Logo Regiobode online
Apeldoorn zoekt ‘slimme producten’ voor energiebesparing
 
Geplaatst op: 13-05-2017

GEM. APELDOORN - De gemeente Apeldoorn is op zoek naar nieuwe innovatieve producten waarmee zij in 2017 eigen gebouwen energiezuinig kan maken. Onder de titel ‘Gemeente Apeldoorn daagt u uit!’ geeft de gemeente bedrijven en particulieren een podium om hun slimme product te presenteren. Met de mogelijkheid om dit uiteindelijk werkelijk toe te passen in één van de panden die in het bezit zijn van de gemeente.

Wethouder Mark Sandmann: "Het broeikast effect en het opraken van de fossiele brandstoffen maken dat wij vol moeten inzetten op duurzame energie. We vragen onze inwoners om daar aan bij te dragen, maar zelf doen we dat ook. Onder andere door onze eigen gebouwen zo energiezuinig mogelijk te maken."
De gemeente (Vastgoedbedrijf) is eigenaar van veel gebouwen in de hele gemeente Apeldoorn. Denk daarbij aan kantoorgebouwen (stadhuis, werven), museum, theater, gymzalen, sporthallen.

Met ‘Apeldoorn daagt u uit!’ wil de gemeente innovatie stimuleren. Geïnteresseerden krijgen een kans om hun innovatieve product daadwerkelijk in het gemeentelijk vastgoed toe te passen. Mark Sandmann: ‘Wij denken dat veel producten onbenut blijven omdat die zich in de praktijk nog niet hebben bewezen. Dat vinden we zonde. We roepen iedereen op om ons die producten te laten zien. En als het kan passen we die toe in ons vastgoed’.

Tot en met 16 juni 2017 kan iedereen plannen indienen voor toepassing van innovatieve producten in 2017. Het formulier voor het indienen van een plan staat op www.apeldoorn.nl/energie onder tabblad ‘Gemeente Apeldoorn daagt u uit!’. Op die site staan ook de criteria die de gemeente gebruikt om de plannen te beoordelen. Een geïnteresseerde mag niet meer dan één product indienen. Voor een geselecteerd product is €50.000,- inclusief implementatie, begeleiding etc. beschikbaar, exclusief BTW.

Na beoordeling van de plannen nodigt de gemeente een aantal indieners uit om een ‘pitch’ te geven voor een jury. Zo kan de gemeente bepalen of het product echt interessant is. En of het daadwerkelijk in 2017 kan worden toegepast in het gemeentelijk vastgoed. Uiteindelijk mogen de partijen die overblijven een offerte indienen.
 

Apeldoorn zoekt ‘slimme producten’ voor energiebesparing
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
20-06
DO
21-06
VR
22-06
ZA
23-06
ZO
24-06
MA
25-06
DI
26-06
Op 20-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's