Logo Regiobode online
Thema eerste Kees Luesink Award: Innovatie in de zorg
 
Geplaatst op: 21-11-2017

DOESBURG - Het thema voor de eerste Kees Luesink Award uitreiking, op 19 januari 2018, is ‘Innovatie in de zorg’. Vanaf nu kunnen mensen zichzelf of anderen uit de regio nomineren voor deze prijs, bestaande uit een wisseltrofee en een geldbedrag. De prijs dient als stimulans om het initiatief verder te ontwikkelen. Nomineren kan via de website www.keesluesinkaward.nl

Als voormalig wethouder in Zutphen en burgemeester van Doesburg, was Kees Luesink als geen ander in staat mensen te stimuleren om doelen en idealen zelf beter voor elkaar te krijgen. Volgens Kees hebben mensen zelf de sleutel voor verandering en innovatie om een respectvolle en gelijkwaardige samenleving te creëren.
Daarom is afgelopen voorjaar de Stichting Kees Luesink Award gestart, een stichting die mensen ondersteunt die zich inzetten voor sociale en duurzame veranderingen in de maatschappij.

De Stichting Kees Luesink Award is opgericht om de nagedachtenis van Kees Luesink in stand te houden. Dat gebeurt door mensen te ondersteunen die zich inzetten voor sociale en duurzame veranderingen in de maatschappij.

Duurzame verandering zit in de mens zelf, als deze met eigen kracht een bijdrage levert aan de maatschappij. Dat is de vuist van Kees Luesink. Kees kwam op voor de underdog en vond het belangrijk gelijkwaardigheid na te streven. De stichting Kees Luesink Award richt zich op actuele initiatieven die gericht zijn op het tot stand brengen van een meer respectvolle en gelijkwaardige samenleving.

Het thema van de eerste editie is: Innovatie in de zorg (in de breedste zin van het woord). Voor de winnaar is er allereerst de Award zelf, een 'wisseltrofee': een kunstwerk gemaakt door Jan Samsom dat je twee jaar in je bezit mag houden. Daarnaast een mooi geldbedrag, om net datgene te bereiken wat nog niet lukte.

Mensen die in staat zijn de zorg te bewegen naar echte zorg; mensen die innovaties hebben bedacht waardoor werken in de zorg makkelijker wordt; mensen die buiten gebaande paden durven gaan met een goed gevolg. Kortom, iemand die iets in beweging heeft gekregen, met een initiatief dat zich verder kan ontwikkelen.

Nomineren? Ga naar www.keesluesinkaward.nl.
 

Thema eerste Kees Luesink Award: Innovatie in de zorg
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIsmeijerautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
22-07
MA
23-07
DI
24-07
WO
25-07
DO
26-07
VR
27-07
ZA
28-07
Op 22-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's