Logo Regiobode online
De Gouden Schaar gaat verder met nieuwe eigenaar
 
Geplaatst op: 16-09-2015

VELP – Al bijna twintig jaar is Trees Offenberg het vertrouwde gezicht van kleding- en reparatiewinkel De Gouden Schaar, maar binnenkort draagt ze het stokje over. Ze heeft in Mustafa Mohseni de perfecte opvolger gevonden die met veel enthousiasme vanaf 1 oktober de winkel aan de Emmastraat in Velp voortzet.

Als ze terugkijkt, lijkt de tijd voorbij gevlogen. Trees Offenberg (68): “In 1987 besloot ik weer te gaan werken toen ook de jongste van mijn vier kinderen naar school ging. Ik was lerares naaldvakken en vond bij De Gouden Schaar de ideale baan om werk en gezin te combineren. Wekelijks bracht de toenmalige eigenaresse mij thuis een tas vol kleren die vermaakt en versteld moesten worden en waar ik tijdens de schooltijden en in de avonduren aan werkte. Erg leuk en afwisselend werk.” Tien jaar later, in 1997 besloot de eigenaresse zelf te stoppen en vroeg aan Trees Offenberg of ze interesse had in overname van de winkel. “Ik heb daar natuurlijk even over na moeten denken, maar de kinderen waren inmiddels een stuk ouder. Ik zag er een leuke uitdaging in en besloot er toen voor te gaan.’

En zo werd ze achttien jaar geleden, op haar vijftigste, zelf eigenaresse van de kleding- en reparatiewinkel die inmiddels in Velp en omgeving alom bekend is. Met een aantal medewerksters die op oproepbasis beschikbaar zijn, heeft ze in de afgelopen jaren ontelbare kledingstukken van nieuwe knopen en ritsen voorzien, langer of korter, nauwer of wijder gemaakt. Maar ook van jassen bodywarmers gemaakt, nieuwe gordijnen en kussenhoezen vervaardigd of bruidsjurken passend gemaakt. “Je kunt je het eigenlijk zo gek niet bedenken. Er is echt heel veel mogelijk”, vult Trees aan.
Nu ze inmiddels 68 jaar is, vindt ze het mooi geweest en is het tijd om het stokje over te dragen. Vanaf 1 oktober aanstaande is Mustafa Mohseni (35) de nieuwe eigenaar van De Gouden Schaar. Mustafa heeft al twintig jaar ervaring in het vak. Hij werkt momenteel bij kledingreparatiebedrijf De Bronzen Naald in Arnhem en koesterde al langer de wens om voor zichzelf te beginnen. In de overname van De Gouden Schaar ziet hij een mooie uitdaging die hij samen met zijn vrouw wil aangaan. Vanaf begin volgende maand zijn zij dus het nieuwe gezicht van de Gouden Schaar. – Foto Lotte Bienias.

 

De Gouden Schaar gaat verder met nieuwe eigenaar Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerJDIautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten