Logo Regiobode online
Drempt, Hummelo en Keppel starten Repair Café
 
Geplaatst op: 21-01-2018

REGIO - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel vindt van niet en houdt daarom op donderdag 1 februari het allereerste Repair Café.

 

In het gezondheidscentrum in Hoog-Keppel, aan de Burg. van Panhuysbrink 1e, draait het op 1 februari allemaal om repareren. Tussen 9.30 uur en 12.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies: alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

 

Door repareren te promoten, wil de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Evert Jan Bloemen. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

 

Het Repair Café is ook bedoeld om mensen op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden aanwezig zijn. Evert Jan wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

 

De Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel, gaat maandelijks, op de eerste donderdag van de maand van 9.30 uur tot 12.00 uur een Repair Café in Hoog-Keppel houden.
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Info op repaircafe.nl.

Drempt, Hummelo en Keppel starten Repair Café
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's