Logo Regiobode online
Hummelo stapt over op zonne-energie
 
Geplaatst op: 13-06-2017

HUMMELO - Ook Hummelo draagt zijn steentje bij aan de ambitie om de Achterhoek in 2030 energieneutraal te maken. Een enthousiaste werkgroep met 10 bewoners is samen met AGEM een zonnecollectief gestart onder de naam Zonkracht Hummelo. Hierbij plaatsen bewoners gezamenlijk zonnepanelen op een dak in de buurt, bijvoorbeeld op een bedrijfspand, schuur of openbaar gebouw.

De Hummeloërs hebben hierdoor wel de voordelen van de zonnepanelen, maar worden ontlast bij zaken als inkoop, installatie, verzekering en onderhoud. Door provinciale subsidie en een aantrekkelijke landelijke fiscale regeling, is de terugverdientijd berekend op ongeveer 8 jaar. Deelnemers profiteren van de voordelen van deze fiscale regeling voor een periode van 15 jaar, door de overheid gegarandeerd. De werkgroep richt zich in eerste instantie op het dorp Hummelo, maar geeft aan dat ook bewoners van omliggende dorpen als Drempt en Keppel kunnen meeprofiteren. Op de website www.zonkrachthummelo.nl is te zien welke postcodegebieden deel kunnen nemen.
IJsboerderij de Steenoven heeft zijn dak al kosteloos aan de Werkgroep ter beschikking gesteld. Eigenaar Ronald Pelgrom: “Ik had zelf al 260 panelen geplaatst om mijn boerenbedrijf en ijsmakerij energieneutraal te maken. Op mijn dak is nog plaats voor zeker 200 panelen. Die ruimte stel ik met alle plezier ter beschikking aan dit mooie initiatief!”

De werkgroep organiseert op 7 september een grote voorlichtingsavond bij Café FF naar Steef in Hummelo. Het initiatief heeft 50 deelnemers nodig om in aanmerking te komen voor de provinciale subsidie en de werkgroep heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Werkgroeplid Pierre Seegers: “Het is wie-het-eerst-komt-wie-het-eerst-maalt, want we kunnen niet meer zonnepanelen uitgeven dan er dakruimte beschikbaar is. In dorpen als Zieuwent, Wichmond en Beltrum liep het ook storm, dus dat zal hier niet anders zijn.” De werkgroep benadrukt dat dit initiatief ook interessant kan zijn voor mensen die in een huurhuis of monument wonen.
 

Hummelo stapt over op zonne-energie
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
20-06
DO
21-06
VR
22-06
ZA
23-06
ZO
24-06
MA
25-06
DI
26-06
Op 20-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's