Logo Regiobode online
Expositie keramiek en schilderijen bij Expo-Angerlo in de Galluskerk
 
Geplaatst op: 03-09-2018

ANGERLO – In de Galluskerk in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Martine van Zwieten en schilderijen van het schilderscollectief ONS. De expositie is te zien van 2 tot en met 30 september, elke zondag en op zaterdag 8 september van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De keramische objecten van Martine van Zwieten gaan vooral over kleur en vorm; een eeuwige zoektocht naar gewaagde nuances, het spelen met tinten, transparant, dekkend, overvloeiend. Zij experimenteert graag en veel met schaal- en bolvormen. Inspiratie haalt zij uit de natuur, uit mensen en uit haar dagelijkse omgeving. In het werken met gemengde technieken voor de afwerking en kleuring zoekt zij steeds uitdagingen en momenteel werkt zij graag met transfers en onderglazuren waarmee de keramiek op een schilderachtige manier wordt verfraaid. Ook stof met een reliëf print zij graag in klei.

Het schilderscollectief ONS bestaat uit drie schilders: Edu Gijsbertse, Cynthia van Ginneke en Barbara Koornneef. De naam ONS omvat voor het collectief de verschillende stijlen, technieken en onderwerpen die zij gebruiken in hun individuele werk. De afwisseling van het werk dat zij gezamenlijk exposeren geeft tevens de kracht van het collectief weer. Edu’s schilderijen beslaan een breed scala aan onderwerpen zoals landschappen, luchten, stadsgezichten, close-ups en abstract werk. Deze gevarieerdheid is de kracht van Edu, waar hij al zijn gevoel in kan weergeven op het doek. Cynthia’s werk is geïnspireerd op haar passie voor de natuur in verschillende verschijningsvormen. De vorm, kleur en structuur van haar onderwerpen brengt zij over op voornamelijk grote doeken. De zee en haar beweging speelt hier regelmatig een rol in. Barbara’s werk kenmerkt zich door grote herkenbaarheid maar dan net even anders. Combinaties van onderwerpen die zorgen voor een speciale twist. De kijker wordt uitgedaagd tot het bedenken van een eigen verhaal.

www.martinevanzwieten.nl

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
smeijerautobedrijf RonaldJDI
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's