Logo Regiobode online
Bronckhorst gaat aan de slag met woonwensen van inwoners
 
Geplaatst op: 07-09-2017

BRONCKHORST - Inwoners van de gemeente Bronckhorst gaven in diverse bijeenkomsten, onder andere bij ‘B en W de boer op’, aan vast te lopen bij het zoeken naar een woning in de gemeente. Het college heeft naar deze signalen geluisterd en gaat nu onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om op korte termijn huisvesting te organiseren die in de actuele woonbehoefte voorziet.

Sinds 2011 is er sprake van regionale samenwerking op het gebied van wonen. De belangrijkste reden hiervoor zijn de verwachte demografische ontwikkelingen. Bronckhorst heeft veel energie gezet op het terugbrengen van de aantallen toe te voegen woningen in lijn met de gemaakte regionale afspraken. Met als resultaat dat in 2017 er zelfs (een weliswaar zeer beperkte) ruimte in onze woningaantallen lijkt te ontstaan.

Vanuit de inwoners komen signalen dat er nu behoefte is aan huisvesting voor met name de doelgroep starters. In zowel de koop- als de huurmarkt is het aanbod goedkope woningen beperkt. Ook geeft men aan dat het aanbod dat er is, niet past bij hun wensen of financiële mogelijkheden. Als gevolg van gewijzigde wet- en regelgeving is het voor deze doelgroep namelijk lastiger geworden om tot de woningmarkt toe te treden. Denk hierbij onder andere aan de inkomenseisen en de strengere financieringsnormen.

De mogelijkheden voor extra permanente woningen zijn ondanks de ontstane ruimte beperkt. Wethouder Spekschoor: “We willen nu op korte termijn verkennen welke knelpunten er in het woningaanbod zijn en welke mogelijke oplossingen daar voor zijn. Daarnaast willen we breder kijken naar creatieve manieren om met het bestaande woningaanbod in te spelen op de (toekomstige) behoefte. Denk hierbij aan het samenvoegen, aanpassen, uitbouwen of verduurzamen van bestaande woningen, zodat de woningvoorraad beter past bij uw woonwensen.”
Ook wordt bekeken of het mogelijk is een beperkt aantal (tijdelijke) woningen toe te voegen om aan de vraag van dit moment te kunnen voldoen. Adviesbureau Atrivé gaat de gemeente bij deze verkenning ondersteunen.
 

Bronckhorst gaat aan de slag met woonwensen van inwoners
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
23-07
DI
24-07
WO
25-07
DO
26-07
VR
27-07
ZA
28-07
ZO
29-07
Op 23-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-07-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's