Logo Regiobode online

Jaar 2018

Week 3

Only for Men zoekt meest mannelijke kroeg van Nederland 18-01-2018
Mannen van Nederland houden ervan om een biertje te drinken met vrienden in de kroeg. Only for Men wil uitzoeken welke kroeg, de meest mannelijke kroeg van Nederland is. Zodat iedere man weet waar hij terecht kan voor een ouderwets gezellige mannenavond.
Lees verder »
Maak je eigen shapie bij De Luchte 15-01-2018
Herberg de Luchte in Spankeren heeft op zondag 21 januari een primeur. Het bedrijf Momentize komt langs om gasten in 3D op de foto te zetten. Hiervan kunnen zij dan hun eigen shapie laten maken, een levensecht 3D-poppetje in realistische kleuren.
Lees verder »

Week 2

Nieuw in Velp: fit in 20 minuten per week 10-01-2018
Personal trainer en ondernemer Gera Vermeulen opende op maandag haar fit20-studio aan de Hoofdstraat 242 in Velp. Fit20 is een effectieve en efficiënte training, altijd op afspraak en onder persoonlijke begeleiding. Het concept past bij mensen die weinig tijd of geen zin hebben om iets aan fitness te doen.
Lees verder »

Jaar 2017

Week 43

Veluws wild eten tijdens Walking diner bij De Korenmolen 26-10-2017
Het wildseizoen is geopend en dat is zeker te proeven bij Restaurant Grand Café De Korenmolen in Eerbeek. Sinds vorige week staan er diverse wildgerechten op het nieuwe menu. Bedrijfsleider Bart Tabor benadrukt dat het wild dat op de kaart staat, uitsluitend van de Veluwe afkomstig is. “Dat is lang niet overal zo, maar wij kiezen er bewust voor. Het is mooi biologisch vlees van de Veluwe”.
Lees verder »

Week 42

Aal Storteboom verder onder de vlag van Bosch Car Service 19-10-2017
Autobedrijf Aal Storteboom is al jaren een begrip in Dieren. Sinds 1 oktober is het bedrijf verder gegaan onder de vlag van Bosch Car Service. Roy. Hiermee benadrukt het autobedrijf dat zij alle merken onderhouden, repareren en verkopen, zowel nieuw en occasion als in de lease.
Lees verder »

Week 41

BodyControl Doesburg na tien jaar nog steeds modern 13-10-2017
Het is alweer tien jaar geleden dat Joseph Sinay Sportcenter BodyControl opende aan de Leigraafseweg in Doesburg. Tien jaar vlogen voorbij, maar de sportschool is nog steeds bij de tijd en dé plek in Doesburg om lekker ontspannen aan je gezondheid te werken.
Lees verder »

Week 40

Fietsen & Zo in Dieren breidt alweer uit 06-10-2017
Al drie jaar na de verhuizing van Dieren-Zuid naar het centrum, kampt Fietsen & Zo (voorheen Lentink Fietsen) met een tekort aan ruimte. Gelukkig biedt het nieuwe pand Semmelweisstraat nog de mogelijkheid tot uitbreiding.
Lees verder »

Week 38

Terug in Doesburg? 19-09-2017
n deze krant treft u een advertentie met een foto: een bekend gezicht. Jalb Schut heeft in de jaren tussen 2007 en 2014 vele families in Doesburg en wijde omgeving begeleid als uitvaartleider. Hij woont niet in Doesburg, maar komt er wel regelmatig en wordt dan vaak herkend en aangesproken. Even weer een herinnering ophalen.
Lees verder »

Week 37

Jagyba Sport & Health blijft innoveren en verbouwen 11-09-2017
Komende week van 18 tot 24 september is er een Open Doe Week bij Jagyba. Bezoekers kunnen hele week gratis gebruik maken van alle faciliteiten van de sportschool en kennismaken met de geheel verbouwde fitnessruimte en de nieuwe trainingsfaciliteiten.
Lees verder »

Week 36

Bakkerij de Winkel opent op Callunaplein 04-09-2017
“Brood, luxe broden, gebak en ander banket, eigenlijk alles wat je in een bakkerij kunt verwachten”, vatten Erno de Winkel en Sander de Rooy het assortiment samen van hun nieuwe winkel in Dieren. Vrijdag opende Bakkerij de Winkel haar deuren op het Callunaplein.
Lees verder »

Week 31

Verbouwing Anytime Fitness Dieren nadert voltooiing 04-08-2017
De verbouwing van de Anytime Fitnessclub aan de Imboslaan in Dieren nadert zijn voltooiing. Maandag 21 augustus wordt de club in gebruik genomen en kunnen de enthousiaste sporters gaan fitnessen in de gloednieuwe fitnessclub.
Lees verder »

Week 30

De Kroeg in Loenen open met Loenense Moandag 28-07-2017
De nieuwe kroeg aan de Eerbeekseweg in Loenen, genaamd De Kroeg, wordt sinds maart gerund door Lilian Timmer. In dit mooie pand, waar voorheen restaurant Zilven gevestigd was, zag Timmer een mogelijkheid om haar droom uit te laten komen. In het pand is een mooie houten bar gekomen, er is een biljartruimte gecreëerd en het is ook mogelijk om een potje dart te spelen. Bij mooi weer kunnen bezoekers heerlijk buiten zitten.
Lees verder »

Week 26

Anytime Fitness opent fitnessclub in Dieren 26-06-2017
Anytime Fitness opent eind augustus een gloednieuwe fitnessclub aan de Imboslaan 71, naast het Tango tankstation, in Dieren. In de voormalige autoshowroom wordt 700 m2 verbouwd tot een moderne, sfeervolle en gezellige fitnessclub met de modernste apparatuur en fitnessmogelijkheden. Ook worden er diverse groepslessen gegeven.
Lees verder »
Back to School-koopavond Boekhandel Dieren 26-06-2017
Speciaal voor aankomende brugklassers, kinderen uit groep zeven en alle andere scholieren uit het voortgezet onderwijs houdt Boekhandel Dieren donderdag 29 juni een speciale Back to School-koopavond. Tijdens deze koopavond wordt een grote collectie aan nieuwe schoolagenda's en schoolartikelen gepresenteerd.
Lees verder »

Week 25

Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta Dieren 19-06-2017
Meer dan tachtig bezoekers kwamen onlangs naar de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta Dieren. De taxateurs voerden 45 taxaties uit en beoordeelden vazen, klokken en serviesgoed, maar ook munten en schilderijen. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er waren wel verrassingen, zoals een bijzonder zakhorloge met een taxatiewaarde van ruim 1000 euro en Chinees aardewerk uit de Song-periode (960 – 1279).
Lees verder »
Curves Velp is weer open 19-06-2017
Curves Velp, gespecialiseerd in vrouwenfitness, was even gesloten, maar sinds 12 juni zijn de deuren weer open. De nieuwe eigenaresse, Fabiola de Bie, heeft de Curves Club aan Den Heuvel in Velp overgenomen en is vast van plan om er een succes van te maken.
Lees verder »
Pedicare Loenen en Glasdiscount.nl op nieuwe locatie 19-06-2017
Ben en Miranda Geerdink hebben een grote wens in vervulling zien gaan. Ben runt al enige jaren Glasdiscount.nl en echtgenote Miranda heeft Pedicare Loenen voor totale hand- en voetverzorging. Beiden waren op zoek naar een ruimere locatie en vonden die aan de Hoofdweg 60 in het centrum van Loenen.
Lees verder »

Week 24

Nieuwe kantoor Assink Makelaars feestelijk geopend 12-06-2017
Na drie maanden intensief verbouwen Assink NVM Makelaars officieel de deuren van haar nieuwe kantoor in Velp. Een feestelijke gelegenheid waar veel nieuwsgierige klanten en (zakelijke) buren een kijkje kwamen nemen. Van de voormalige kledingzaak is niets meer te herkennen. Het kantoor heeft een hele nieuwe indeling en look.
Lees verder »
Heerlijk ontspannen bij Barbera van oNtop 12-06-2017
Het begon met een cursus babymassage voor haar kinderen, maar inmiddels heeft Barbera Nauta uit Brummen haar vaardigheden uitgebreid tot sportmassage, hot stonemassage en klassieke ontspanningsmassage. Bij haar in de praktijk of bij de cliënt aan huis, Barbera neemt altijd de tijd voor een effectieve en ontspannende massage.
Lees verder »
Maak kennis met de Bonte Bentheimer 12-06-2017
Wie over de Kappersweg in Spankeren rijdt, ziet daar sinds een paar maanden de prachtige Bonte Bentheimers in het weiland. Pootjes in de modder, neus in de openlucht, deze varkentjes hebben het hier prima naar hun zin. Volgende week openen Ron Gelderman en Majola van Dijk hier hun eigen boerderijwinkel, met voornamelijk vers biologisch vlees, en dit weekend mag iedereen komen kijken hoe het er op een varkenshouderij aan toe gaat.
Lees verder »
Grafisch ontwerper Sandra Heijink doet graag wat voor een ander 12-06-2017
Misschien zegt de naam Sandra Heijink u meteen wat, misschien kent u haar niet. Maar vrijwel zeker kent u het werk van de succesvolle grafisch ontwerpster uit Brummen. Wie door Brummen en omgeving rijdt, kan eigenlijk niet om haar heen. Links en rechts zult u met regelmaat door haar ontworpen logo’s en huisstijlen tegenkomen. Drogisterij Troost, AW accountants, basisschool het Park in Brummen, Lomar Sportvilla in Dieren, Brummen Energie, regiobank IJsselborg Hendriks. Het zijn slechts een paar voorbeelden van het vele werk dat de creatieve Brummense heeft gemaakt.
Lees verder »

Week 20

Noviteit bij Asperge-boerderij de Stokhoven 19-05-2017
Vorig jaar heeft Gerrit Hendriksen van boerderij de Stokhoven in Drempt een nieuwe digitale volautomatische sorteermachine in gebruik genomen. Deze machine wast, snijdt en sorteert middels een hightech digitale camera in alle gewenste sorteringen en dat met een snelheid van 16.500 stuks per uur.
Lees verder »

Week 18

Galerie ’t Arthuus bestaat tien jaar 04-05-2017
Op 14 mei viert Galerie ‘t Arthuus in Loenen haar tienjarig bestaan met een prachtige expositie en een gezellig feestje. Van 14.00 tot 17.00 uur is er fijne muziek van Lex Kemper en Bruno Rombouts, er is een hapje en een drankje om met Mieke Diekmann te toosten en tot slot krijgen bezoekers een presentje mee naar huis.
Lees verder »
De Heideroos met Marcel en zijn team bestaat tien jaar 01-05-2017
Tien jaar geleden, op 1 mei 2007, werd Marcel Gardenbroek de uitbater van De Heideroos aan de Harderwijkerweg 28 in Eerbeek. “Tien jaar een zaak runnen, is echt een mijlpaal in de horeca-branche”, vertelt Gardenbroek trots. “Dankzij onze vele vaste gasten en ons vaste, hechte team heb ik dit kunnen bereiken”.
Lees verder »

Week 13

Opstapdagen elektrische fietsen bij Corbeek Tweewielers 31-03-2017
Corbeek Tweewielers is sinds twee jaar gevestigd aan de Wilhelminaweg 15b in Dieren. Eigenaar Michel Corbeek: “Het gaat goed, er is veel vraag naar de E-bike, die erg in opkomst is. Daarom hebben we nu een veel ruimer assortiment elektrische fietsen en kijken we naar mogelijkheden om uit te breiden.” Deze elektrische fietsen zijn uitgebreid te testen tijdens de opstapdagen bij Corbeek tweewielers op vrijdag 7 en zaterdag 8 april, van 10.00 tot 16.00 uur.
Lees verder »

Week 12

Woningbouw in Brummen komt op stoom 24-03-2017
Na een aantal magere jaren met minder nieuwbouw worden er in Brummen dit jaar de nodige nieuwe woningen gerealiseerd. De afgelopen maanden is de bouw van zowel het project Koppelenburg als de bouw van de tweede fase in Elzenbos gestart. Zaterdag 1 april kunnen beide bouwlocaties worden bezocht tijdens de NVM Open Huizen Dag.
Lees verder »

Week 8

Geslaagde DNEye-oogmeetdagen bij Van Wissing Optiek 23-02-2017
Wie kijkproblemen ervaart in de schemer of in het donker kon dinsdag en woensdag zijn / haar ogen op laten meten met speciale DNEye-oogmeettechniek bij Van Wissing Optiek in Velp. Voor de winkel stond deze dagen een caravan met een unieke Rodenstock DNEye-scanner opgesteld.
Lees verder »

Week 5

Huisartsenpraktijk De Zegerij wordt weer door twee huisartsen gerund 30-01-2017
Huisartsen Jeanette Klijn Velderman en Mayke Kock runnen sinds 1 januari samen huisartsenpraktijk De Zegerij aan de Zegerijstraat 10 in Brummen. Sinds 2010 deed Klijn Velderman dat alleen toen huisarts Ruiter met pensioen ging. “Ik ben heel blij dat we het nu weer met z’n tweetjes doen”, vertelt Klijn Velderman.
Lees verder »

Week 3

Persoonlijke verloskundige zorg in regio Zutphen-Brummen 16-01-2017
Karin Schreurs startte vier maanden geleden haar eigen verloskundige praktijk De Bakermaat in Zutphen. “Dit is echt wat ik wil”, straalt ze. “Ik kan het nu op mijn eigen manier vormgeven met veel persoonlijke aandacht en tijd voor zwangere vrouwen en hun partners”.
Lees verder »

Week 1

MJ Uitvaartzorg – Persoonlijk en betrokken 03-01-2017
"Vertrouwd traditioneel, of juist met een persoonlijk accent aansluitend bij het geëindigde leven? Welke wens er ook leeft na een overlijden, mijn kracht ligt in het meedenken, ideeën aandragen en realiseren van een gepaste uitvaart", aldus Monique Jonker van MJ Uitvaartzorg.
Lees verder »
Een relatie heeft onderhoud nodig 03-01-2017
en relatie zou een veilige plek moeten zijn, de plek waar je rust en liefde vindt, waar je kunt bijkomen en herstellen van alle beslommeringen in je dagelijks leven. En is jouw/uw relatie dat ook nog steeds? Praktijk Psyso helpt bij het vinden van antwoorden op dergelijke vragen. Want een relatie heeft onderhoud nodig om goed te blijven.
Lees verder »

Jaar 2016

Week 51

Etos opent gloednieuwe winkel in Dieren 20-12-2016
Inwoners van Dieren kunnen voortaan in hun eigen woonplaats terecht bij Etos. De nieuwe winkel bevindt zich aan het Callunaplein 55 en opende vorige week. Er gaan zes medewerkers aan de slag. De eerste 500 klanten ontvingen gratis een gezondheids- of verzorgingsproduct van het Etos eigen merk.
Lees verder »

Week 46

Sinterklaas laat persoonlijke boodschap achter bij Plus Van Tetering 18-11-2016
Sinterklaas is weer in Nederland en hij galoppeerde direct langs Plus Van Tetering in Eerbeek. Kinderen kunnen vanaf heden hun zelf geknutselde schoentje zetten en ouders kunnen een persoonlijke videoboodschap laten inspreken door de Sint.
Lees verder »
Jouw dag vraagt om meer dan één bril 18-11-2016
Ervaar nu de voordelen van speciale multimedia-, outdoor- of zonneglazen naast je bril voor dagelijks gebruik. Want ons kijkgedrag is in de loop der tijd sterk veranderd en dat vraagt veel van onze ogen. We kijken vaak en lang naar grote en kleine beeldschermen. Zonlicht en kunstlicht wisselen elkaar regelmatig af. En we willen snel kunnen reageren tijdens het autorijden, competitieve balsporten of (winter)sporten. Hendriks Optiek te Eerbeek en te Hennepe Optiek te Dieren brengen daarvoor de zonneglazen van Essilor.
Lees verder »

Week 45

Goede resultaten nieuw leefstijl programma 10-11-2016
“Wat een heerlijk gevoel, moeiteloos twee trappen op rennen zonder buiten adem te raken.”, vertelt Baukje. Dankzij een nieuwe leefstijl heeft zij enorme gezondheidswinst behaald. En die gezondheidswinst hebben meer mensen gehaald. Tot nu toe zijn bijna 100 deelnemers gestart aan de Rheden Leefstijl en Afslank Challenge bij De Cirkel.
Lees verder »

Week 44

Gezellige kapsalon Ans Sterne viert 20-jarig jubileum 04-11-2016
Kapsalon Ans Sterne in Dieren-Zuid viert de hele maand november het 20-jarig jubileum van de kapperszaak. Eigenaresse Ans Sterne begon de salon twintig jaar geleden aan de Kerkstraat 2. Sinds zes jaar knipt ze al haar klanten met veel plezier aan de overkant, Kerkstraat 3, gevestigd aan het knusse marktpleintje.
Lees verder »

Week 43

Plus Van Tetering geeft boodschappen weg 24-10-2016
Elk jaar kijken klanten er weer naar uit; de boodschappenpakket spaarcampagne. Zondag 30 oktober start Plus Van Tetering opnieuw met de spaarcampagne voor een gratis boodschappenpakket. De komende maanden sparen klanten voor een pakket met een winkelwaarde van maar liefst 50 euro.
Lees verder »
Two Days of Denim bij Mensperience Store in Doesburg 24-10-2016
De Mensperience Store van Only for Men in Doesburg, maakt zich klaar voor de tweede editie van Two Days of Denim op 29 en 30 oktober. Alles staat geheel in het teken van dit indigo blauwe stijlicoon, zo kun je je jeans laten repareren door de Denham Repair Service en komt Indigo People het proces van indigo verven laten zien.
Lees verder »
Rabobank Apeldoorn stemt dienstverlening af op wat klanten willen 24-10-2016
Rabobank Apeldoorn stemt dienstverlening af op wat klanten willen. "Dat is de kern van onze nieuwe strategie. We willen er toe doen op relevante momenten in het leven van onze klanten. Zodat ze kunnen bankieren op een manier die bij ze past. Daarom werken we met slimme technologie om zelf bankzaken goed te regelen."
Lees verder »

Week 42

Nieuwe damesmodezaak Stijl iconen in Doesburg 21-10-2016
De muren van het winkelpand aan de Kerkstraat 37 in Doesburg hangen tegenwoordig vol met stijl iconen van vroeger en nu. Sinds 1 oktober is de nieuwe winkel Stijl iconen van Monica Rijkaart in dit pand gevestigd met damesmode van maat 36 tot en met maat 56.
Lees verder »
Drogisterij Troost viert 90-jarig bestaan 21-10-2016
Drogisterij Troost aan de Ambachtstraat 4-A in Brummen viert in november het 90-jarig bestaan van de winkel. Op 16 november 1926 startte de opa van Arian Troost, de huidige eigenaar, met een drogisterij in een pand iets verderop in de Ambachtstraat. Later nam de vader van Arian het over en inmiddels runt Arian de drogisterij, samen met zijn vrouw Jolanda al sinds 1990. Een echt familiebedrijf dus!
Lees verder »

Week 41

Verse maaltijden van Keurslager van der Horst 16-10-2016
Dat Keurslager van der Horst uit Eerbeek en Dieren een ruim assortiment met ambachtelijke producten heeft, is niets nieuws. Dat mag je immers verwachten van een goede slager. Maar dat daar ook dagverse maaltijden bij horen is niet bij iedereen bekend. Zonde eigenlijk, want het is zo makkelijk en vooral lekker dat iedereen het eigenlijk eens zou moeten proberen.
Lees verder »
Papa’s Pizza bezorgt iedere dag verse Italiaanse pizza’s 14-10-2016
Bakker Christo ten Veen uit Eerbeek is sinds enkele weken met een bezorgdienst voor dagverse Italiaanse pizza’s begonnen onder de naam Pappa’s Pizza. Papa’s Pizza bezorgt iedere dag, zeven dagen per week, tussen 17.00 en 20.00 uur Italiaanse pizza’s in Eerbeek, Loenen en Laag-Soeren.
Lees verder »

Week 38

Een kijkje in de keuken bij Veldheer Kachels op zaterdag 1 oktober 23-09-2016
Een nieuw ingerichte winkel, die ook nog eens tien jaar bestaat, de geboorte van een nieuw kacheltje en vooral twee trotse eigenaars die graag hun werk laten zien. Genoeg redenen voor Veldheer Kachels in Hummelo voor een eerste open huis op zaterdag 1 oktober.
Lees verder »

Week 36

Labels by Door is een vernieuwing voor Doesburg 08-09-2016
Dorine Maresch mag zich sinds drie weken ook eigenaresse van haar winkel van Labels by Door aan de Kerkstraat 43 in Doesburg noemen. Ze opende deze winkel tegenover haar andere winkel Door Mode, die zij al zeven en een half jaar met veel passie runt.
Lees verder »

Week 35

Abhayoga: yoga als een manier van leven 30-08-2016
Het nieuwe seizoen met lessen yoga en meditatie gaat weer van start. Abhayoga is de praktijk van Abha Hontelez. Zij geeft inmiddels al 30 jaar yoga- en meditatielessen aan mensen in de leeftijd van jong volwassen tot mensen op hoge leeftijd. De oudste was 90 jaar en nog steeds bijzonder lenig.
Lees verder »
Bij PLUS Van Tetering leren kinderen over de herkomst van eten 30-08-2016
Melk op? Even in de supermarkt kopen. De jonge generatie weet vaak niet meer waar hun eten vandaan komt. Daarom startte PLUS Van Tetering in Eerbeek zondag 4 september een nieuwe PLUSBRiCKS spaarcampagne waarbij kinderen hun eigen boerenbedrijf kunnen sparen. Zo leren ze van alles over de herkomst van hun eten.
Lees verder »

Week 34

Nu ook verse noten in Eerbeek 25-08-2016
Alweer verschillende jaren is het mogelijk om in Eerbeek kaas, vers van het mes, te kopen. Sinds half augustus is het assortiment in de kaaswinkel op het Oranje Nassauplein uitgebreid met verschillende noten en rijstcrackers. Tessa Zwierlink kreeg regelmatig de vraag naar noten en aanverwanten.
Lees verder »

Week 32

Paul Roescher viert jubileum met prijsvraag 11-08-2016
Ze worden steeds zeldzamer; prijsvragen die echt spraakmakend zijn. De Jubileumprijsvraag van het 45 jaar oud geworden familiebedrijf Paul Roescher is er zo één. De winnaar van de hoofdprijs mag een eigen Paul Roescher keuken ontwerpen, ter waarde van € 7.000,-!
Lees verder »

Week 29

It’s 4 Hair neemt kapperszaak Liberté in Rheden over 22-07-2016
Na 12,5 jaar verlaat Cindy Rosendaal – Van Dinther, eigenaresse van kapperszaak Liberté aan de Groenestraat in Rheden, haar zaak in het dorp. “Dit was een heel moeilijke beslissing voor mij, maar ik kon het niet meer combineren met mijn gezin”.
Lees verder »

Week 27

In de prijzen bij Erik Pieterse Zonwering 05-07-2016
Sinds het bekend worden van het feit dat Erik Pieterse Zonwering zich ging vestigen in Dieren, hebben zij een winactie op Facebook gestart. Het ging om een zogenaamde 'win-deel-like actie'. Onder alle deelnemers werd een winnaar getrokken. Van de 10.266 volgers hebben 542 de pagina op het juiste manier geliked en gedeeld.
Lees verder »
Experimenteren bij EMTÉ Dieren 05-07-2016
Vanaf 10 juli staat EMTÉ in het teken van de wetenschap. In samenwerking met het NEMO Science Centre en Pepijn Gunneweg, is de campagne Proefjeslab ontwikkeld. Verzamel spannende, leuke en lekkere experimenten! Zorg dat je er snel bij bent, want op = op.
Lees verder »

Week 24

Nieuw in Velp: Kapsalon Lana 16-06-2016
Midden op het Churchillplein in Velp is sinds een paar weken Kapsalon Lana gevestigd. De kapperszaak wordt gerund door echtpaar Sarkawt en Cynthia Tovik. Sarkawt is een ervaren kapper met veel passie voor zijn mooie vak.
Lees verder »

Week 23

Bezoeker enthousiast over vernieuwd HEMA filiaal in Eerbeek 09-06-2016
HEMA heeft afgelopen week het filiaal in Eerbeek heropend. De afgelopen tijd had het filiaal gefungeerd als outlet. Na een korte verbouwing van twee weken, ging het filiaal aan het Oranje Nassauplein woensdag weer open voor klanten en de reacties waren louter positief.
Lees verder »
Jubilerend Albar Industrie verhuist naar Brummen 09-06-2016
Op de laatste vrijdag van mei heeft Albar Industrie officieel haar deuren van het nieuwe pand aan de Mercuriusweg 25 in Brummen geopend. Ruim een jaar na de aankoop van het gebouw en een rigoureuze metamorfose. Het bedrijf was gevestigd in Spankeren. Daarnaast werd het 25 jarig jubileum van Albar Industrie gevierd.
Lees verder »

Week 22

Peter Fransen rijdt voor NXXT 03-06-2016
U heeft hem wellicht al zien rijden, rijinstructeur Peter Fransen uit Dieren. Hij rijdt sinds april 2014 voor NXXT en gaat daar voorlopig niet meer weg. "Het leuke van het vak van rijinstructeur is om iemand die nog nooit in een auto, achter het stuur heeft gezeten, op te leiden tot een veilige en vlotte verkeersdeelnemer", aldus Fransen. "Om iemand de grondbeginselen te leren, en hem of haar dan te zien uitgroeien tot een zelfstandige bestuurder. Dat geeft voldoening, en een hoop plezier."
Lees verder »

Week 18

Focus Optiek winnaar in Opticienbranche 04-05-2016
Focus Optiek by Polman Opticiens, is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Opticienbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. "Focus Optiek weet haar grote kennis van brillen, contactlenzen en hoortoestellen uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid."
Lees verder »
AfscheidsHuis Eerbeek: even voorstellen 04-05-2016
Goede wijn behoeft geen krans en zo is het eigenlijk ook met uitvaartonderneming [mooi] afscheid van Nicole van den Bos. Nicole richtte in 2012 deze uitvaartonderneming op in Apeldoorn. Amper 3,5 jaar later opende ze het op 19 maart 2016 het nieuwe AfscheidsHuis in Eerbeek.
Lees verder »

Week 16

Ollie Baby- en kinderkleding 18-04-2016
Baby- en kinderkledingwinkel Ollie aan de Oranjestraat 14 in Velp wordt met veel passie en plezier gerund door eigenaresse Mirjam Oldenmenger. De zaak is al 22 jaar in Velp gevestigd. Vorig jaar november nam Mirjam het stokje over van de familie Groen.
Lees verder »

Week 15

Barisoft met nieuwe eigenaar door als IT Gelderland 15-04-2016
Een nieuwe eigenaar, een nieuwe uitstraling en de vertrouwde service. Rick van Engelenhoven heeft IT-bedrijf Barisoft in Dieren per 1 maart overgenomen van Ben Baris en gaat verder onder de nieuwe naam IT Gelderland.
Lees verder »

Week 11

Banketbakkerij Teunissen Velp in de prijzen 18-03-2016
Banketbakkerij Teunissen uit Velp is in de prijzen gevallen. Eigenaren Marco en Carin Teunissen kregen onlangs de trofee Gilde Goud uitgereikt door Nederlands grootste en meest exclusieve banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk, waarbij zij al jaren aangesloten zijn.
Lees verder »
Altijd Balans en Ries Cosmetics openen in De Steeg 17-03-2016
Altijd Balans, Praktijk voor Chinese Geneeskunde en Ries Cosmetics, 100% natuurlijke cosmetica en behandelingen, openen zaterdag 20 maart de deuren in De Steeg. Beiden zijn gevestigd in het voormalige pand van De Enk. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen door de praktijk/kliniek en wordt een impressie van de werkzaamheden getoond.
Lees verder »
Nieuw woonconcept Happy@Home bij Pijnappel Wonen Loenen 17-03-2016
Voor iedereen die op zoek is naar een nieuw interieur, introduceert Pijnappel Wonen in Loenen het nieuwe woonconcept Happy@Home. Happy@Home is toegankelijk, veelzijdig en verrassend betaalbaar. Het is een totaal concept voor de woonkamer. Happy@Home vertaalt wereldwijde woontrends naar evenwichtige mix van moderne en romantische meubelen waardoor een tijdloos beeld ontstaat. De collectie van Happy@Home is vanaf pasen bijj Pijnappel Wonen Loenen verkrijgbaar.
Lees verder »
Rheden Leefstijl Challenge bij De Cirkel 17-03-2016
Maar liefst 52 procent van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht. Daar gaat in Rheden verandering in komen. Sport- en Healthclub de Cirkel gaat namelijk starten met een erkend overgewicht-preventieprogramma genaamd Leefstijl Challenge. Er is bewust gekozen voor het woord Leefstijl, omdat het primair een leefstijl- en gezondheidsprogramma is.
Lees verder »
Spaar voor porseleinen Servies bij EMTÉ 15-03-2016
De EMTÉ supermarkt aan de Diderna te Dieren begint het voorjaar wel heel voordelig. Gedurende 11 weken, tot en met zaterdag 28 mei, kunnen klanten bij EMTÉ namelijk sparen voor een gratis porseleinen Servies.
Lees verder »
Euromaster nu ook in Doesburg 15-03-2016
Vooruitlopend op de officiële opening, een nieuwtje uit Doesburg. Auto Totaal Center In Doesburg (onderdeel van Garage Kleine) is in de werkplaats een samenwerking aangegaan met Euromaster banden en volledig onderhoud.
Lees verder »

Week 5

Ilona Buil is het nieuwe gezicht van Wijs 05-02-2016
Sinds januari 2016 staat in Ilona Buil in de winkel van Wijs Modeschoenen aan de Diderna in Dieren. Nadat Jos Gouw in december met pensioen ging, is Ilona het nieuwe gezicht van de winkel in Dieren geworden.
Lees verder »
Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij 03-02-2016
In de eerste maanden van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was, de aanslag onroerendezaakbelasting (ozb) door de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking, waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die hebben getaxeerd: de zogenaamde WOZ-waarde. WOZ staat voor ‘waardering onroerende zaken’.
Lees verder »
Kennismaken met andullatietherapie 03-02-2016
Zalencentrum Theothorne in Dieren staat op 12, 13 en 14 februari volledig in het teken van de Home Health Products Open Dagen. Tijdens deze dagen kunnen geïnteresseerden kennismaken met andullatietherapie, een relatief nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode.
Lees verder »
Plus Van Tetering trapt af met nieuwe Eredivisie-actie 03-02-2016
Sinds deze week staat Plus Van Tetering in Eerbeek helemaal in het teken van de Eredivisie. De klanten kunnen weer sparen voor voetbalplaatjes. Maar dat is nog niet alles. In elk pakketje plaatjes zit namelijk ook een succesrecept van de moeder van een Eredivisie-voetballer. Want welk kind wil er nu niet smullen van het favoriete gerecht van Dirk Kuijt, Anwar El Ghaziof Luuk de Jong?
Lees verder »

Week 2

Richard’s Bakery start Maaltijden Service 15-01-2016
Richard’s Bakery aan de Zandbergstraat 16 in Doesburg start 1 februari met de Maaltijden Service. Op ieder doordeweekse dag biedt eigenaar Richard Verhoef dagverse maaltijden aan. “Men kan iedere dag uit twee menu’s kiezen: een Hollandse maaltijd of een wereldgerecht”.
Lees verder »
Nieuw bij Restaurant China: onbeperkt à la carte-proeverij 11-01-2016
Chinees Indisch Restaurant China in Doesburg heeft een nieuw concept. Iedere maandag, woensdag en donderdag kunnen eters onbeperkt genieten van een à la carte-proeverij. In januari en februari zelfs nog tegen een speciale introductieprijs.
Lees verder »

Week 1

Nog meer duurzame vis in assortiment Plus 08-01-2016
Supermarktketen Plus, waartoe ook Plus van Tetering in Eerbeek behoort, zet een volgende stap in het verduurzamen van het visassortiment. In de komende maanden vergroot Plus het aandeel garnalen en zalm dat is voorzien van het ASC-keurmerk.
Lees verder »

Jaar 2015

Week 51

Jos de Gouw neemt afscheid van Wijs ModeSchoenen 18-12-2015
Bijna 41 jaar heeft Jos de Gouw met heel veel plezier schoenen aan de man gebracht bij Wijs Modeschoenen in Dieren. Zaterdag was zijn laatste werkdag en donderdag 24 december is hij tussen 15.00 en 17.00 uur in de winkel te vinden om samen met zijn collega’s een glaasje te drinken en afscheid te nemen van zijn klanten.
Lees verder »

Week 50

152.000 Euro voor het Coop Rode Kruis Fonds 11-12-2015
Coop en het Rode Kruis werkten de afgelopen maanden nauw samen. Klanten van de 250 Coop-winkels in Nederland konden het Rode Kruis steunen door mee te sparen voor een gratis boodschappenpakket. Voor elk pakket doneerde Coop een bedrag aan het Rode Kruis. Deze week werd het eindbedrag van de actie bekendgemaakt: maar liefst 152.000 euro.
Lees verder »
Meditatiecursussen in De Steeg 11-12-2015
Yogapraktijk Abhayoga in De Steeg start in januari en maart met een tweetal meditatiecursussen van elk zeven bijeenkomsten. Er is een basiscursus voor mensen die kennis willen maken met de technieken en effecten van meditatie. In de vervolgcursus kunnen de deelnemers hun meditatietechnieken uitbreiden en verdiepen. De basiscursus start op donderdagen 7 januari, de vervolgcursus op 17 maart in De Steeg.
Lees verder »

Week 47

De eigen aanpak in uitvaartzorg van Yarden & Lucía 19-11-2015
"Het gaat mij om de voldoening en waardering die je ondervindt als je mensen kunt helpen in een moeilijke tijd. Je maakt als het ware deel uit van hun leven van nabestaanden in een kwetsbare periode van hun leven."
Lees verder »
Lunchroom La Luna in Dieren 19-11-2015
In het hart van Winkelcentrum Dieren, runt Sylvia al weer bijna vier jaar Lunchroom La Luna. Het was een lang gekoesterde wens om een eigen dagzaak te exploiteren en die is in 2012 uitgekomen, vertelt ze. De meeste klanten komen voor koffie en nemen er regelmatig een koek, cake of stuk gebak bij.
Lees verder »
Bloemen bieden troost aan nabestaanden 19-11-2015
Adriaan Blom is specialist in het maken van rouwarrangementen. Alle bloemarrangementen worden zelf gemaakt en de linten zelf gedrukt. Indien gewenst komt Adriaan ook bij u aan huis om u te helpen bij het bestellen van een arrangement.
Lees verder »

Week 45

Fysiotherapie voor oncologiepatiënten 05-11-2015
Fysioplein 9 in Dieren biedt oncologiefysiotherapie. De therapeuten verzorgen individuele en groepsbegeleiding tijdens en na behandeling met chemotherapie. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat trainen tijdens en na de behandeling tegen kanker een significante verbetering geeft op kwaliteit van leven, minder klachten tijdens de kuren en een verminderde kans op het terugkomen van de ziekte.
Lees verder »
Informatie-avond: Ik wil een huis kopen… wat nu? 02-11-2015
Door de verbeterde economie zijn er steeds meer mensen aan het overwegen om een (nieuw) huis te kopen. Maar door de vele veranderingen in wet en regelgeving, bestaan er ook veel vraagtekens. Is een nieuw huis tegenwoordig nog wel betaalbaar? Kan ik een nieuw huis kopen als ik nog een restschuld heb op het oude huis en wat mag dat nieuwe huis eigenlijk kosten? En hoe zit het als ouders alvast een deel willen schenken?
Lees verder »

Week 44

Plan Koppelenburg-Zuid in Brummen gaat van start 26-10-2015
Reeds een aantal decennia is er sprake van woningbouw op de unieke locatie: Koppelenburg, in het oude rustieke en lommerrijke deel van Brummen, in de nabijheid van de Arnhemsestraat en The Gallery. Het gaat er nu echt van komen en sinds vorige week is plan Koppelenburg-Zuid in verkoop. De belangstelling is groot en een deel van de woningen staat inmiddels onder optie.
Lees verder »
Openingsactie KEP Dieren 26-10-2015
Bedenk coole ontwerpen en schilder, teken en plak ze op deze mooie pet. Je kunt er prachtige prijzen mee winnen, zoals de hoofdprijs: een dagje uit met het hele gezin ter waarde van € 100,-! Dat is de actie waarmee het Kinder Expertise Plein Dieren (KEP) op woensdag 4 november begint.
Lees verder »
Veilig op de fiets met Volvo Life Paint 26-10-2015
Goed zichtbaar zijn op donkere herfst- en winteravonden, dat is voor fietsers en voetgangers van levensbelang. Volvo-dealer Nieuwenhuijse in Zutphen heeft een prima oplossing. Dat is Volvo Life Paint, een reflecterende spray voor gebruik op kleding of tassen. Overdag niet te zien, maar in het schijnsel van autokoplampen weerkaatst de aangebrachte Life Paint het licht direct en zeer opvallend richting automobilist.
Lees verder »

Week 42

Beike opent Dierenkliniek Veluwezoom 15-10-2015
De vernieuwde Dierenkliniek Veluwezoom in Rheden is op 3 oktober geopend door niemand minder dan Beike, een achtjarige stabij. Hij is tevens het boegbeeld van de praktijk en mocht als eerste over de rode loper naar binnen om een groot bot in ontvangst te nemen. Hij oogstte daarmee een luid applaus.
Lees verder »

Week 41

Kunstgebit muurvast en daardoor meer genieten van het leven 08-10-2015
Het ouderwetse kunstgebit bracht tal van ongemakken met zich mee. Al die ongemakken hebben een grote invloed op uw kwaliteit van leven. We hoeven de ongemakken niet op te sommen. Maar er is nu een makkelijke oplossing voor iedereen met een kunstgebit.
Lees verder »
Jumbo start donatie-actie voor minderbedeelden, vluchtelingen en eenzame 08-10-2015
Over een paar maanden gaat Nederland weer massaal aan tafel om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden hebben of in een sociaal isolement verkeren. Om deze en andere mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken, wil Jumbo hen tijdens de feestdagen een kerstdiner aanbieden.
Lees verder »
Het crematorium Dieren - Condoleance naar wens 08-10-2015
Het crematorium Dieren, omringd door een weelderig groen gedenkpark, ligt midden op de Veluwe en is een gemeentelijk monument. Rustig, natuurrijk én goed bereikbaar. De dienstverlening staat op het hoogste niveau en persoonlijke wensen staan centraal. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid.
Lees verder »

Week 39

Rabobank: groei koopwoningmarkt zet door 22-09-2015
Hypotheek inloopspreekuur op zaterdag 26 september bij Rabobank Apeldoorn en omgeving. Want wilt u goed voorbereid zijn op de NVM Open Huizendag? Rabobank Rabobank Apeldoorn en omgeving houdt op zaterdag 26 september een Hypotheek Inloopspreekuur voor iedereen die overweegt een (ander) huis te kopen.
Lees verder »
SNS opent nieuwe winkel in Velp 22-09-2015
SNS opent zaterdag 26 september om 10.00 uur op feestelijke wijze de nieuwe SNS Winkel in Velp, aan het Churchillplein 41 B. In de SNS Winkel kunnen klanten terecht voor hun dagelijkse bankzaken, zoals het afsluiten van een betaal,- of spaarrekening, hypotheek of verzekering. Maar ook voor advies op maat. De bank verwacht als onderdeel van SNS Heel Normaal in totaal 60 nieuwe winkels te openen.
Lees verder »
Schotpoort Transport Groep breidt kwaliteitscertificering uit 22-09-2015
Binnen Schotpoort Transport Groep staat Kwaliteit, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Milieuzorg hoog in het vaandel. De medewerkers van Schotpoort zijn afgelopen maanden flink aan de slag gegaan om de kwaliteitscertificeringen verder uit te breiden. Na de audits in de zomerperiode heeft Bureau Veritas onlangs de certificaten uitgereikt aan de dochterondernemingen van Schotpoort Transport Groep BV te weten SBPost en Schotpoort Traffic Center.
Lees verder »

Week 38

De Gouden Schaar gaat verder met nieuwe eigenaar 16-09-2015
Al bijna twintig jaar is Trees Offenberg het vertrouwde gezicht van kleding- en reparatiewinkel De Gouden Schaar, maar binnenkort draagt ze het stokje over. Ze heeft in Mustafa Mohseni de perfecte opvolger gevonden die met veel enthousiasme vanaf 1 oktober de winkel aan de Emmastraat in Velp voortzet.
Lees verder »
Open VIP-week Sport- en Healthclub de Cirkel 16-09-2015
'Sport- en Healthclub de Cirkel is het meest veelzijdige sportcentrum van de omgeving. Bekend om haar zwembad, het all-in lidmaatschap, sport medisch centrum Papendal en de persoonlijke begeleiding', aldus een persbericht. 'Maar Sport- en Healthclub de Cirkel gaat veder en biedt vanaf 1 oktober de Rheden Leefstijl Challenge aan.
Lees verder »
Carservice Verbeek allround autobedrijf in Eerbeek 16-09-2015
Tim Verbeek startte in 2008 met zijn eigen bedrijf, destijds nog in de garage van vader René. Dit liep zo goed, dat Verbeek Carservice verhuisde naar een bedrijfspand in Brummen. Daar groeide hij echter uit zijn jasje en vorig jaar verhuisde hij naar Eerbeek, naar het voormalige pand van Koenders aan de Coldenhovenseweg. Het bedrijf heeft daar de mogelijkheden nog verder te groeien in de visie die Tom heeft bij zijn bedrijf: klantvriendelijk, no-nonsense en zeer betaalbare service, inclusief een haal- en brengservice.
Lees verder »
Maaltijdenservice Keurslager van der Horst: gezond en gemakkelijk 16-09-2015
Al geruime tijd verkoopt Keurslager van der Horst in Dieren Eerbeek dagverse maaltijden. Ook hebben zij maaltijden bedrijfs-service en verzorgen senioren maaltijden aan huis.
Lees verder »
Rijneveld: Tuingeluk voorkomt wateroverlast 16-09-2015
De extreme regenbuien zorgden afgelopen tijd voor veel overlast: ondergelopen kelders, kamers en parkeergarages. Gebr. Rijneveld b.v. uit Spankeren meent dat die ellende kan worden voorkomen als mensen hun tuin maar voor maximaal 1/3 zouden verharden.
Lees verder »

Week 37

Loenen heeft nu een eigen rijschool 10-09-2015
Rijschool De Loenermark biedt inwoners van Loenen en omstreken waar voor hun geld. Met als motto ‘Leer verantwoord rijden voor een veilige toekomst op de weg’ is Berry Kanne onlangs met veel plezier een rijschool begonnen in zijn woonplaats Loenen.
Lees verder »

Week 30

Achtste Augustus Avond Route 24-07-2015
Na het succes de eerste zeven edities van de Augustus Avond Route lanceert Grotenhuis makelaardij uit Dieren dit jaar alweer de achtste editie van deze unieke openhuizenroute. Het doel van de succesformule is het vergemakkelijken van de zoektocht naar een droomhuis.
Lees verder »

Week 29

Ford dealer Jurrius trots op 1.0-liter EcoBoost motor 16-07-2015
Het is de tijd voor een vlag aan de voorgevel, om feestelijk melding te maken van een behaald schooldiploma. Ook bij Ford dealer Auto Jurrius mag de vlag uit, maar dan voor de kleine 1.0-liter EcoBoost benzinemotor.
Lees verder »
OFM BV winnaar 2015 in Fashionbranche De Succesfactor 16-07-2015
Only for Men is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Fashionbranche. Met een zeer sterke positionering en onderscheidend concept heeft het bedrijf zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een spraakmakende onderneming binnen de mannenmodebranche.
Lees verder »

Week 28

Klanten Coop Velp sparen voor korting op boodschappen 09-07-2015
Coop hecht veel waarde aan verbeteren en vernieuwen. Op dit moment loopt bij vijf winkels van de supermarktorganisatie – waaronder Coop Velp – een pilot met Coop Bespaarpoen. Coop Bespaarpoen is korting sparen op boodschappen bij Coop. Bespaarpoen ontvang je bij aankopen bij meer dan 2.300 webwinkels in Nederland. Het gespaarde kortingsbedrag wordt in mindering gebracht op de kosten van de boodschappen.
Lees verder »
Casa Segunda Vida geeft gebruikte goederen een tweede leven 06-07-2015
Babette Visser opent zaterdag om 10.00 uur Casa Segunda Vida aan de Zuider Parallelweg 59 in Dieren. In dit ‘Huis van het Tweede Leven’ gaat zij gebruikte goederen verkopen.
Lees verder »
Firstlady zamelt kleding in voor goede doel 06-07-2015
Modezaak Firstlady in Rheden zamelt kleding in voor de Stichting Mensen in de Bijstand (MidB). Deze stichting helpt mensen die moeten leven van een minimum-inkomen of een uitkering. MidB regelt ook de kledinguitgifte voor de gemeente Rheden op de locatie in Dieren.
Lees verder »

Week 27

Cafetaria 't Hoekje gaat vooral voor de smaak 03-07-2015
DIEREN - Op het horecapleintje in Dieren-Zuid, is al sinds jaar en dag een cafetaria gevestigd. Aanvankelijk als snackbar van het naastgelegen café, later als zelfstandig cafetaria. Sinds 1985 wordt 't Hoekje gerund door Ronald en Elly de Boer, de laatste tien jaar bijgestaan door zoon Robin. Die neemt nu het stokje over, al blijven pa en ma nog wel een beetje actief in de zaak.
Lees verder »
Poelier Henk Derks op standplaatsen in Eerbeek en Rheden 03-07-2015
enk Derks, specialist in kipproducten en eieren, is een bekend gezicht op de weekmarkten in Dieren, Eerbeek en Zutphen. Nieuw is dat hij op vrijdag twee standplaatsen in onze regio heeft. Op vrijdag staat hij met zijn verkoopwagen van 10.00 tot 12.30 uur bij de dorpspomp in Rheden en van 13.00 tot 17.00 uur op het Oranje Nassauplein in Eerbeek.
Lees verder »

Week 26

Janny's haarmode naar Dieren verhuisd 24-06-2015
Janny's Haarmode was vele jaren gevestigd in de Doesburgse Meipoortstraat. Janny Kneevel bouwde daar met haar zaak een prima reputatie en een grote trouwe vaste klantenkring op. Vandaar dat ze met een gerust hard op 1 juni van Doesburg verhuisde naar Dieren.
Lees verder »
Assink Era viert 50-jarig bestaan 23-06-2015
Met de komst van een opvallende Amerikaanse caravan met Dodge-truck vierde makelaarskantoor Assink ERA uit Velp het feit dat dit kantoor vijftig jaar geleden gestart werd door de heer H.J. Assink.
Lees verder »
Supermarkt PLUS Van Tetering voert actie voor glas scheiden 23-06-2015
Als het aan SSK supermarkt PLUS Van Tetering ligt, gaat er méér glas in de glasbak. Daarom wordt in de winkel op zaterdag 27 juni de campagne ‘Glas in ‘t Bakkie’ gevoerd. Ondernemer Matthijs van Tetering: “Met deze actie moedigen we onze klanten aan alle glas te scheiden. Want glas hoort in de glasbak. Alleen dan kan het hergebruikt worden.”
Lees verder »

Week 25

Nieuwe verkoopborden Grotenhuis Makelaardij 15-06-2015
Het zal niemand ontgaan dat de woningmarkt weer behoorlijk in beweging is. De aantrekkende vraag heeft Grotenhuis Makelaardij uit Dieren gestimuleerd om een manier te zoeken om serieuze woningzoekers nog eerder in het verkoopproces te bereiken. Dit heeft geleid tot een nieuw kopbordje, waarmee al voordat een woning op funda zichtbaar is, bij de woning kenbaar gemaakt kan worden dat deze te koop komt
Lees verder »
Joris valt in de prijzen met Monuta-verzekering 15-06-2015
Joris Lindner uit Doesburg heeft een mooie prijs ontvangen van Monuta. Joris was tot zijn achttiende verjaardag gratis meeverzekerd op de Monuta-uitvaartverzekering van zijn ouders. Nu hij achttien is geworden, werd het dus tijd voor een eigen verzekering, vonden ook zijn ouders. Leuke bijkomstigheid: Joris won voor 250 euro aan VVV-bonnen. Ans Stoffels, uitvaartverzorger van Monuta, overhandigde de prijs.
Lees verder »
Diamanten jubileum voor Paul van Zeeland 15-06-2015
Van marktkoopman met horloges en bijouterieën tot één van de grootste juweliers, zo niet de grootste juwelier, in Gelderland, met vestigingen in Velp, Nijmegen en Wageningen. Dit is de ontwikkeling die Paul van Zeeland Juweliers de afgelopen zestig jaar heeft doorgemaakt. De juwelier is vandaag de dag een begrip in de regio en uniek in zijn soort.
Lees verder »
Fiets voor winnaar Facebook-actie Garage Schel 15-06-2015
Garage Schel in Angerlo had een mooie actie op Facebook. Iedereen kon mee doen en door te raden hoeveel pennen in de pot zaten, kans maken op een stoere Peugeotfiets. Carine Staring raadde precies het juiste aantal (188 pennen) en werd daarmee de winnaar. Tristan Schel overhandigde haar de fiets en een mooie bos bloemen.
Lees verder »

Week 24

PLUS opnieuw beste wijnsupermarkt 11-06-2015
PLUS Van Tetering in Eerbeek mag zich met recht de beste in wijnen noemen, want supermarktketen PLUS is opnieuw verkozen tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dat blijkt uit recent tevredenheidsonderzoek van onafhankelijk marktonderzoeksbureau Nielsen. Van de tien grootste Nederlandse supermarktketens kwam PLUS als duidelijke winnaar uit de bus.
Lees verder »
Installatiebedrijf Smeijer gaat het GROEN aanpakken 10-06-2015
In het kader van het milieu en energieverspilling probeert Installatiebedrijf Smeijer uit Dieren mensen er bewust van te maken dat er tegenwoordig meer mogelijkheden zijn om het milieu te sparen en tegelijkertijd goedkoper uit te zijn op het gebied van elektriciteit en gas
Lees verder »

Week 23

Schoonwater vloeren verhuisd naar Velp 02-06-2015
35 Jaar lang was Schoonwater vloeren aan de aan Hoofdstraat in De Steeg gevestigd. Maar sinds 1 juni biedt de winkel zijn producten en service aan de Hoofdstraat 157 in Velp. afgelopen zondag werd de nieuwe winkel officieel en feestelijk geopend met genodigden en vaste klanten.
Lees verder »

Week 22

Bodywear Superstore jubileert met mooie show 29-05-2015
Bodywear Superstore, gevestigd aan Het Hazeland 2 in Westervoort, bestaat een jaar. Dat wordt zaterdag 6 juni in de fraaie zaak gevierd met een modeshow, die wordt gepresenteerd door niemand minder dan de bekende tv- persoonlijkheid Victoria Koblenko.
Lees verder »
Winnaar verloting Win een Variable bij Albert Lentink 29-05-2015
Zaterdag 18 april hield de firma Albert Lentink Scandinavisch Woondesign een Zit- en Lig Adviesdag, waarbij er presentaties werden gegeven over goed zitten en liggen. Op deze geslaagde en gezellige dag konden bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, in de ruime showroom van 1500 m2 kennismaken met de uitgebreide collectie van Scandinavische meubels, woontextiel en woonaccessoires.
Lees verder »
Spaar nu bij PLUS van voor zestien eigenwijze Minions 29-05-2015
Ter ere van de Nederlandse première van de knotsgekke Minions-film op 1 juli sparen klanten van PLUS Van Tetering in Eerbeek voor Minions. Bij elke 15 euro aan boodschappen of bij een aantal wekelijkse actieproducten krijgen klanten van PLUS Van Tetering één van de zestien verschillende Minions cadeau. Zet ze op je potlood, pen of stift, en je hebt ze niet meer in de hand.
Lees verder »
Huisartskliniek Brummen opent deuren aan Marktplein 26-05-2015
Patiënten uit Brummen en omgeving kunnen sinds kort voor cosmetische ingrepen terecht bij de huisarts. Jeanette Klijn Veldermann van huisartsenpraktijk De Zegerij heeft zich gespecialiseerd in dit soort behandelingen, die worden uitgevoerd in de nieuw geopende Huisartskliniek aan het Marktplein.
Lees verder »

Week 21

Goede fietsen voor een betaalbare prijs bij Corbeek Tweewielers 22-05-2015
Michel Corbeek van Corbeek Tweewielers in Dieren kon zijn klanten niet meer bieden wat ze verdienden. Het vorige pand aan de Spoorstraat in Dieren Zuid werd te klein. Daarom verhuisde hij na twee jaar naar de Wilhelminaweg. Op 21 maart werd deze nieuwe locatie feestelijk geopend.
Lees verder »
ROC A12 behoudt opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid Politie 22-05-2015
De Politieacademie heeft donderdag 21 mei bevestigd dat ROC A12, als een van de weinige ROC’s in Nederland, de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid Politie (HTV-P) aan mag blijven bieden. Op dit moment bieden 23 ROC’s de opleiding aan, maar er zijn vanaf 2016 nog maar 10 ROC’s die met de Politie en de Politieacademie blijven samenwerken.
Lees verder »
Al 22 jaar heerlijke asperges van De Stokhoven 22-05-2015
Op boerderij De Stokhoven in Drempt worden dit seizoen voor het 22e jaar witte asperges gestoken. Op zaterdag 30 mei is iedereen welkom op de Aspergehapje-Dag om een kijkje te nemen achter de schermen van de boerderij en te proeven van de overheerlijke asperges.
Lees verder »
Begelei: ‘Geen vreemde aan de lijn’ 21-05-2015
“Recentelijk zei een klant tegen mij: ‘Iemand die mij helpt met mijn financiën en administratie, wil ik in de ogen kunnen kijken’. Deze opmerking zegt alles en is ook een van de redenen dat ik na 20 jaar in het bankwezen ben gestart met Begelei.” Aan het woord is Frank van den Bergh, oprichter van Begelei. Een nieuwe dienstverlener in Velp, die senioren helpt met hun administratie en ze bijstaat bij bank- en verzekeringszaken.
Lees verder »
Keurslager Van der Horst gaat vlammen! 19-05-2015
Volgens Keurslager Van der Horst kunnen de barbecues weer volop aan de komende weken, want hij gaat vlammen! De slagerijen in Eerbeek en Dieren beschikken over een uitgebreid barbecue assortiment, waaronder ook de barbecue totaalpakketten.
Lees verder »

Week 20

Nieuwe maatschap heropent Fysiotherapie Eerbeek & Loenen 15-05-2015
Op 1 mei heeft Sjaak van Wanrooy van Fysiotherapie Eerbeek & Loenen zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt en nam hij na ruim 39 jaar afscheid. Van Wanrooy doet een stap terug en er komt een nieuwe maatschap, bestaande uit Peep Oude Vrielink, Bart Hesselink en Frank van Engen.
Lees verder »
PLUS ontvangt Banana Award 13-05-2015
PLUS is zaterdag beloond met een Banana Award van Fairtrade Gemeente, een initiatief van ICCO, Max Havelaar en Wereldwinkels. De reden? PLUS maakt met haar keuze voor 100 procent Fairtrade bananen aantoonbaar dat zij een prijs betaalt die organisaties van boeren en arbeiders in staat stelt te investeren in betere leef- en werkomstandigheden.
Lees verder »
Fit de zomer in bij Jagyba 12-05-2015
Binnen vier weken één a twee kledingmaten minder, dat kan nu tijdens de Better Belly actie van Jagyba Sport & Health. Profiteer in de maand mei, schrijf je samen in en ontvang 50% korting op de tweede inschrijving.
Lees verder »

Week 18

Nationale WandelCoachDag 01-05-2015
Zaterdag 23 mei is het voor de vierde Nationale WandelCoachDag. Iedereen kan dan gratis kennismaken met wandelcoaching, waarbij de natuur wordt ingezet als hulpmiddel.
Lees verder »
Personal Sports Brummen opende deuren in Brummen 01-05-2015
Christel Thuis-Willems heeft op 29 maart 2015 de deuren geopend van Personal Sports Brummen (PSB) aan de Leliestraat 2. “Voor mij een droom die is uitgekomen, samen met mijn team streef ik ernaar om sporten bij PSB leuk, toegankelijk, gezellig en resultaatgericht te maken voor iedereen, ongeacht uw leeftijd en/of huidige conditie.
Lees verder »

Week 17

Erwin van Til wint zilver bij vakwedstrijd voor schoenmakers 23-04-2015
Erwin van Til, medewerker bij Schoenmakerij Jan Geurts in Dieren, won onlangs de zilveren prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers. Van Til nam de prijs op 19 april tijdens het Schoenmakersdiner in Vianen in ontvangst.
Lees verder »

Week 16

Zelfbedieningsvrijmarkt voor maatschappelijk betrokken en milieubewust publiek 17-04-2015
mijnTafel Zutphen is de tiende vestiging in Nederland waar nieuwe, tweedehands en zelfgemaakte spullen te koop zijn. mijnTafel is geïnspireerd op het winkelconcept ‘itsepalvelukirpputori’ (zelfbedieningsvrijmarkt) dat al 25 jaar een begrip is in de Finse samenleving.
Lees verder »
Welkom in de wereld van actief zitten en ontspannen slapen 16-04-2015
Scandinavische Woonwinkel Albert Lentink aan Diderna 6 in het winkelcentrum in Dieren, houdt zaterdag 18 april tussen 10.00 en 17.00 uur een Zit en Lig adviesdag. Gedurende de dag worden presentaties gegeven door zitmeubelfabrikant Varier en slaapspecialist FlowSleeping voor goed zitten en slapen. Als verrassing voor de bezoekers van de dag is er een verloting van een stoel van Varier.
Lees verder »

Week 15

Küchentreff Dieren, van pilot tot gevestigde waarde 06-04-2015
Richard Hentzepeter en Chet Sulzle startten een jaar geleden met hun keukenzaak onder de naam Küchentreff aan de Spankerenseweg in Dieren. Ze werden de pilotshop voor het grote Duitse inkoopbedrijf in Nederland. Beide zelfstandige ondernemers, met beiden twintig jaar ervaring in de keukenbranche, waren de 'proeftuin' voor de komst van de formule naar ons land. En het werd een succes. In navolging van Dieren, zijn er in een jaar tijd tien keukenzaken van Küchentreff in ons land geopend.
Lees verder »

Week 14

DNEyescanner komt naar Verdonk Optiek Dieren 03-04-2015
Vanwege de grote belangstelling afgelopen najaar, komt op dinsdag14 april de DNEyescanner van Rodenstock opnieuw een dag bij Verdonk Optiek in Dieren. ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ oogmeting 3.0 bij Verdonk Optiek Horen.
Lees verder »
Corbeek Tweewielers geopend aan de Wilhelminaweg 30-03-2015
Vorige week opende aan de Wilhelminaweg 15b Corbeek Tweewielers. De winkel van Michel Corbeek was twee jaar gevestigd in de Spoorstraat, maar daar volledig uit z'n jasje gegroeid. In de nieuwe winkel beschikt hij over liefst 360 vierkante meter en daar komt de collectie van merken als Vogue, Victoria, Union, Kreidler, Conway en Camelo goed tot z'n recht. Corbeek Tweewielers is gespecialiseerd in betaalbare merkfietsen.
Lees verder »

Week 13

Bruna Dieren gaat verder als Plantage Boekhandel Dieren 27-03-2015
Bruna Dieren gaat per 1 mei verder onder een andere naam. Plantage Boekhandel Dieren gaat daarnaast wel verder op de manier de klanten gewend zijn: een winkel met goede service, dezelfde vertrouwde gezichten en een divers assortiment.
Lees verder »
E-bike opstapdag en open dag bij Fietsen en Zo 27-03-2015
Sinds oktober vorig jaar is Fietsen en Zo (voorheen Lentink Rijwielen & Motoren) gevestigd aan de Semmelweisstraat 1-a in Dieren. Harold Lentink had gehoopt samen met nieuwe buren een open dag te kunnen houden in de voormalige brandweerkazerne, maar de nieuwe buren moeten nog komen. “Daarom houd ik de open dag samen met de E-bike opstapdag op vrijdag 3 april.”
Lees verder »
Kom Pasen proeven bij Coop Dieren 25-03-2015
Coop Dieren weet het zeker: Pasen wordt dit jaar top! De supermarkt verrast zijn klanten met topproducten en de lekkerste recepten voor het paasontbijt, de paaslunch, –brunch en het paasdiner. Net als vorig jaar organiseert Coop Dieren daarom het evenement Kom Proeven! Op zaterdag 4 april van 09.00 tot 14.00 uur zijn klanten van harte welkom om te proeven van het heerlijke paasassortiment van Coop.
Lees verder »
Wereldwinkels: It’s chocolate time 25-03-2015
Chocoladeproducent Divine maakt fair trade chocolade met cacao en cacaoboter uit Ghana. De zeven Wereldwinkels in de regio - Beekbergen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Doesburg, Rheden en Velp - zetten producten van Divine Chocolate van 23 maart tot en met 4 april extra in de kijker. It’s chocolate time.
Lees verder »
Nieuwste badkleding bij Bodywear Superstore 25-03-2015
Sinds mei 2014 heeft Laura Versteeg met Bodywear Superstore een grote behoefte ingevuld in de regio. Geen outlet of groothandel, maar de allergrootste lingeriespeciaalzaak van Nederland! In een groot bedrijfspand op industrieterrein ’t Ambacht in Westervoort, achter het Tinq tankstation, zit deze unieke winkel aan Het Hazeland 2, met werkelijk alles op het gebied van ondermode en bad-kleding. BH’s in alle maten, van cup A to L. Voor ieder budget is hier iets te vinden.
Lees verder »
Mensperience Store Doesburg houdt ‘We love Women weekend’ 25-03-2015
De Mensperience Store Doesburg, het vlaggenschip van mannenmodezaak Only for Men, is gedurende het weekend van 28 en 29 maart even niet ‘only for men’. Dit speciale We Love Women Weekend, staat namelijk geheel in het teken van de vrouw. Op het thema ‘wat doe jij op 28 en 29 maart speciaal voor haar?’ vinden in en om de Mensperience Store aan de Barend Ubbinkweg in Doesburg allerlei activiteiten plaats, waarmee mannen hun vrouwelijke partner aangenaam kunnen verrassen.
Lees verder »
Tankstation Garage Schel wederom Topservice 25-03-2015
Het is de medewerkers van Tankstation De Koppel van Garage Schel in Angerlo wederom gelukt om de ‘Topservice Award’ van Total in de wacht te slepen. Dat houdt in dat het tankstation vorig jaar weer diverse bezoekjes van ‘mistery’ klanten heeft gehad die het station beoordelen op klantvriendelijkheid, netheid van shop, wasstraat en buitenterrein en dat alles telkens tiptop in orde was.
Lees verder »
Cadeauwinkel Kadoes nu officieel geopend 23-03-2015
Tijd voor champagne, afgelopen zaterdag bij Kadoes aan de Meipoortstraat in Doesburg. Wethouder Ellen Mulder verrichte de officiële opening van de cadeauwinkel, die na een flinke verbouwing nu helemaal naar wens is van eigenaresse Marianne van de Velde. De gevel werd in authentieke staat teruggebracht, passend bij de winkel en de historische binnenstad. “Kadoes was al een tijdje open, maar nu is het helemaal af. Tijd voor een feestje”, aldus Marianne.
Lees verder »
Kleurrijke Voorjaarsdagen bij Loet All Wear 23-03-2015
Tijdens de Kleurrijke Voorjaarsdagen heeft Loet All Wear in Doesburg een aantal leuke extraatjes. Vrijdag en zaterdag staan hapjes en drankjes klaar, is er een schoonheidsspecialiste aanwezig en heeft Loet mooie aanbiedingen voor haar klanten.
Lees verder »

Week 12

Restaurant Prinsheerlijk omgetoverd tot restaurant café Houtplaats 16-03-2015
Restaurant Prinsheerlijk, gevestigd aan de voet van de Posbank in Rheden, heeft na veertien prachtige jaren zijn deuren gesloten. Eigenaren Pauline van Mierlo en Martine Nijland hadden zin iets nieuws en openden afgelopen zaterdag de deuren van restaurant café Houtplaats. Vrijdag konden genodigden alvast ‘proeven’ van het nieuwe concept.
Lees verder »
Eenprofielfoto.nl zorgt voor de juiste eerste indruk 16-03-2015
Door het groeiende gebruik van social media in de afgelopen jaren, komt een profielfoto ook steeds meer onder de aandacht. Marc Chen van www.eenprofielfoto.nl is hier in 2013 alert op ingesprongen en heeft inmiddels al honderden profielfoto’s op zijn naam staan.
Lees verder »

Week 11

Natuurlijk Bloemen en Planten geopend aan Stuijvenburchstraat 13-03-2015
Na het faillissement van Oxalis komt er een nieuwe bloemenzaak in Eerbeek. Zussen Bianca Straatman en Annemieke Waanders openden vorige week Natuurlijk Bloemen en Planten in het voormalige pand van Oxalis aan de Stuijvenburchstraat 113. Beide dames hebben voorheen gewerkt voor Oxalis en hebben zin om nu hun eigen ding te doen in de winkel. Ze hebben met veel enthousiasme de winkel opnieuw ingericht en hun eigen draai aan het pand gegeven. Inmiddels is de zaak veranderd in de bloemenwinkel die de dames voor ogen hadden.
Lees verder »
Nieuwe dierenartspraktijk in Dieren-Zuid 13-03-2015
Afgelopen vrijdagmiddag opende wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden in Dieren de nieuwe dierenartspraktijk van Marleen de Wit. Aan de Dierense Hoflaan verrichte Haverkamp de symbolische opening met het oplaten van enkele tientallen ballonnen.
Lees verder »
ING Velp organiseert wijnbelevenis 10-03-2015
Vorige week heeft ING Velp voor zijn relaties een wijnbelevenis gehouden. Tijdens deze avond was er de mogelijkheid om op informele wijze kennis te maken met de ING en andere genodigden.
Lees verder »

Week 10

Geef oude meubels een nieuwe look via Old Nieuw Spul 05-03-2015
Esther Hoevers van Old Nieuw Spul in Eerbeek kijkt samen met haar klanten naar mogelijkheden om oude meubels een nieuwe look te geven. Iedereen heeft wel een oud meubelstuk zoals een kast, tafel of stoel die niet meer in het interieur past of waar men op uit is gekeken. Maar vaak is het meubelstuk nog in prima staat.
Lees verder »
Opstapdagen elektrischefietsen bij Xycleservice in Doesburg 03-03-2015
Op zaterdag 7 en zondag 8 maart worden er bij Xycleservice in Doesburg weer opstapdagen gehouden voor mensen die meer willen weten over de populaire elektrische fiets. Tijdens dit weekend kunnen de meest verkochte, maar ook nieuwste merken en technieken, uitgeprobeerd worden door zelf een proefrit te maken op de aanwezige elektrische fietsen.
Lees verder »

Week 9

Kwalitatief goede en verse groenten en fruit bij Pedro Gasseling 26-02-2015
Sinds september vorig jaar staat Pedro Gasseling iedere dinsdag van 13.00 tot 18.00 uur met zijn groenten- en fruitkraam op de parkeerplaats, bij de Dekamarkt in Beinum, Doesburg. Zijn brede assortiment is altijd vers en van goede kwaliteit.
Lees verder »
Eijerkamp uitgeroepen tot International Hülsta-dealer 2015 26-02-2015
Hülsta, hét internationaal gerenommeerde designmerk, heeft Eijerkamp onderscheiden met een belangrijke award. Met ‘International dealer of the year 2015’ heeft Eijerkamp een buitengewoon eervolle titel verworven. Eijerkamp laat met deze verkiezing de concurrentie uit zowel Nederland, maar daarnaast uit meer dan 50 landen achter zich.
Lees verder »
REBO Hypotheken en Verzekeringen in nieuwe handen 25-02-2015
Met ingan van dit jaar is REBO Hypotheken en Verzekeringen overgegaan in nieuwe handen. Na jarenlang eigenaar te zijn geweest, heeft eigenaar en bestuurder Henk Sloot besloten het bedrijf over te dragen aan Rebo & Partners.
Lees verder »
Open huis bij 3 nieuwbouwwoningen Grinthuizen Rheden 25-02-2015
Op zaterdag 28 februari tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden een goede indruk krijgen van de woningen in de nieuwe woonwijk Grinthuizen in Rheden. Een afspraak maken voor een bezichtiging is niet nodig. In alle woningen is iemand aanwezig om belangstellenden te informeren over de aankoop van een nieuwbouwwoning.
Lees verder »

Week 8

Interne uitbreiding De Korenmolen Eerbeek 16-02-2015
De interne verbouwing van Restaurant Grand Café De Korenmolen in Eerbeek is begonnen. Tweederde gedeelte van de huidige grote zaal wordt in dezelfde sfeer als het restaurant gebracht. Dat betekent onder meer dat de biljartvoorzieningen naar het gedeelte verhuizen, grenzend aan het grote parkeerterrein.
Lees verder »
Definitief energielabel via Grotenhuis Makelaardij 16-02-2015
Ook voor de omzetting van een voorlopig energielabel naar een wettelijk verplicht definitief energielabel bent u bij Grotenhuis Makelaardij uit Dieren aan het juiste adres. Fabian Grotenhuis heeft eind vorig jaar met succes het examen tot Erkend Deskundige Energielabel Woningbouw afgelegd.
Lees verder »

Week 7

Nieuwe workshops bij Fotocursus Velp 13-02-2015
In november 2013 begon Fotocursus Velp met het geven van fotografie cursussen in Velp. In minder dan anderhalf jaar is het aantal cursussen dat wordt aangeboden flink gegroeid. Naast cursussen die zich speciaal richten op beginnende- en gevorderde fotografen, worden ook cursussen gegeven in beeldbewerking. Nieuw in het cursusaanbod zijn de workshops ‘fotograferen (basis)’ en ‘introductie in de macro-fotografie’. Dit zijn ééndaagse workshops, waarin theorie en praktijk hand in hand gaan en waarbij de cursist in een korte tijd een hoop ervaring opdoet.
Lees verder »
Herhaalmedicatie 24/7 bij Boots apotheek in Velp 11-02-2015
Vanaf deze week biedt Boots apotheek Velp de medicijn afhaalkluis. Hiermee kunnen klanten veilig en efficiënt hun medicatie afhalen wanneer hen het beste uitkomt. Met deze moderne service beoogt zij, naast de huidige bezorgservice en het servicepunt in Velp Zuid, nog een extra afhaalmogelijkheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Lees verder »

Week 6

Verse seizoensmaaltijden van Keurslager van der Horst 04-02-2015
Keurslager Van der Horst uit Eerbeek en Dieren, heeft het assortiment in de slagerijen uitgebreid met een uitgebreid assortiment dagverse seizoensmaaltijden. Dit nieuwe concept draagt de naam ‘Keurslager Culinair’. Klanten kunnen terecht voor een gevarieerd aanbod maaltijden. “Gezond eten is gemaakt van verse ingrediënten en een gezond eetpatroon houdt in een gevarieerd eetpatroon. Aan beide verwachtingen voldoet Keurslager Culinair", Aldus Gert-Jan van der Horst van Keurslager van der Horst.
Lees verder »
Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij 02-02-2015
In de eerste maanden van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was, de aanslag onroerendezaakbelasting (ozb) door de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die hebben getaxeerd: de zogenaamde WOZ-waarde.
Lees verder »

Week 5

Fletcher Bruidsbeurs Hotel De Mallejan 29-01-2015
Gaan jullie trouwen? Dan mag een bezoek aan deze bruidsbeurs in Vierhouten niet ontbreken. Op maandag 16 februari staan van 18.30 tot 21.30 uur tal van enthousiaste ondernemers klaar om je te informeren en inspireren. Maar natuurlijk zijn er ook tal van belevingen en proeverijen waar wij jullie graag mee verrassen.
Lees verder »
Hubo Braamburg is terug in Doesburg 26-01-2015
Vanaf 30 januari is Hubo terug in Doesburg. De Multimate bouwmarkt van ondernemersechtpaar Hans en Caroline Braamburg is afgelopen weken omgebouwd naar Hubo. En niet zomaar een Hubo, maar een winkel volgens het nieuwste concept, waar op zeer overzichtelijke wijze het maatwerkassortiment als deuren, kasten, raamdecoratie en buitenzonwering worden gepresenteerd.
Lees verder »

Week 4

Modecheque voor Anny Mulder 23-01-2015
Dolblij is ze met haar prijs. Anny Mulder uit Doesburg heeft bij La Mode een modecheque van 250 euro gewonnen. “Ik ben een beetje van de kaart, wat ben ik hier blij mee”, zegt ze dankbaar.
Lees verder »
Laat je handtas lezen bij 110-jarig Ter Steeg Lederwaren 23-01-2015
Wat ooit begon als een zadelmakerij, is twee generaties verder uitgegroeid tot een prachtige lederwarenzaak. Ter Steeg Lederwaren aan de Meipoortstraat in Doesburg viert dit jaar het 110-jarig bestaan en doet dat met een leuke actie. “Wie bij ons meer dan 110 euro besteedt, krijgt een kaartje voor een workshop damestasjeslezen”, zeggen eigenaars Hans en Esther ter Steeg.
Lees verder »
Bennie en Ellie Van den Brink Bloemen dragen stokje over 22-01-2015
Na ruim 35 jaar dragen Bennie en Ellie Van den Brink hun zaak Bloemen Van den Brink in Eerbeek over aan twee nieuwe eigenaren. Tinie Welmers neemt de zaak aan de Molenstraat over en Lenie Nusselder gaat de zaak op het Oranje Nassauplein runnen. Beide dames werken al jaren bij Van den Brink.
Lees verder »

Week 3

De Beweegpraktijk in Doesburg bestaat 10 jaar 12-01-2015
Zo'n tien jaar geleden viel er een brief in de bus van de toenmalige fysiotherapiepraktijk van Sylvia de Mul aan de Doormansingel in Doesburg, afkomstig van de Breedtesport. De vraag was of zij iets had aan te bieden om mensen aan het bewegen te zetten? Dit zou dan als een proefles gegeven worden in een bepaalde week, waaraan nog meer sportaanbieders deelnamen.
Lees verder »

Week 2

Workshop Mindful een Bonbon Eten 09-01-2015
Gewichtsconsulente Hanneke Nieuwenhuis laat belangstellenden kennismaken met mindful eten. Op zaterdag 17 januari is er om 10.00 uur een workshop Mindful een Bonbon Eten, vanaf 10.00 uur aan de Zilvensebroekweg 57 in Loenen. De kosten bedragen 18 euro en de tweede persoon is gratis.
Lees verder »
Jagyba houdt gratis Open Doe Week 05-01-2015
Van zondag 11 januari tot en met zaterdag 17 januari is er bij Jagyba Sport en Health in Velp een gratis Open Doe Week! Het is een ideale manier om kennis te maken met de diverse groepslessen, de onbegrensde mogelijkheden in de fitnesszaal en om misschien alvast kennis te maken met uw persoonlijke coach. Want iedereen die bij Jagyba sport, heeft een persoonlijke coach die structureel test, evalueert en begeleid.
Lees verder »
Slanker en strakker door middel van massage 05-01-2015
Lypossage™ is een manuele lichaamsmassage die in Amerika ontwikkeld is door Charles Wiltsie. Deze massage maakt uw lichaam strakker en geeft u een beter silhouet zonder medische ingrepen. Een oneffen huid met bijvoorbeeld cellulite of zadeltassen op de heupen of een slappe buik na een zwangerschap heeft een Lypossage™ behandeling nodig.
Lees verder »

Jaar 2014

Week 52

Laatste mogelijkheid voor vergoeding bril of contactlenzen 23-12-2014
Voor mensen die een multifocale bril dragen, kan werken met een tablet of smartphone lastig zijn. De regio-opticiens werken met kwaliteitsglazen die hier een oplossing voor bieden. En wie snel beslist, kan nog optimaal profiteren van de vergoeding die zorgverzekaars bieden!
Lees verder »

Week 51

Curves Velp introduceert Curves Complete 19-12-2014
Wie gewicht wil verliezen, heeft de meeste baat bij een combinatie van sport en een aangepast voedingspatroon. Curves Velp biedt een bewezen programma dat een complete oplossing biedt om gewicht te verliezen, speciaal voor vrouwen.
Lees verder »
Trippel voor Ten Veen De Echte Bakker 15-12-2014
Christo ten Veen, De Echte Bakker en zijn mannen, zijn er dit jaar weer in geslaagd om de Trippel te halen dit wat betreft het bakken van de eindejaars-artikelen. Hun Roomboter-amandelstaven, Kerststollen en Oliebollen werden met de hoogste score van 5 sterren beloond bij de nationale vakwedstrijden.
Lees verder »

Week 50

Echtpaar Burnet neemt afscheid van ’t Ruifje 11-12-2014
Veertien jaar lang runde het echtpaar Burnet eetcafé ’t Ruifje aan de Eerbeekseweg in Loenen. Per 2 januari nemen Ferry Bloemendal en Debby Maalderink de goedlopende horecazaak over.
Lees verder »
Niemand vertelt graag over een uitvaart ... Toch? 10-12-2014
Niemand wil graag over een uitvaart praten, laat staan er over schrijven. Tenminste, dat zou je misschien denken. Leo van den Hazelkamp, uitvaartleider bij Uitvaartverzorging Kramer in Arnhem, vertelt geregeld hoe verschillend mensen omgaan met de uitvaart van hun dierbare. Al is elk verhaal verschillend, ze hebben allemaal een bijzonder tintje.
Lees verder »
Puur Gezondheidswinkel in Doesburg 09-12-2014
Op 14 november opende PUUR Gezondheidswinkel haar deuren in de Ooioortstraat in Doesburg. Saskia (van Etos Doesburg) en haar enthousiaste team verkopen hier van alles op het gebied van reform en gezondheid. “We verkopen onder andere veel heerlijke thee, glutenvrije producten, sappen, Bach bloesems en Dr. Hauschka.
Lees verder »
Maak gebruik van de brilvergoeding 2014 08-12-2014
Heeft u bij uw ziektekostenverzekeraar al gebruik gemaakt van de brilvergoeding voor 2014? 1460 dagen door een smalle koker kijken is geen pretje, laten de regio-opticiens weten. Multifocale glazen zijn er in allerlei uitvoeringen en prijsklassen, maar aan goedkope glazen kleven toch wel de nodige nadelen.
Lees verder »
Fysiotherapie Ter Horst steunt EHBO Velp-Rozendaal 08-12-2014
De EHBO afdeling Velp-Rozendaal is opgericht in 1934 en verzorgt al ruim 80 jaar EHBO-cursussen en herhalingslessen voor het geldig houden van een eenmaal behaald diploma. De afdeling Velp-Roosendaal telt 60 leden en is onderdeel van de KNV EHBO, de grootste en oudste EHBO-vereniging van Nederland. De afdeling Velp-Rozendaal is een actieve vereniging die regelmatig evenementen ondersteunt zoals voetbal- en hockeytoernooien, buurtfeesten, muziekfestijnen en wandeltochten.
Lees verder »

Week 49

Veldheer Kachels presenteert nieuw model: Dourak 05-12-2014
Peter Veldheer, de ambachtelijke kachelbouwer uit Hummelo, heeft een nieuw model kachel ontworpen. “De Dourak is een eigenwijs kacheltje, precies zoals de naam zegt”, vertelt Veldheer. “Het is een degelijke houtkachel van dik staal met grove scharnieren en sluiting. Samen met de afgeronde hoeken van onder andere het deurtje, maakt dat de Dourak tot een stoere kachel.”
Lees verder »
Lichtjesavond in Brummen 02-12-2014
Op zondag 14 december wordt landelijk een Wereldlichtjesdag gehouden. Op die dag wordt stilgestaan bij alle kinderen die, op welke leeftijd dan ook, zijn overleden. Graag wil Birgit Boer deze avond organiseren in de gemeente Brummen. De Vroolijke Frans stelt in Broek bij Brummen voor deze bijeenkomst haar zaal te beschikking.
Lees verder »
Keurslagerij de Worstepinne wint driemaal goud! 02-12-2014
Bij de onlangs gehouden nationale vakwedstrijden tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) in Zwolle, viel Keurslagerij de Worstepinne uit Doesburg flink in de prijzen. De producten van deze ambachtelijke slagerij werden liefst driemaal met goud bekroond.
Lees verder »
Nog snel voordeel halen met bedrijfsfietsenplan 02-12-2014
Nog een paar weken en dan valt het doek voor de huidige bedrijfsfietsenregeling, ook wel bekend als het (bedrijfs)fietsplan. Tot en met 31 december 2014 kunnen bedrijven nog kiezen tussen de ‘oude’ bekende regeling en de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Vanaf 1 januari verdwijnt de aparte bedrijfsfietsregeling, zo meldt Harold Lentink van Fietsen & Zo in Dieren.
Lees verder »

Week 48

Stomerij Den Heuvel krijgt elke vlek er uit 24-11-2014
Al zo'n veertig is jaar is er een stomerij gevestigd op winkelcentrum Den Heuvel in Velp. Tegenwoordig zijn Aart en Daniëlle daar de mensen die er de scepter zwaaien en met veel vakkennis, ervaring en liefde voor het vak gaan ze iedere vlek in kleding of stof te lijf.
Lees verder »
Regio-opticiens geven fraai geschenk bij aanschaf multifocale bril 24-11-2014
Vrijwel alle mensen van 40 jaar en ouder krijgen moeite met lezen, vaak is het zicht op grotere afstand ook slechter. Voor deze mensen is een bril met multifocale brillenglazen de ideale oplossing, want die biedt zowel veraf als dichtbij een uitstekend zicht.
Lees verder »
De Korenmolen pakt groots uit met Kerst 24-11-2014
In de open haard knispert een behaaglijk vuur en er is al een begin gemaakt met het aanbrengen van sfeervolle kerstdecoraties. In prettig gezelschap, want we zitten aan tafel met Marja en Johan van Zadelhoff en Bart Tabor, respectievelijk de eigenaren en bedrijfsleider van Restaurant Grand Café De Korenmolen in Eerbeek.
Lees verder »

Week 47

Make-up van Pui Pui nieuw bij Beauty di Mare 19-11-2014
Bij Beauty di Mare draait alles om kwalitatief hoogwaardige producten en huidverbeterende behandelingen. Daarom worden alle behandelingen met zorg samengesteld en aangepast aan de wensen van de klant.
Lees verder »
Restaurant De Korenmolen gaat verbouwen 17-11-2014
Het zat er al een tijd aan te komen. Restaurant Grand Café De Korenmolen in Eerbeek gaat intern uitbreiden, om zodoende meer mogelijkheden te krijgen om gasten en met name gezelschappen te ontvangen in een sfeervolle ambiance.
Lees verder »
Hotel Restaurant De Loenermark 17-11-2014
Hotel Restaurant De Loenermark is gevestigd in een fraai pand in Loenen. Het hotel beschikt over elf kamers, een uitstekend restaurant, alsmede een sfeervolle serre en een zonnig terras. Ervaar de gastvrijheid, proef de sfeer en geniet van lekker eten. Het restaurant biedt een dagelijks wisselend verrassingsmenu, alsmede een uitstekende á la carte. In alle kamers en openbare ruimtes is gratis Wifi beschikbaar.
Lees verder »
Kinderwinkel in Loenen 17-11-2014
Enkele weken geleden is in Loenen kinderwinkel Kinderen van Jansen geopend. De winkel is gevestigd in de kelder van woonwinkel Kieveen. Men kan in de winkel terecht voor eigentijdse kinderkleding in de maten 50 tot en met 164, kraamcadeautjes, (klein) speelgoed en accessoires.
Lees verder »

Week 46

The Readshop in Velp is grondig verbouwd 14-11-2014
The Readshop aan de Hoofdstraat 220 in Velp is na een grondige verbouwing weer zo goed als nieuw. Na vijf dagen verbouwen had de boekhandel een nieuwe vloer, een nieuwe indeling en een paar nieuwe meubels. Eigenaren Josje Krol en Coos Willemsen, die de winkel vier maanden geleden overnamen, gaan op dezelfde voet verder als voorheen.
Lees verder »
Fixet Eerbeek wordt begin volgend jaar Hubo 10-11-2014
Fixet in Eerbeek wordt begin volgend jaar Hubo. De organisatie waar Fixet Eerbeek bij is aangesloten, DGN Retail, is namelijk overgenomen door Euretco. DGN had drie type doe-het-zelf zaken: Hubo, Fixet en Multimate. De nieuwe eigenaar wil alleen met Hubo en Multimate verder gaan. Hierdoor wordt de formule Hubo groter qua aantal leden en kunnen ze krachten bundelen en kosten besparen.
Lees verder »

Week 44

Vishandel Peter & Ineke met nieuwe verkoopwagen in Doesburg 27-10-2014
Dubbel feest, donderdag aan het Burg. Keizerplein in Doesburg. Daar, voor de Aldi supermarkt, maakten Peter en Ineke de Graaf hun opwachting met een gloednieuwe verkoopwagen. De nieuwe viswagen is van alle gemakken voorzien en helemaal up to date waar het koeling, bereiding en werken betreft. "Bovendien vieren we dit jaar dat we dertig jaar onze vishandel hebben", vertelt Peter tussen de erg drukke bedrijven door. "En van die dertig jaar komen we al 29 jaar iedere week naar Doesburg!"
Lees verder »
Wilddagen bij Restaurant De Heideroos 27-10-2014
Restaurant De Heideroos gaat op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november voor de vierde keer de jaarlijkse wilddagen houden, met een voortreffelijk wildbuffet in een sfeervolle ambiance met live-muziek van Dave Goedman. Door het enorme succes van de afgelopen jaren worden er dit jaar zelfs drie dagen georganiseerd om aan de grote vraag met gasten te kunnen beantwoorden.
Lees verder »

Week 43

Dubbel jubileum voor Brummense fietsenmaker Wilbrink 21-10-2014
Hij is inmiddels onmisbaar voor veel mensen uit Brummen en ver daar buiten: fietsenmaker Arjan Wilbrink van Wilbrink Tweewielers. Het is een bijzondere maand voor de ondernemer. Niet alleen hoopt hij op 25 oktober zijn 50ste verjaardag te vieren, ook viert hij deze maand het 12,5 jarig jubileum van zijn rijwielhandel in Brummen.
Lees verder »
Pelgrim Hengelsport verhuist naar Apeldoorn 20-10-2014
Hengelsportzaak Pelgrim in Klarenbeek gaat verhuizen. De winkel in Klarenbeek sluit en gaat verder onder de naam De Pelgrim in Apeldoorn. Na 3,5 jaar hengelsportplezier in Klarenbeek trekt De Pelgrim naar een winkelpand dat ruim tweemaal zo groot is en waar parkeerplaatsen voor de deur beschikbaar zijn. De nieuwe locatie is De Curacao 18 in Apeldoorn, slechts een minuut verwijderd van de snelweg.
Lees verder »

Week 42

Gebruikte fietsenmarkt bij Xycleservice 14-10-2014
Zaterdag 18 oktober wordt er bij Xycleservice in Doesburg een gebruikte fietsenmarkt gehouden. Sinds de crisis is de vraag naar gebruikte fietsen ontzettend toegenomen en het is dan ook zeer de moeite waard om eens te komen kijken of er tijdens deze markt, waar u keuze heeft uit een groot assortiment fietsen in alle soorten en maten, iets voor u bij zit. Van kinderfiets tot elektrische fiets, met garantie voor de beste prijs of zo mee voor de laagste prijs.
Lees verder »
John Gierman kwart eeuw bij Vitakraft 13-10-2014
Op zondag 5 oktober, de dag na Werelddierendag, heeft John Gierman zijn 25-jarig jubileum bij Vitakraft Nederland gevierd, in zijn stancafé De Korenmolen en samen met familie, vrienden en (oud)-collega's.
Lees verder »
Van der Horst weer in de prijzen 13-10-2014
Het lijkt wel vanzelfsprekend, al die prijzen die de worstenmakers van slager Geert van der Horst binnenhalen. Maar dat is het beslist niet. Liefde voor het vak, een enorme vakkennis en jarenlange ervaring liggen daaraan ten grondslag. En dat betaalt zich uit voor het bedrijf, dat slagerijen in Eerbeek (Kloosterstraat) en Dieren (Callunaplein) bezit.
Lees verder »

Week 41

Juwelier Gerritsen viert 12,5-jarig jubileum 08-10-2014
Gerard van Milligen nam 12,5 jaar geleden Juwelier Gerritsen aan de Emmastraat 41 in Velp over van het echtpaar Gerritsen. Om dit jubileum te vieren, geeft hij zijn klanten in de maand oktober 12,5 procent korting. Dit geldt voor het gehele assortiment op voorraad. Niet geldig op reparaties.
Lees verder »
Verwarmingsweekend bij Installatiebedrijf Smeijer in Dieren 06-10-2014
De herfst heeft zich aangekondigd, de avonden worden snel donker en de winter is in aantocht, de verwarming in huis moet ’s avonds alweer aan. In dat kader houdt het Dierense installatiebedrijf Smeijer, gevestigd aan de Rinaldostraat 1 in Dieren, aanstaand weekend op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober het traditionele spectaculaire verwarmingsweekend.
Lees verder »
Lentink Fietsen verhuist naar oude brandweerkazerne 06-10-2014
Oude vertrouwde service, maar wel op een nieuwe locatie. Sinds dinsdag 7 oktober is Lentink Fietsen uit Dieren-Zuid onder een nieuwe naam terug te vinden in hartje Dieren. Fietsen & Zo is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne aan de Semmelweisstraat. “We zoeken de mensen op.”
Lees verder »

Week 40

Spaaractie 777 bij Lunchroom La Fleur 03-10-2014
Lunchroom La Fleur in Doesburg doet mee aan de viering van jubileumjaar 777. Speciaal voor dit jaar is een stempelkaart in het leven geroepen, waarmee gasten kunnen sparen voor gratis lekkers.
Lees verder »
‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ 02-10-2014
Tot op heden kon een goede optometrist drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast.
Lees verder »
Een moment van innerlijke rust bij DiyaVeda 29-09-2014
DiyaVeda is een ayurvedisch well-being center voor massages, epileren en mehndi (henna tatoeages), gelegen op Landgoed Rhederoord in De Steeg. Debby Ashruf rondde in 2010 haar opleiding tot Ayrvedisch Massagetherapeut af. “Mijn ervaring, passie en aanleg viel op zijn plek en nam mij mee terug naar India, back to my roots.
Lees verder »

Week 39

Curves begeleidt vanaf 1 oktober ook vrouwen in Velp 22-09-2014
Vanaf 1 oktober biedt Curves ook alle vrouwen in Velp en omgeving een uniek programma van drie keer per week een half uur werken aan een gezondere levensstijl onder begeleiding. Curves opent op die datum een vestiging aan Den Heuvel in Velp. Curves: "Hier ga je aan een gezond en fit lichaam werken, waarbij bovendien jouw figuur sterk zal verbeteren. Je gaat je na verloop van tijd gegarandeerd sterker, mooier en zelfverzekerder voelen. Hieronder vast in het kort wat Curves inhoudt."
Lees verder »
Jumbo Eerbeek: eet, zweet en meet je fit! 22-09-2014
"In deze periode van het jaar is het een gegeven dat veel klanten de balans opmaken van een heerlijke zomer en de vakantietijd. Er is dan extra aandacht voor eetpatronen in combinatie met het op zoek gaan naar wat meer beweging. Wij denken hier een welkome invulling aan te hebben gegeven". Aldus een enthousiaste Casper Heine, eigenaar van Jumbo Eerbeek.
Lees verder »
Meeùs sponsor bedrijvenloop Posbankloop Meeùs BusinessRun 22-09-2014
Meeùs is dit jaar sponsor van de Posbankloop Bedrijvenloop. De nieuwe naam is Meeùs BusinessRun. Beide afstanden (6 en 15 km) tellen mee voor het klassement. Met het speciale arrangement wordt deelnemen nu nog aantrekkelijker.
Lees verder »

Week 38

Kinderwinkel bij Kieveen in Loenen 19-09-2014
Vrijdag 26 september opent kinderwinkel Kinderen van Jansen haar deuren in de kelder van Kieveen in Loenen. Bij Kinderen van Jansen kun je terecht voor eigentijdse kinderkleding en originele cadeautjes voor jongens en meiden in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar.
Lees verder »
Only for Men valt in de prijzen 18-09-2014
Only for Men mocht onlangs de award voor Beste Winkelketen van Nederland en de Webshop Award in de categorie herenmode in ontvangst nemen. Het merk laat met deze publieksprijzen grote merken in de herenmode achter zich.
Lees verder »
Derde editie Best Living Best Deal Koopsom Weken 17-09-2014
Binnenkort houdt Best Living makelaars, met vestigingen in Brummen, Dieren en Eerbeek, een speciale actie onder de noemer De Best Deal Koopsom Weken. Zo’n tachtig geselecteerde woningen worden in die periode aangeboden voor een vaste lagere koopsom, maar alléén aan mensen die ook daadwerkelijk die woning komen bezichtigen.
Lees verder »
Hoogste klantwaardering voor Procornea 16-09-2014
Contactlensfabrikant Procornea heeft de Centrop Award voor beste leverancier van contactlenzen en serviceproducten gewonnen. Deze award wordt toegekend aan de winnaar van het tevredenheidsonderzoek dat Het Centrop – inkooporganisatie van zelfstandige opticiens - jaarlijks onder haar leden houdt.
Lees verder »
Het nut van een gratis OCT screening 15-09-2014
Focus Optiek in Velp wil graag het nut van een OCT-screening benadrukken. Met een OCT (Optical Coherence Tomograph) apparaat worden er beelden gemaakt van de structuren van het oog. Het gaat hierbij meestal om dwarsdoorsneden van het netvlies, de retina.
Lees verder »

Week 37

Praktijk voor klank-ontspanning in De Steeg 12-09-2014
Martien Hontelez start in De Steeg een praktijk voor klank-ontspanning en klanktherapie, aan de Ursula van Raesfeltlaan 26. Mensen met aan (over-) spanning gerelateerde klachten, kunnen er terecht voor een klankmassage of een 'klankbad'. Klanktherapie werkt ontspannend bij vormen van geestelijke overbelasting en geeft ook verlichting bij wie permanent met lichamelijke (spier-) spanning moet leven.
Lees verder »
Ceciel Bremer start eigen bedrijf CB Thuis in taal 11-09-2014
Ceciel Bremer is altijd al thuis in taal geweest en heeft nu van haar hobby haar werk gemaakt. Vanuit huis runt ze haar bedrijf CB Thuis in taal en schrijft en redigeert ze teksten voor bedrijven en particulieren.
Lees verder »
Adrom Multimedia geeft nu het ICTKeurmerk uit 08-09-2014
Adrom Multimedia uit Eerbeek mag zich voortaan Keurmeester van het ICTKeurmerk noemen. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken in een dergelijke situatie moeilijk doen over schadevergoeding.
Lees verder »
Paramedisch centrum Doesburg geopend 08-09-2014
Na een verbouwing van vier weken, werd Fysiokort aan de Zandbergstraat 10 (de voormalige bibliotheek) in Doesburg geopend. Fysiokort is een paramedisch centrum voor fysiotherapie. In het centrum zijn ook een podotherapeut, ergotherapeut en diëtiste gevestigd.
Lees verder »
Acties en activiteiten voor honden bij jubileum Sascha Diertotaal 08-09-2014
Dierenspeciaalzaak Sascha Diertotaal in Duiven bestaat deze maand vijftien jaar. Het jubileum wordt gevierd op 18, 19 en 20 september, met tal van acties en activiteiten, met name voor honden.
Lees verder »
Shoeby Dieren viert jubileum 08-09-2014
Op 10 september is het 2,5 jaar geleden dat Mirella van Zeeventer de winkel Shoeby aan de Diderna 6 in Dieren overnam. Zij grijpt deze gelegenheid aan om haar klanten extra in het zonnetje te zetten. Van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september profiteren alle klanten van een spetterende voordeelactie.
Lees verder »

Week 36

Kijk-Kunst opent fotostudio in hartje Eerbeek 04-09-2014
Kijk-Kunst fotografie is als fotostudio vanaf heden operationeel in het voormalige ABN/AMRO pand aan de Stuijvenbergstraat 50 in Eerbeek. Een heerlijke locatie om alle dromen van Karin Keesmaat als fotografe verder werkelijkheid te laten worden.
Lees verder »
PLUS van Tetering geeft thuisdiners weg 03-09-2014
Klanten van PLUS Van Tetering in Eerbeek kunnen vanaf heden vrienden of bekenden opgeven die een extraatje verdienen. De winnende inzendingen ontvangen een geheel verzorgd thuisdiner voor vier personen.
Lees verder »
Op de fiets langs mooiste plekjes van Veluwezoom 03-09-2014
Ook de randgebieden van deze regio maken deel uit van de Veluwe vandaar dat Lekker Veluwe de Veluwezoom opzoekt. Komende zondag is Dieren het epicentrum van een gevarieerde fietstocht met aandacht voor streekproducten, natuurschoon en cultuurhistorie. En passant pakken de deelnemers een landmarkt mee waar boeren, kwekers en tuinders uit de hele provincie allerlei (deels biologische) lekkernijen aan de man/vrouw brengen.
Lees verder »
Gewichtsconsulent Hanneke Nieuwenhuis biedt afslanken op maat 03-09-2014
Hanneke Nieuwenhuis begeleidt mensen met overgewicht die willen afvallen. Belangrijk daarbij is gezond eten, gezond leven en een resultaat voor de lange termijn. Naast individuele begeleiding start ze in september met een aantal groepsactiviteiten.
Lees verder »

Week 35

Een gewaarschuwd mens… vreemde glazenwassers 28-08-2014
We ontvingen dit bericht van een mevrouw uit Dieren. Ze wil niet met haar naam in de krant, maar maakte melding van het volgende voorval. 'Ik las in het laatste nummer van de Regiobode een politiebericht over opdringerige goten-schoonmakers. Dat brengt mij ertoe het volgende door te geven.'
Lees verder »

Week 34

Nieuwe bloemenwinkel in Velp: de Passiebloem 21-08-2014
Bloemenwinkel de Passiebloem opende donderdag haar deuren aan de IJsselstraat 32a in Velp, naast de Jumbo. In het voormalige pand van Jan Buurman kunnen klanten vanaf nu terecht voor prachtige snijbloemen en potplanten.
Lees verder »

Week 32

Perfecte timing 7e Augustus Avond Route 04-08-2014
In navolging op het succes de eerste zes edities van de Augustus Avond Route, lanceert Grotenhuis makelaardij uit Dieren dit jaar, wederom in samenwerking met Hoog&Kamp makelaars en AWM makelaardij uit Doesburg, alweer de zevende editie van deze unieke open huizen route.
Lees verder »

Week 30

Lentink Fietsen gaat verhuizen 21-07-2014
Lentink Fietsen gaat verhuizen naar de voormalige Dierense brandweerkazerne. Als alles volgens plan verloopt, zal de nieuwe winkel openen tijdens de Rhedense fiets4daagse in augustus. Het nieuwe winkelpand aan de Semmelweisstraat ligt direct achter de Coop in het winkelcentrum Calluna en is straks dus veel beter bereikbaar dan het huidige pand aan de Spoorstraat in oud Dieren.
Lees verder »

Week 28

Eerste bewoners Lovenem nemen hun intrek 11-07-2014
Het is nog wat vroeg, maar toch knalt woensdagmorgen al de champagnekurk in het nieuwe huis van Erwin Alberts en Lucienne Bos. Zij hebben als eerste de sleutels in ontvangst mogen nemen van hun woning in het nieuwbouwproject Lovenem in Leuvenheim. Voor hun buren, Lorenzo Kleinreesink en Judith Dix, volgde dit moment een uurtje later.
Lees verder »
Outdoor Cooking en woonaccessoires met karakter onder één dak 08-07-2014
Twee winkels, Western Dream en AardenHout, openden vorige week hun deuren onder één dak, aan de Coldenhovenseweg 11 E in Eerbeek. Western Dream is Outdour Cooking & delicatessen en AardenHout heeft woonaccessoires met karakter! Beide winkels verkopen unieke producten, dus kom zeker een keertje binnenlopen.
Lees verder »

Week 27

Iris Niesink biedt hulp bij langer zelfstandig blijven 30-06-2014
Nagenoeg iedere ouder die zelfstandig thuis wil/moet blijven wonen, heeft hier extra hulp bij nodig. Maar waar haalt de ouder deze hulp vandaan als het de mantelzorger aan tijd ontbreekt? Deze vraag is voor Iris Niesink uit Spankeren de aanleiding geweest om haar bedrijf Iris Welzijnsbegeleiding op te zetten. “Het geeft mij voldoening om een steentje te kunnen bijdragen aan, in mijn ogen een belangrijk doel. Want dat is: het leefplezier van de ouder wordende mens vergroten”, vertelt ze enthousiast.
Lees verder »

Week 26

Rolstoel vervangend vervoer en auto verhuur 23-06-2014
Garage Kleine in Doesburg heeft een Renault Kangoo, geschikt voor het vervoer van een persoon met rolstoel. Dit naar aanleiding van de toenemende vraag in de regio en ook om ook aan de wensen van de klanten te voldoen.
Lees verder »
Google Glass bril bij Focus Optiek in Velp verkrijgbaar 23-06-2014
Over de Google Glass bril is al veel geschreven en gesproken. Hans Polman en zijn medewerkers streven er naar om de ontwikkelingen op de brillenmarkt op de voet te volgen en zo mogelijk daarin een voortrekkersrol te vervullen. Bij Polman Opticiens is men dan ook erg blij dat zij als eerste in Nederland de Google Glass bril kunnen aanbieden. De Google Glass wordt compleet met uw bril op maat aangemeten.
Lees verder »

Week 25

Decorette Brummen is verhuisd naar Verrij Wonen 20-06-2014
Het zal de voorbijganger niet zijn ontgaan: Decorette Brummen is slechts over een kleine afstand van zo’n 400 meter verhuisd naar het pand van Verrij Wonen aan de Vulcanusweg 1 te Brummen. “Enkele weken geleden hebben wij de knoop doorgehakt om Decorette Brummen over te nemen en de oude eigenaresse Wilma Plant mee te laten verhuizen”, aldus Verrij.
Lees verder »

