Logo Regiobode online
400 Kinderen bouwen zelf mini-windmolenpark
 
Geplaatst op: 05-06-2018

VELP - Vierhonderd kinderen bouwen sinds maandag 4 juni in tien dagen maar liefst zestien windmolens op bedrijventerrein De Beemd in Velp voor het educatieproject Laat Maar Waaien! Ze leren over het nut en de techniek van deze vorm van energieopwekking en krijgen praktijkles over diverse andere vormen van duurzame energie. Trainees van Allliander helpen de scholieren hierbij. In Nederland gebruikten we het afgelopen jaar - ondanks de grote urgentie van het klimaatprobleem - in plaats van minder, juist méér energie. Dat moet anders. Initiatiefnemers Inge van der Vaart van I-Link en Petra Lettink van Groene Transitie willen met het project Laat aar Waaien! kinderen en jongeren kennis laten maken met techniek, de overgang naar een duurzame energievoorziening en de vooruitzichten voor de toekomst. Ze werken samen met Urban Wind (Alliander). Ze vonden een partner in Erwin Coolen: ondernemer (ECHT), bestuurslid van stichting de Beemd en inwoner van de gemeente Rheden met een passie voor techniek, energie en educatie. Hij vroeg Laat Maar Waaien! naar De Beemd te komen.

 

Scholieren uit groep zeven en acht van meer dan tien basisschoolklassen bouwen het mini-windmolenpark op een braakliggend stuk terrein op De Beemd. Ook krijgen de kinderen praktijkles over zonne-energie en warmte/koude opslag in de bodem. De windmolens blijven tot eind september op deze locatie staan. Zestig leerlingen van 4-VWO van Het Rhedens bouwen het materiaal waarmee de basisscholieren zullen experimenteren. Ze voeren zelf in de natuurkunde diverse metingen uit aan de molens. Trainees van Alliander uit het team Urban Wind helpen bij de uitvoering en geven molens in bruikleen. Zij geven zo hun kennis door en leren zelf projectmanagement in de praktijk.

Het mini-windmolenpark in Velp is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Rheden, Stichting bedrijventerrein De Beemd, Ondernemersclub Rheden, OutSmart, Vestas en vele andere partners die in natura bijdragen zoals Suez en Copernico. Op vrijdagmiddag 15 juni wordt het mini-windmolenpark feestelijk geopend samen met de partners en wethouder Ronald Haverkamp. Iedereen is van harte uitgenodigd op het veld bij de ingang van De Beemd (Gildestraat) in Velp van 16.00 tot 17.00 uur.

Foto - Fotografie Natuurlijk (Matty Maas)

400 Kinderen bouwen zelf mini-windmolenpark
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
autobedrijf RonaldJDIsmeijer
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
20-08
DI
21-08
WO
22-08
DO
23-08
VR
24-08
ZA
25-08
ZO
26-08
Op 20-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-08-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's