Logo Regiobode online
Rijneveld: Tuingeluk voorkomt wateroverlast
 
Geplaatst op: 16-09-2015

SPANKEREN - De extreme regenbuien zorgden afgelopen tijd voor veel overlast: ondergelopen kelders, kamers en parkeergarages. Gebr. Rijneveld b.v. uit Spankeren meent dat die ellende kan worden voorkomen als mensen hun tuin maar voor maximaal 1/3 zouden verharden.

‘Een mooiere wereld begint in de eigen achtertuin’, stelt Gebr. Rijneveld b.v. Samen met de andere 50 geselecteerde bedrijven in het land zijn zij de bedenkers van de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk. Door de vier regels goed toe te passen, ontstaat niet alleen het goede gevoel in de eigen tuin, maar worden indirect ook belangrijke maatschappelijke problemen zoals de wateroverlast opgelost.
Een goede tuin heeft heel veel toegevoegde waarden. De bezitters van een goed ingerichte tuin zijn gezonder en fitter, ze hebben meer aandacht voor wat groeit en bloeit en voelen zich gewoon prettiger. Door de goede band met de tuin ontstaat er veel respect voor de natuur en het milieu. De vier basisvoorwaarden zijn bedacht om tuinbezitters te helpen om de juiste stappen te zetten. Er is immers niemand gebaat bij een tuin die tegenstaat. Op de website www.tuingeluk.nl worden deze basisvoorwaarden uitgelegd.
Op 19 en 20 september kunt u in de Tuinen van Appeltern ook naar het jaarlijks georganiseerde Tuingelukweekend. Op deze dagen nemen Gebr. Rijneveld b.v. en zijn collega’s u bij de arm om u persoonlijk rond te leiden in dit Nationale tuininspiratie- en voorlichtingspark. Ze laten u in de praktijk zien hoe Tuingeluk kan voelen en hoe u het eenvoudig in eigen tuin kunt verkrijgen.

De Tuinen van Appeltern telt meer dan 200 voorbeeldtuinen en heeft daarbij de nationale vaste plantentuin, een natuurlijk spelenterrein en de Wilde Weelde Wereld. Gebr. Rijneveld b.v. is door het park geselecteerd als partner op basis van hun creativiteit, vakbekwaamheid en de ambitie om zoveel mogelijk mensen de toegevoegde waarde van een tuin te laten ervaren.
 

Rijneveld: Tuingeluk voorkomt wateroverlast
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's