Logo Regiobode online
Nog meer duurzame vis in assortiment Plus
 
Geplaatst op: 08-01-2016

EERBEEK – Supermarktketen Plus, waartoe ook Plus van Tetering in Eerbeek behoort, zet een volgende stap in het verduurzamen van het visassortiment. In de komende maanden vergroot Plus het aandeel garnalen en zalm dat is voorzien van het ASC-keurmerk.

Drie soorten verantwoorde garnalen zijn vanaf nu in het schap te vinden: wokgarnalen, cocktailgarnalen en roze MSC-garnalen. Daar komen in januari de ASC-gecertificeerde zalmfilet, zalmreepjes, zalmblokjes en gerookte zalm bij. Ruim de helft van het verse visassortiment van Plus was al van verantwoorde herkomst. Na deze stap wordt dat bijna 75 procent. Ook hierna zal Plus stappen zetten om het aandeel duurzame vis te vergroten.

Vis is geliefd bij de klanten van PLUS. De omzet steeg in 2015 met 8 procent. Als meest verantwoorde supermarkt van Nederland vindt Plus het belangrijk dat consumenten kunnen genieten van duurzaam gecertificeerde, verse vis. Al in 2012 heeft Plus uitgesproken geen vis in het schap te willen van de van de rode lijst van de VISwijzer. Deze vissoorten zijn vervangen door duurzame soorten, die ook voldoen aan de strenge criteria van MSC voor de wild gevangen vis of ASC voor de gekweekte vis.
Het assortiment verantwoorde vis bestaat nu onder andere uit MSC-gecertificeerde kabeljauw, haring en mosselen en de exclusief bij Plus verkrijgbare MSC-schol van Gijs, die alleen wordt verkocht in de periode dat de schol op zijn best is: van maart tot oktober. De toevoeging van de ASC-gecertificeerde verse zalmfilet, gerookte zalm en wok-, cocktail- en roze MSC-garnalen betekent weer een flinke stap vooruit.
Alle vis die bij Plus wordt verkocht is geanalyseerd door de Good Fish Foundation op de mogelijke stappen om verder te kunnen verduurzamen. Plus kan het verduurzamen van het assortiment niet alleen en doet dit samen met ngo’s, keurmerkorganisaties en haar leveranciers.
 

Nog meer duurzame vis in assortiment Plus
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
ZO
23-09
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
Op 23-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's