Logo Regiobode online
Danceclassic-band wijdt kerk nieuwe stijl Klarenbeek in
 
Geplaatst op: 19-11-2017

KLARENBEEK - Een kerk die eenmalig wordt omgetoverd tot danszaal. Compleet met bijpassende lichtshow en (aan)kleding uit die roemruchte jaren. In de voormalige rooms-katholieke kerk in het Klarenbeek worden tegenwoordig ook evenementen georganiseerd, Waarbij de liveformatie The Dance Classic Disco Show op zaterdag 25 november deze ‘kerk nieuwe stijl’ op swingende wijze inwijdt.

Zoals zoveel kerken kampte ook de Franciscus en Clara parochie met een dalend kerkbezoek. "En geen kerkgangers betekent bijvoorbeeld ook geen inkomsten”, zegt Miek Verheul.
Nadat in 2014 het doek viel voor de kerk, dreigde het gebouw in handen van derden te vallen. "Trouwe inzet en financiële steun van veel Klarenbekers zou daarmee in één klap verloren gaan.” Daarop sprongen de Klarenbekers massaal in de bres. "Er werd in het hele dorp massaal geld ingezameld en van de ton die we daarmee binnenhaalden, konden we het gebouw kopen. We zijn erg blij zijn dat we op die manier de kerk voor Klarenbeek hebben weten te behouden”, aldus Verheul, bestuurslid van de intussen in het leven geroepen stichting Vrienden van het kerkgebouw Klarenbeek.

De naam van de kerk is inmiddels omgedoopt tot ‘Het Boshuis’. Behalve dat veel Klarenbekers donateur zijn geworden, worden er allerlei evenementen op touw gezet. Om zo de exploitatie van het gebouw rond te krijgen, maar ook om voor wat extra leven in de brouwerij te zorgen in de regio Klarenbeek. "We hebben al wat activiteiten gehad voor besloten gezelschappen, maar we willen de komende tijd ook openbare evenementen houden. Daarvoor hebben we het bureau Music & Entertainment in Voorst in de arm genomen. Het optreden van The Dance Classic Disco Show is het eerste concrete resultaat van die samenwerking.”
De ‘vrienden van Het Boshuis’ zijn erg benieuwd naar de opkomst: "Dit is voor ons toch min of meer een try-out. Met het organiseren van evenementen willen we zorgen voor wat extra vertier hier in Klarenbeek. Al zijn ook de inwoners van omliggende dorpen uiteraard van harte welkom."

De taferelen van deinende Godshuizen met zingende gospelkoren zijn intussen genoegzaam bekend, zaterdag 25 november zal het er in Het Boshuis niet minder swingend aan toegaan. De kerkbanken zijn eerder al weggehaald zodat er volop ruimte is voor een uit de kluiten gewassen dansvloer. The Dance Classic Discoshow heeft nummers op het repertoire van onder meer Chic, Dan Hartman, Stevie Wonder en The Trammps. En behalve werk uit de zeventiger jaren speelt de band ook nummers uit de eighties van onder meer Wham!, Gloria Estefan en Pat Benatar. De band bestaat uit twaalf personen, onder wie een zangeres, twee zangers en een blazerssectie. Een van de zangers is Timmy van Lingen, die eerder dit jaar nog doordrong tot de finale van het tv-programma ‘Idols’.

Het Boshuis is te vinden aan de Kerkweg 2. De deuren gaan open om 20.00 uur, het optreden duurt tot 01.00 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bike Totaal Wolters, Plus Imanse en Joris' Friteskraam in Klarenbeek, bij Primera de Damper in Beekbergen en Oonk Boekhandel in Twello. Op de dag zelf kosten de kaarten aan de kassa 15 euro.
 

Danceclassic-band wijdt kerk nieuwe stijl Klarenbeek in Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
17-12
MA
18-12
DI
19-12
WO
20-12
DO
21-12
VR
22-12
ZA
23-12
Op 19-12-2017 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-12-2017 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten