Logo Regiobode online
Lammetjesdag op de Loenermark
 
Geplaatst op: 07-03-2018

LOENEN – De lente is in aantocht en dat is al goed te zien bij de schaapskudde op de Loenermark in Loenen. De laatste weken zijn er al zo'n honderdtachtig lammetjes geboren. Zondag 11 maart zijn ze tussen 10.30 en 16.00 uur te bewonderen tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag van Geldersch Landschap & Kasteelen.

 

Tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag kunnen niet alleen de jongste dieren van de kudde bewonderd, maar zijn er ook verschillende andere activiteiten, zoals demonstraties schapen drijven en jachthoorn blazen, hutten bouwen, ponyritjes en excursies met de boswachter. Tevens verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten en lekkernijen. Het activiteitenprogramma is terug te vinden op www.glk.nl/evenementen. Plaats van handeling is de schaapskooi van de kudde aan het eind van de Droefakkers in Loenen.

In de afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen van het evenement dusdanig gestegen dat het evenement te stressvol is geworden voor de schapen en lammeren. Uit oogpunt van dierenwelzijn heeft Geldersch Landschap & Kasteelen daarom besloten om geen bezoekers meer tussen de dieren te laten. De schapen en lammeren zijn zondag vanaf de voergang in de schaapskooi te bewonderen en vanaf het raster tussen de oude en nieuwe schaapskooi. Ook wordt geen schapenvoer meer verkocht.

De entree tot Lammetjesdag is gratis. Parkeren kost 5 euro per auto. Een parkeerticket kan ter plekke contant worden betaald of vooraf worden besteld via www.glk.nl/evenementen. Om wildparkeren door bezoekers langs de Droefakkers, Bruisbeek en Hameinde te voorkomen zet Geldersch Landschap & Kasteelen deze editie extra verkeersregelaars in aan het begin van de Droefakkers. Omdat het internetbereik in het gebied slecht is, is pinnen bij diverse standhouders en activiteiten niet mogelijk.

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
MA
01-10
DI
02-10
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 01-10-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 02-10-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's