Logo Regiobode online
Loenen heeft nu een eigen rijschool
 
Geplaatst op: 10-09-2015

LOENEN - Rijschool De Loenermark biedt inwoners van Loenen en omstreken waar voor hun geld. Met als motto ‘Leer verantwoord rijden voor een veilige toekomst op de weg’ is Berry Kanne onlangs met veel plezier een rijschool begonnen in zijn woonplaats Loenen.

Hij sleutelde altijd al met veel plezier aan auto’s en motoren. Rijden is een favoriete bezigheid. Zo gek is het dus niet dat Berry Kanne (50) besloot de benodigde opleidingen te volgen om, na een carrière in de werkbouwtechniek, een rijschool te beginnen "Kennis overdragen op anderen heb ik altijd erg leuk gevonden", vertelt hij. "Mensen die mij kennen, weten dat ik heel rustig ben. Een ontspannen sfeer is wat mij betreft een van de belangrijkste voorwaarden voor een efficiënte les. Cursisten opleiden tot chauffeurs die zich in iedere situatie goed kunnen redden, die zich prettig voelen achter het stuur; dat is mijn doel."

Er zijn ouderen die angstig zijn geworden op de weg, die bijvoorbeeld de snelweg mijden. Dat is volgens Berry zonde. "Met een paar lessen kan je zo’n drempel overwinnen en weer vol vertrouwen de weg op. Daar help ik graag bij."

Er is wel een en ander veranderd sinds hij zelf zijn eerste rijbewijs haalde. "Ja, tegenwoordig doe je bijvoorbeeld een tussentijds praktijkexamen. Ik vind het een goede voorbereiding op het echte examen. Je weet zo wat je nog moet oefenen en hoe het werkt tijdens zo’n examen." Zijn oudste zoon van 16 – hij heeft twee zonen en een dochter - is net begonnen met lessen. Dat kan ook tegenwoordig: praktijkles nemen vanaf 16,5 jaar, je rijbewijs halen vanaf je 17e, rijden met een coach tot je 18 bent.

Er kan veel bij Rijschool De Loenermark, maar over één ding is Berry heel duidelijk: "Je rijbewijs halen is kostbaar. Daarom wil ik dat de lessen van a tot z benut worden. Een uur les betekent een uur rijden. Er wordt zo min mogelijk tijd verspild."
Voor inwoners van Loenen betekent een rijschool in het dorp, dat er meer vrijheid is in de route. Er hoeft minder afgestemd te worden op Apeldoorn. Daarnaast begin ik sowieso met een gratis introductieles. "Na dit uur les kan de leerling altijd zeggen: ik vind het niks. Even goede vrienden."

Voor meer informatie: www.deloenermark.nl
 

Loenen heeft nu een eigen rijschool
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIautobedrijf Ronaldsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's