Logo Regiobode online
Huren betaalbaar houden voor mensen die dat nodig hebben
 
Geplaatst op: 20-05-2017

REGIO - Het Vivare jaarverslag 2016 is gepresenteerd. Met een gloednieuw uiterlijk. Op interactieve wijze, blader je als lezer door het jaar 2016 van Vivare heen. Het jaarverslag is dit jaar een online uitgave en te vinden op de website www.vivare.nl.

Vivare heeft een duidelijk doel: huren betaalbaar houden voor mensen die dat nodig hebben. Nu en in de toekomst. Vivare vertaalt die betaalbaarheid zo ver mogelijk door. Bijvoorbeeld in haar jaarlijkse huurverhoging en dat is nu weer te zien in de huurverhoging voor 2017. En ook in de gekozen aanpak voor duurzaamheid.

Voor het tweede jaar op rij is het Vivare gelukt om de jaarlijkse huurverhoging zeer beperkt te houden. Huurders krijgen maximaal 0,3% huurverhoging. Dat is inflatievolgend. Een groot deel van de huurders krijgt zelfs minder of geen huurverhoging. Vivare vindt het erg belangrijk dat haar woningen betaalbaar blijven voor mensen die dat echt nodig hebben. Nu en in de toekomst.
Ook de duurzaamheidsaanpak is gericht op het betaalbaar maken en houden van wonen. Deze aanpak is tweeledig. Enerzijds krijgen de woningen een 'warme jas' aan. Investeren in goede isolatie van woningen, helpt de energiekosten te verminderen. Dit voelt de huurder volgens Vivare direct in de portemonnee.
Anderzijds gaat het om het duurzaam blijven aanbieden van betaalbaar wonen. Daarom werkt Vivare aan een woningvoorraad, waarmee de doelgroep betaalbaar kan wonen, in een huis dat bij hen past, in een buurt die hen bevalt. Nu én in de toekomst.

Eric Angenent, Directeur Bestuurder van Vivare: “We hebben een prachtig interactief jaarverslag gemaakt. Door deze vorm is het toegankelijker en prettiger te lezen. Dat vinden wij belangrijk, want een jaarverslag is er voor iedereen. Het betaalbaar houden van onze woningen is belangrijk voor ons en onze huurders. Alleen dan zijn we in staat om mensen die het echt nodig hebben dat thuis te bieden wat ze nodig hebben. We zijn dan ook zeer trots dat we ook dit jaar de huurverhoging zo laag mogelijk hebben kunnen houden.”
 

Huren betaalbaar houden voor mensen die dat nodig hebben
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIsmeijerautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
S.Hulsman

Mooie woorden van Vivare, er staat echter niet bij dat Vivare een aantal appartmenten wil verkopen aan een investeerder en dus hierdoor niet alleen een hoop geld opstrijkt maar ook de bewoners tot heden nog niet juist geïnformeerd heeft en hierdoor een boel onrust in de wijk ontstaat. Ik heb het hier over de appartementen aan de Meidoornlaan en waarschijnlijk Iepenhof in Dieren. Bij deze woningen is binnen al jaren geen onderhoud gedaan: oa. oude keuken, oud toilet en oude douche. Schilderwerk en onderhoud buiten welke destijds door een firma uit Dieren is gedaan is ook niet iets op trots op te zijn. Welke investeerder het echter is wil Vivare niet vertellen. In 2016 zijn reeds 600 woningen aan de Amerikaanse inversteerder SOROS verkocht. Het vermoeden is dat dit nu weer het geval is. Of de woningen nu wel opgeknapt gaan worden en of de huidige bewoners mede hierdoor meer huur gaan betalen is dus de vraag!

2017-05-20 16:40:14

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
20-06
DO
21-06
VR
22-06
ZA
23-06
ZO
24-06
MA
25-06
DI
26-06
Op 20-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's