Logo Regiobode online
Met Avan naar de dagopvang (deel 2)
 
07-11-2017

Hou het kort en bondig. ik vind

Schelden en beledigen mag niet.

Naam en adres moeten bekend zijn.

Geen rijmelarijtjes en gedichtjes.

De redactie houdt zich het recht voor 

     bijdragen in te korten of niet te plaatsen.

 

Met Avan naar de dagopvang (deel 2)

Sinds 1 augustus 2017 word ik naar de dagopvang gebracht en gehaald door Avan. De uitvoering van deze vervoersregeling is er met deze andere vervoerder niet op vooruitgegaan. De vaak niet al te ruime busjes geven voor mij en mijn medereizigers nogal de nodige problemen bij het in- en uitstappen. Een aantal van de medereizigers is mindervalide. Ophalen op de afgesproken tijd is vaak problematisch. Het inlevingsvermogen van de chauffeurs met betrekking tot de verschillende doelgroepen is niet van een wat je noemt erg hoog gehalte. Als voorbeeld het uitstappen bij thuiskomst aan de straat kant is niet alleen onhandig, maar zelfs onveilig en aandacht voor het begeleiden bij het oversteken.

Wanneer ik instap in De Steeg gaat de Tom Tom uit en wordt overgeschakeld op de kennis van de instapper om op de meest efficiënte wijze het volgende adres te bereiken. In Rheden is de volgende instapper weer volledig op de hoogte van de route naar en door Velp en zo arriveren we toch steeds weer bij de dagopvang.
(Te) kleine busjes en de onvermijdelijke mee te vervoeren rollators zorgen ook voor de nodige problemen. Rollators worden vaak niet vastgezet en moeten worden vastgehouden door de passagiers. Bevestigingsmateriaal is in de busjes aanwezig, maar toch…
Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk. Adviezen, klachten van het verzorgend personeel van mijn dagopvang zijn bij de Avan chauffeurs vaak aan dovemans oren gericht.

Daan Agelink, De Steeg
 

 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Advertentie:
autobedrijf RonaldJDIsmeijer
 
Reacties
 
Merel
Sinds Avan mensen voor dagbesteding rijdt is het een groot dama. Mijn broer gaat 3 dagenper week naar dagbesteding en werd door Avan opgehaald. Hij moest van Dieren naar Hall, een kwartiertje rijden. De taxi ging van Dieren naar Eerbeek, van Eerbeek naar Brummen en dan weer naar Hall. Een enorm onlogische route aangezien Eerbeek naast Halll ligt! Mijn broer zat bijna een uur in de bus. Wij hebben hierdoor Avan vaarwel gezegd omdat dit voor mijn broer niet haalbaar is zo lang in de bus te zitten. Gelukkig is de dagopvang zo fantastisch dat ze hem zelfophalen en thuisbrengen. Anders was het echt een groot probleem. Zelf werkzaam in de thuiszorg merk ik dat clienten die vlakbij hun dagopvang wonen en er pas om 10.00 hoeven te zijn opeens om 8.00 worden opgehaald. Dan zijn ze nog niet verzorgd en moet de chauffeur later terugkomen. Zouden ze wel meegaan om 8.00 dan rijden ze rustig een uur rond om mensen overal op te halen en te vroeg bij de dagbesteding te droppen. Wie maakt toch de routes? De gemeente? Of avan zelf? Want als ik naar Avan bel moet ik de gemeente hebben en als ik de gemeente bel moet ik Avan hebben Dit is schandalig voor onze ouderen en hulpbehoevenden. Het was goed zoals het was!
2017-11-10 18:00:34

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's