Logo Regiobode online
SP Rheden wil geen megastal in Ellecom
 
Geplaatst op: 08-11-2016

ELLECOM - Landgoed Middachten heeft vergevorderde plannen voor een megastal (300 melkvee en 168 jonge koeien) in het uiterwaardengebied van Ellecom. De SP Rheden vindt dit geen goed idee. Een megastal werkt volgens hen namelijk negatief op het welzijn van de dieren.

Zoveel koeien in één ruimte is volgens de SP niet wenselijk. Op deze locatie is zeer beperkte mogelijkheid voor weidegang en dat betekent dat de dieren dus hoogstwaarschijnlijk binnen zullen moeten blijven. Volgens de Socialisten horen koeien echter de wei.

Te vaak wordt volgens de SP in megastallen nog gebruik gemaakt van antibiotica en worden hormonen toegediend. Stoffen waarvan we niet willen dat die (per ongeluk) in het grondwater terecht komen.
De stallen worden gesitueerd op een locatie die nu ingericht is als vluchtplaats voor het wild bij hoogwater. Door de vestiging van een groot bedrijf daar, zal volgens de SP het wild die locatie willen vermijden. Door de vele vervoersbewegingen, die bij zo'n groot bedrijf horen, voor onder andere het veevoer, mestafvoer, melktransport en vervoer van kalveren, zal het niet alleen druk worden voor het wild. De inwoners van Ellecom en toeristen die gebruik maken van het fietspad aan de Eikenstraat zullen zeker ook gaan merken dat er een groot bedrijf is gevestigd. "De kwetsbare uiterwaarden in onze mooie omgeving mogen ook niet aangetast worden door de vestiging van een groot bedrijf", aldus de SP Rheden, die ook oneerlijke concurrentie ziet ten opzichte van kleinere veeboeren.

Naar verwachting zal de gemeenteraad van Rheden in de loop van 2017 een besluit gaan nemen over de plannen rondom deze megastal.
De SP vindt de plannen voor een megastal in de uiterwaarden van Ellecom geen goede zaak en gaat daarover de komende tijd in gesprek met de inwoners van Ellecom om te horen hoe zij tegenover deze plannen staan. Reageren kan ook via: www.rheden.sp.nl.
 

SP Rheden wil geen megastal in Ellecom
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's