Logo Regiobode online
Fijne kermis Klarenbeek
 
Geplaatst op: 22-08-2018

KLARENBEEK - De Klarenbeekse Kermis kreeg volop de medewerking van de weergoden; het was drie dagen fraai zomerweer. Met een recordaantal deelnemers van 300 voertuigen aan de kermistoertocht en een spettterend live-optreden van Nielson was het een geslaagd weekend.

Op vrijdagavond vond de officiële opening plaats tijdens de start van het vogelschieten, waarbij teams van gehuwden en vrijgezellen tegen elkaar streden. De winnaars van dit jaar zijn: Remco Diks, Ronny Bosch en Tyas Wolters. Na het vogelschieten gingen iedereen los in de tent met de band Steam.

De Kermistoertocht overtrof zaterdag het record van vorig jaar. Vorig jaar reden 260 voertuigen mee aan de toertocht; dit jaar reden er ruim 300 voertuigen mee. Oude tractoren, oude auto’s, buggy’s, klassieke motoren, maar ook Solexen, Zundapps, Kreidlers en andere oude bromfietsen. Het fraaie weer speelde hierin een belangrijke rol. Perfect voor zo’n toertocht!

’s Middags gingen verschillende teams de strijd met elkaar aan tijdens de Friesche Volksspelen! Met als hoogtepunt uiteraard het fierljeppen. Er was nog wel pech door het leeglopen van het opblaasbare waterbassin door het uitvallen van de stroom. De brandweer uit Klarenbeek bracht snel uitkomst met de tankwagen zodat dit laatste spel (met vertraging) toch door kon gaan. ‘CV de Dorpsgekken’ ging er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door ‘Haj mooi edoan’ en ‘Mietjes maken grietjes’. De organisatie nodigde de teams daarnaast uit om op zo origineel mogelijk wijze voor de dag te komen, met als thema “Friesland”. De prijs was voor De Slaapfluiters.

Op zaterdagavond reisden bezoekers van heinde en verre af naar Klarenbeek voor een geweldig live-optreden van Nielson. Voor degene die geen zin hadden in de vrolijke hits van Nielson kon zich vermaken in het Rockcafé! Voor het eerst opende dit café haar deuren: DJ Martin Sonic en DJ Feliciano zorgden voor de beste rockhits. Bier en gezelligheid maakte het tot een geslaagde eerste editie van het Rockcafé. Het gekke duo Buurman & Buurman sloot de avond af op het hoofdpodium.

Op zondagochtend startte de dag met de traditionele de Ker(k)misviering, gevolgd door een optreden van Se7en. ’s Middags konden bezoekers genieten een interactieve Houthakkers Roadshow en naar een spectaculaire demonstratie van RC Wings kijken, waarna Buurman & Buurman voor een muzikale noot zorgden op het terras. Het trio The Euro’s trapte de avond af en - na het succes van vorig jaar - werd het weekend afgesloten met het Crazy Hour: met z'n allen nog een laatste keer helemaal los gaan! Alle foto’s van het hele weekend staan online op www.ovk-klarenbeek.nl

foto: Han Uenk

Fijne kermis Klarenbeek Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten