Logo Regiobode online
Rheden Leefstijl Challenge bij De Cirkel
 
Geplaatst op: 17-03-2016

RHEDEN – Maar liefst 52 procent van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Daar gaat in Rheden verandering in komen. Sport- en Healthclub de Cirkel gaat namelijk starten met een erkend overgewicht-preventieprogramma genaamd Leefstijl Challenge. Er is bewust gekozen voor het woord Leefstijl, omdat het primair een leefstijl- en gezondheidsprogramma is, met belangrijke elementen geïntegreerd uit het TNO/Fit!vak-kennisdossier Overgewicht en Obesitas. Hiermee is een gezonder gewicht een garantie.

Het Nieuwe Gezondheid-model staat centraal in dit programma, waardoor er aandacht is voor bewegen, voeding en mentale fitheid. Sport- en Healthclub de Cirkel zocht naar een op wetenschap gebaseerd overgewicht-preventieprogramma waarin een gezondere leefstijl en duurzaam resultaat centraal staan. Door de toepassing van de internationale beweegrichtlijn van de WHO (World Health Organization) en de nieuwe voedingsrichtlijn 2015 van de Gezondheidsraad leren deelnemers in het Leefstijl Challenge programma het meest ideale ‘recept’ voor een gezond gewicht.
In het programma wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde, awardwinning, beweegmonitor, een boeiend actief en gezond leven kennisdeel met online e-learning cursussen en e-boeken en deelnemers worden begeleid door een gecertificeerd Overgewicht Preventie coach. De opstart van het programma bestaat uit vier coachmomenten over gezond bewegen, vitale voeding en mentale fitheid, in drie maanden tijd. Samen met de deelnemer wordt een persoonlijk beweegplan opgesteld.

Het Rheden Leefstijl Challenge programma wordt in de gemeente Rheden exclusief aangeboden door Sport- en Healthclub de Cirkel. Wie meteen aan de slag wil om van 2016 een vitaler jaar te maken, met een gezonder gewicht, kan zich inschrijven via www.decirkel.nl of bel met 026 4954648. Het project is tijdelijk gesubsidieerd, waardoor de Cirkel het programma kan aanbieden voor slechts 12,95 euro per maand. Vraag naar de voorwaarden voor deelname.
 

Rheden Leefstijl Challenge bij De Cirkel
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldJDIsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's