Logo Regiobode online
Het belang van de honingbij dringt door
 
Geplaatst op: 13-07-2017

HOENDERLOO - In het weekend vonden voor de vijfde keer de Landelijke Open Imkerijdagen plaats. Tijdens dit weekend stellen jaarlijks 250 imkers, individueel of in verenigingsverband, hun imkerij open om hun passie te delen met het brede publiek.Imkersvereniging Hoenderloo e.o. maakte daarbij dit jaar voor het eerst gebruik van het terrein van Imkerij BijDaan, de grootste beroepsimkerij van Nederland.

Ruim 150 belangstellenden bezochten de imkerij en lieten zich door de leden van de imkersvereniging alles vertellen over de hun bijzondere hobby. Er werd honing geproefd, bijenwaskaarsen gemaakt en menigeen nam een kijkje in een bijenkast. Velen raakte verwonderd over de fascinerende wereld van de honingbij en er waren zelfs enkele bezoekers die besloten volgend jaar deel te nemen aan de beginnerscursus bijenhouden, die de imkersvereniging jaarlijks organiseert. “Het is fantastisch om te zien hoe de belangstelling voor de honingbij de afgelopen jaren is gestegen en het is heel belangrijk om de mensen te informeren over het nut en de noodzaak van de bijenhouderij. Verbazingwekkend genoeg is honing voor veel mensen niets anders als zoet broodbeleg wat je in een potje in de supermarkt koopt. Het is enorm dankbaar werk om voorlichting te geven aan zulke mensen, er gaat een wereld voor ze open”

De honingbij heeft het in Nederland de laatste jaren niet makkelijk. Vooral in de winter sterven door onverklaarbare redenen vele bijenvolken en imkers klagen over het geringe voedselaanbod. Daarnaast is het aantal imkers in de afgelopen 25 jaar meer dan gehalveerd. Door de teloorgang van het aantal van deze bestuivende insecten komt de productie van een groot aantal van onze voedselgewassen in gevaar. “Er zal veel moeten gebeuren om het tij te keren” aldus beroepsimker Daan Ludwig “Wie bij wil dragen aan een grotere en gezondere bijenstand door imker te worden, wordt door onze imkersvereniging met open armen ontvangen op de beginnerscursus. Maar mensen kunnen ook zonder imker te worden een enorme bijdrage leveren aan een beter leefklimaat voor de honingbij. Plant bijvoorbeeld bij-vriendelijke planten in je tuin of zaai een braakliggend stukje grond in.”

De Open Imkerijdagen trokken naar schatting landelijk zo’n 30.000 bezoekers en vinden ook volgend jaar weer plaats tijdens het tweede weekend van juli. Wie meer wil weten over bijen en bijenhouden kan terecht op www.imkersvereniginghoenderloo.nl.
 

Het belang van de honingbij dringt door Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
20-06
DO
21-06
VR
22-06
ZA
23-06
ZO
24-06
MA
25-06
DI
26-06
Op 20-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten