van leven waar ik erg van ben gaan houden en waartoe ik anderen wil inspireren.”

www.abhayoga.nl
 

Abhayoga: yoga als een manier van leven
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's