Logo Regiobode online
Wereldwinkels: Itís chocolate time
 
Geplaatst op: 25-03-2015

REGIO - Chocoladeproducent Divine maakt fair trade chocolade met cacao en cacaoboter uit Ghana. De zeven Wereldwinkels in de regio - Beekbergen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Doesburg, Rheden en Velp - zetten producten van Divine Chocolate van 23 maart tot en met 4 april extra in de kijker. It’s chocolate time.

Cacaoboeren in Ghana hebben zich verenigd in een coöperatie met de naam Kuapa Kokoo. Meer dan 48.000 Ghanese boeren zijn inmiddels lid van deze coöperatie, 30% van de leden is vrouw! De cacaoboeren zijn voor 45% eigenaar van de chocoladeproducent Divine en delen daardoor in de winst die gemaakt wordt met het veredelde product. De verpakking van de Divine chocolade en cacaoproducten draagt versieringen uit de Ghanese cultuur, ‘adinkra’s’. De cacaoboeren zijn trots op hun bedrijf en willen op deze manier ons iets laten zien van hun Ghanese wortels en cultuur.
Fair trade chocolade is inmiddels een bekend product in winkels in Nederland. Veel chocolade is, ten minste voor een deel van de grondstof, fair trade. Max Havelaar heeft daarvoor baanbrekend werk verricht. Kan fair trade nog beter? Ja, vinden de zeven Wereldwinkels in de regio. Met Divine Chocolate laten zij dat zien. Deze producten worden uitsluitend met fair trade cacaobonen bereid, dat is al een eerste verschil. Daarnaast zijn de suiker, de vanille, de amandelen en bijvoorbeeld de kokos ook fair trade. Andere ingrediënten zijn meestal niet als fair trade beschikbaar, melkpoeder bijvoorbeeld. Zodra een ingrediënt wel fair trade beschikbaar is, gaat Divine het ook gebruiken. Zo groeit het aandeel fair trade in het chocolade product. Dan de veredeling: de grootste toegevoegde waarde zit altijd in de veredeling van de grondstoffen. Meestal hebben de cacaoboeren daar geen enkel voordeel van. Bij Divine is ook dat anders. De Ghanese cacaoboeren zijn voor 45% eigenaar van de onderneming Divine Chocolate en bezetten ook zetels in het bestuur van de onderneming. Uniek in de wereld van chocolade. Zo profiteren zij direct van de winst die gemaakt wordt met het veredelen van hun grondstof. Dat mag je gerust ‘fair trade met een dikke plus’ noemen.

De Wereldwinkels in Beekbergen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Doesburg, Rheden en Velp brengen de producten van Divine Chocolate de twee weken voor Pasen extra onder de aandacht. Bij aankoop van een Divine product maak je, per winkel, kans op een verrassend pakket Divine chocolade en cacaoproducten. It’s chocolate time.
 

Wereldwinkels: Itís chocolate time
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIsmeijerautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's