Logo Regiobode online
Bronckhorst scoort goed op digitale volwassenheid
 
Geplaatst op: 14-10-2017

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst scoort een mooie vijfde plaats in een onderzoek naar de digitale dienstverlening van overheden. Uit de resultaten blijkt dat de gemeente voor 90 procent digitaal volwassen is.

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Economische Zaken (EZ) willen de staat van de digitale dienstverlening van gemeenten in beeld brengen. Daarom onderzochten zij voor het vierde jaar op rij de digitale volwassenheid van de gemeentelijke websites in Nederland.
Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of bij een aanvraag de gegevens van de aanvrager voor-ingevuld worden (met gebruik van DigiD of e-Herkenning) en of het voor een inwoner mogelijk is een formulier digitaal in te sturen. Wethouder Antoon Peppelman: “Er werd ook gekeken of wij als gemeente een eenvoudige melding of vraag via een contactformulier laagdrempelig maken, juist door géén DigiD te vragen. Omdat de inwoner bij ons centraal staat, letten wij hier goed op. Wij zijn dan ook blij met deze mooie score.”

Het onderzoek toetst gemeenten op 56 producten, 33 voor inwoners en 23 voor ondernemers. Een product is de mogelijkheid die een gemeente biedt om een aanvraag of melding te doen, bijvoorbeeld een aanvraag bijstandsuitkering of melding gevonden voorwerp. Is dit product digitaal aan te vragen en zo ja, in hoeverre is dan sprake van een geavanceerde digitale toepassing? Daar waar het gaat om het aantal producten dat de gemeente digitaal aanbiedt scoort Bronckhorst 92 procent, tegenover het landelijk gemiddelde van 83 procent. Kijkt men naar de digitale volwassenheid van de producten, dan neemt Bronckhorst landelijk de vijfde plaats in met een 90 procentscore Het landelijk gemiddelde voor digitale volwassenheid ligt op 75 procent.

Digitale dienstverlening neemt een grote vlucht. In het overheidsprogramma Digitaal 2017 werken de ministeries van BZK en EZ nauw samen met overheidsorganisaties om zoveel mogelijk diensten aan burgers en ondernemers via een digitaal kanaal aan te bieden. Om de staat van de digitale dienstverlening in beeld te brengen, is voor het vierde jaar op rij de digitale volwassenheid onderzocht van de meest gebruikte producten voor inwoners en ondernemers van de 388 gemeenten in Nederland.
 

Bronckhorst scoort goed op digitale volwassenheid Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldJDIsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
VR
21-09
ZA
22-09
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
Op 21-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten