Logo Regiobode online
Aangepaste gebiedsvisie Beekbergsebroek
 
Geplaatst op: 10-02-2018

BEEKBERGEN - Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Apeldoorn heeft de aangepaste gebiedsvisie voor de Beekbergsebroek vastgesteld. In deze gebiedsvisie staat waar in het gebied Beekbergsebroek de thema's natuur, recreatie en duurzame energie mogelijk zijn.

 

In de zone voor recreatie ligt de nadruk op kleinschalige, openbaar toegankelijke ontwikkelingen, waarbij de hoeveelheid verkeer niet of weinig toeneemt. De natuurontwikkeling is vooral bedoeld om het Beekbergerwoud met Apeldoorn te verbinden. In de zone voor duurzame energie zitten geen zoekzones voor windmolens meer. Behandeling van de gebiedsvisie vindt naar verwachting plaats op 22 februari. Als de gemeenteraad de visie vaststelt, vindt de ontwikkeling van het gebied vervolgens stapsgewijs plaats.

De aangepaste gebiedsvisie is gebaseerd op drie door de raad vastgestelde thema's, met als kaders onder andere dat de hoeveelheid verkeer in de Beekbergsebroek niet substantieel toeneemt en dat initiatieven een landschappelijke meerwaarde leveren. Dit wordt per initiatief getoetst. Omdat de gebiedsvisie ook als een uitnodiging wordt bedoeld, bevat deze voorbeelden van concrete wenselijke activiteiten. De verwachting is dat de gebiedsvisie in combinatie met ander beleid voldoende handvatten biedt om niet passende activiteiten te weren.

Op de concept gebiedsvisie is door honderden bewoners inspraak geleverd, die zich voornamelijk richtten tegen de drie zoekzones voor windmolens en, vooral in het gebied zelf, tegen het vergroten en het verbeteren van de recreatieve mogelijkheden, onder andere vanwege verkeersoverlast. Naar aanleiding van een raadsbesluit vorig jaar zijn de drie zoekzones voor windmolens al vervallen. Aan de concept gebiedsvisie zijn op basis van de inspraak ideeën voor kavelruil, picknickplaatsen, hondenuitlaatplekken en een sportparcours toegevoegd.

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's