Week 24

Klanten Keurslager Van der Horst in de prijzen 13-06-2014
De families Van Leeuwen uit Dieren en Familie Hofman uit Eerbeek zijn de gelukkige winnaars van een Boretti barbecue. Zij wonnen deze prijs omdat zij meededen aan de landelijke barbecue-actie van de Keurslager. Keurslager Van der Horst heeft de prijs in de winkel overhandigd.
Lees verder »
Franke Makelaars ‘Back in town’ 12-06-2014
"Franke makelaars is "back in town", zegt Sandra van der Aa, makelaar en eigenaar van het makelaarskantoor. Franke makelaars is al ruim 65 jaar een begrip in de regio en werd een jaar geleden door Van der Aa overgenomen en in een nieuw jasje gestoken. De naam is dus hetzelfde gebleven, net als de kwaliteit, maar met een nieuw gezicht aan het hoofd.
Lees verder »
Boek de zomervakantie bij Arke Eerbeek 11-06-2014
Voor de komende zomer heeft Arke Eerbeek diverse scherpe aanbiedingen. Denk eens aan Aruba, Bonaire of Curaçao? Arkefly vliegt deze zomer als eerste Nederlandse airline met de Boeing 787 Dreamliner en vanaf 12 juni hoofdzakelijk naar de ABC-eilanden. De Arke Dreamliner is een revolutionair vliegtuig dat lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler is.
Lees verder »
Ten Have Metaalwerken biedt hekwerk als exclusief maatwerk 10-06-2014
Ten Have Metaalwerken is een onderneming met bijna 20 jaar ervaring, en gespecialiseerd in het realiseren van hekwerk wensen van ontwerp tot en met de complete levering en montage. De hekwerken worden volledig naar wens van de klant vervaardigd, waarbij de keus is uit een ruim aanbod aan hekwerksystemen.
Lees verder »

Week 23

Inloopspreekuur fysiotherapie bij sportcentrum Fit & Fun 05-06-2014
Sporters met een pijntje of klacht kunnen nu bij Sportcentrum Fit & Fun in Eerbeek direct met hun vragen terecht bij de fysiotherapeut. Rick Dopper van Fysiotherapie Eerbeek & Loenen houdt iedere woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur een gratis inloopspreekuur.
Lees verder »
Directeur Attent wwz: ‘zorg moet laagdrempelig worden’ 05-06-2014
Zorglocatie Gelders Hof in Dieren bevindt zich midden in een grote verandering. Dat is een direct gevolg van het feit dat Attent wwz, de zorginstelling waar Gelders Hof toe behoort, zich gaat toeleggen op de ondersteuning van ouderen die thuis wonen, door haar activiteiten rond preventie, revalidatie en kortdurend verblijf uit te breiden. Daarnaast komt er een centrum voor specialistisch wonen in Gelders Hof.
Lees verder »
Annemiek Hellings: “Ik gun iedereen een persoonlijke uitvaart” 05-06-2014
Als een dierbare overlijdt, komt er van alles op je af. Binnen een week moet je een afscheid regelen dat past bij de overledene èn bij de nabestaanden. Annemiek Hellings van Aker Uitvaarten kan helpen om alles in goede banen te leiden en een persoonlijk uitvaart te organiseren.
Lees verder »
Open Praktijkmiddag Kindercoaching/therapie 04-06-2014
Veel kinderen moeten lang wachten totdat ze geholpen kunnen worden bij hun probleem (weinig zelfvertrouwen, snel boos worden, bang om uitgelachen te worden etc..). Ouders en leerkrachten hebben al van alles geprobeerd, maar het helpt niet echt. Dan kan laagdrempelige coaching en kortdurende therapie een uitkomst bieden. Wij hebben geen wachtlijst en kunnen snel aan het werk.
Lees verder »
Jumbo Eerbeek wint voor tweede keer Koningsbeker 02-06-2014
Jumbo Eerbeek heeft voor de twee achtereenvolgende maal de Koningsbeker gewonnen. Tijdens een landelijke Jumbo-bijeenkomst in Rotterdam maakte Colette Cloosterman-van Eerd bekend dat de Koningsbeker 2014 werd gewonnen door de beste supermarkt van Gelderland 2013/2014. Het was René Froger die de bokaal uitreikte aan Casper Heine.
Lees verder »
Opstapdagen elektrische fietsen bij Xycleservice Doesburg 02-06-2014
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni worden er bij Xycleservice in Doesburg opstapdagen gehouden voor mensen die meer willen weten over de elektrische fiets. Dit weekend staat deels in het teken van de nieuwste modellen met middenmotor, waarover al veel te doen is geweest in de media. Bezoekers kunnen zelf uitproberen door een proefrit te maken.
Lees verder »

Week 22

Jubilerende Worstepinne neemt klanten mee op ‘werkbezoek’ 28-05-2014
Dinie en Henk Jansen vieren deze maand dat zij precies dertig jaar geleden Slagerij de Worstepinne in Doesburg begonnen. Op dinsdag 20 mei namen Dini en Henk vijftig van hun trouwe klanten in een luxe touringcar mee op ‘werkbezoek’. Zij wilden graag laten zien waar hun prachtige vlees vandaan komt en op welke professionele en verantwoorde manier hun vaste slachterij werkt.
Lees verder »
Win een privé-optreden van Jan Smit met paprika’s van Coop 28-05-2014
Coop zamelt van donderdag 22 mei tot en met zondag 20 juli op bijzondere wijze geld in voor SOS Kinderdorpen. Namelijk: met de verkoop van oranje paprika’s. De supermarktorganisatie doneert voor iedere verkochte oranje paprika 10 cent aan het goede doel. Klanten van Coop steunen met de aankoop van de oranje paprika’s niet alleen het goede doel, maar kunnen ook een privéoptreden van Jan Smit winnen.
Lees verder »
Blijvend afslanken nog voor de zomer 27-05-2014
Jagyba Sport & Health start weer met haar succesvolle cursus Better Belly. Honderden deelnemers hebben ondertussen al gemiddeld 7,9 cm buikomvang vermindert in vier weken tijd! En dát is wat Better Belly óók voor u kan betekenen, aldus het sport en healthcentrum aan de Eiberstraat 18 in Velp.
Lees verder »

Week 21

Door-Mode viert eerste lustrum 22-05-2014
Vijf jaar geleden vervulde Dorien Maresch een lang gekoesterde wens: een eigen modewinkel. Ze vond een mooi pandje in hartje Doesburg en kocht een collectie in waarmee ze helemaal kon uitdrukken wat ze als Door-Mode wilde zijn: een winkel voor de moderne vrouw, die houdt van modieuze, draagbare, natuurlijke kleding van uistekende kwaliteit.
Lees verder »
Ook de automaat heeft speciaal onderhoud nodig 20-05-2014
In de volksmond noemen we het ‘een automaatje’. Steeds vaker worden hedendaagse auto’s uitgevoerd met een automatische transmissie. Die hebben speciaal onderhoud nodig en Auto van Oort aan de Ambachtstraat 2b in Dieren biedt dat.
Lees verder »
Aspergehapje-Dag bij de Stokhoven 19-05-2014
Iedereen kan zaterdag 24 mei op boerderij De Stokhoven in Drempt kennis maken met de witte asperge. Tijdens de Aspergehapje-Dag, die duurt van 10.00 tot 17.00 uur, laten de medewerkers bezoekers zien wat er allemaal moet gebeuren voordat de asperges klaar zijn voor de verkoop.
Lees verder »

Week 20

Klein Engelenburg: op een comfortabel niveau oud worden 16-05-2014
Woonzorglocatie klein Engelenburg in Brummen, onderdeel van Domus Magnus, biedt sinds 2004 ouderenzorg op een hoog niveau. Locatiemanager Victor Antonisse: “Mensen kunnen hier op een comfortabele manier oud worden. Voor een vast bedrag per maand huren ze hier een appartement en ontvangen zorg waar zij dat zelf niet meer kunnen. En dat 24 uur per dag.”
Lees verder »
Autobedrijven Schel, Garage Kleine en Auto Totaal Center houden Autoshow 12-05-2014
Voor de 14e keer wordt in Doesburg de grote autoshow gehouden, door de drie regionale Bovag autobedrijven. Zoals ieder jaar tonen Garage Schel uit Angerlo, Garage Kleine en Auto Totaal Center uit Doesburg 100 occasions. Dit gebeurt in het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 mei en op een nieuwe locatie.
Lees verder »
Nieuw in Eerbeek: extra korting op Firezone Friday 12-05-2014
Na ‘maandag wasdag’ en ‘woensdag gehaktdag’, introduceert Firezone, de landelijke keten van onbemande tankstations, nu ‘Firezone Friday’. Klanten van Firezone Eerbeek aan de Stuijvenburchstraat kunnen vanaf aanstaande vrijdag hun tank met extra hoge korting voltanken. Bij alle andere Firezone-stations zoals die in Apeldoorn aan Edisonlaan, de Hoenderparkweg en de Laan van Zevenhuizen, gelden overigens dezelfde voordelige tarieven.
Lees verder »

Week 19

Eén groot WK-feest bij Coop met Coopa Holanda 10-05-2014
Supermarktorganisatie Coop - met winkels in onder meer Dieren, Doesburg, Rheden en Velp - pakt flink uit in de aanloop naar het WK Voetbal in Brazilië. Vanaf zaterdag 10 mei barst in alle 235 Coop-winkels het WK-feest los. Onder de naam Coopa Holanda vinden er zeven weken lang verschillende spectaculaire acties plaats.
Lees verder »
Dronken bestuurder er vandoor na aanrijding 10-05-2014
Vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur zijn politieagenten gegaan naar de Harderwijkseweg in Dieren. Na een aanrijding van een personenauto tegen een lantaarnpaal, was de automobilist hard weggereden van de plaats van ongeval
Lees verder »
Gezellige drukte op EN!Fair in Loenen 08-05-2014
Het publiek weet na een paar jaar de gezellige EN!Fair in Loenen bij Kieveen Exclusief goed te ontdekken. Zaterdag en zondag was het gezellig druk in en om de woonwinkel. Er was een grote variatie aan kramen en versnaperingen.
Lees verder »
Küchentreff-Dieren biedt heel veel moois op keukengebied 05-05-2014
Na maanden van voorbereidingen en noeste arbeid, is Kchentreff-Dieren een feit. De keukenzaak is gevestigd aan de Spankerenweg, tussen Praxis en de Kringloop en is eigendom van Richard Hentzepeter en Chet Sulzle. Het duo heeft jarenlang ervaring hebben opgedaan in de keukenbranche en vonden nu het moment rijp om de mouwen op te stropen en een eigen zaak te beginnen. De naam is Küchentreff-Dieren.
Lees verder »
Oproep aan oud-leden ETTV voor reünie 05-05-2014
Tafeltennis vereniging ETTV uit Eerbeek bestaat dit jaar 40 jaar en wil dit groots vieren met alle leden en oud-leden van de club. Op zaterdag-avond 17 mei houdt de club een jubileum feestavond in het eigen clubgebouw aan de Händelstraat in Eerbeek, waarvoor alle leden en oud-leden met partners van harte zijn uitgenodigd.
Lees verder »
Küchentreff-Dieren biedt heel veel moois op keukengebied 05-05-2014
Na maanden van voorbereidingen en noeste arbeid, is Kchentreff-Dieren een feit. De keukenzaak is gevestigd aan de Spankerenweg, tussen Praxis en de Kringloop en is eigendom van Richard Hentzepeter en Chet Sulzle. Het duo heeft jarenlang ervaring hebben opgedaan in de keukenbranche en vonden nu het moment rijp om de mouwen op te stropen en een eigen zaak te beginnen. De naam is Küchentreff-Dieren.
Lees verder »

Week 18

RegioBank blijft in Brummen 02-05-2014
Steeds meer inwoners van kleine kernen krijgen te maken met voorzieningen die verdwijnen. In het rijtje van de supermarkt en het postkantoor hoort ook steeds vaker het bankkantoor dat wegvalt. Een toenemend aantal dorpen en kleine steden moet het hierdoor stellen zonder eigen bankfaciliteiten.
Lees verder »
Car Wash Eerbeek 01-05-2014
Wim Brekveld is sinds 1 januari van dit jaar eigenaar van Car Wash Eerbeek, voorheen Bubbels, en Pretgigant.nl. Wim wordt ondersteund door zijn vader, vrouw, dochter en medewerker Michel. Het is dus een echt familiebedrijf.
Lees verder »
Jumbo Eerbeek reikt ontbijtpakketten uit 29-04-2014
Het was donderdag een feestelijke boel bij Jumbo Eerbeek. De familie Heine en haar medewerkers hadden de entree van de supermarkt en zichzelf in stijl aangekleed, om tot een gezellige plichtpleging over te kunnen gaan: het uitreiken van de gratis Konings-ontbijtpakketten voor de basisscholen.
Lees verder »

Week 16

Biologisch genieten bij Bloemendaal 17-04-2014
Liefhebbers van het biologisch tuinieren, of mensen die hier belangstelling voor hebben, zijn komend weekend welkom bij Tuincentrum Bloemendaal in Drempt. Zaterdag en zondag is er een speciale biologische markt, waar iedereen kan komen kijken, ruiken, proeven en genieten.
Lees verder »
Nu ook Vega Vrijdag bij De Loenermark 17-04-2014
Toen Hans en Sandra Jurriëns ruim een jaar geleden Hotel en Restaurant de Loenermark in Loenen overnamen, hebben ze de zaak voortvarend opgepakt. Ze bliezen de horecagelegenheid nieuw leven in en kijken tevreden terug op het eerste jaar.
Lees verder »
Monuta geslaagd voor audit Stichting Keurmerk Uitvaart 14-04-2014
Eind maart heeft Stichting Keurmerk Uitvaart haar jaarlijkse audit gehouden bij Monuta. De uitvaartverzorger en -verzekeraar was een van de eerste organisaties die het keurmerk in 2007 mocht ontvangen en is ook nu weer met vlag en wimpel geslaagd. Daarom mag Monuta Dieren ook het komend jaar het Keurmerk Uitvaart voeren.
Lees verder »
Elektrischefietsen testen bij Xycleservice 14-04-2014
Bij Xycleservice in Doesburg kunnen belangstellenden voor de tweede keer dit jaar geheel vrijblijvend elektrische fietsen uitproberen. Het gaat hier om testdagen van de nieuwe Giant Prime-E, de meest krachtige elektrische fiets op de markt. Giant heeft samen met Yamaha de mooiste en krachtigste ‘middenmotor’ ontwikkeld en u kunt deze fietsen bij Xycleservice bekijken en uitproberen. Krachtig, zuinig en lichtlopend zijn de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe fiets.
Lees verder »

Week 15

Hondentrimsalon Quispel nu in Loenen 11-04-2014
Hondentrimsalon Quispel is terug van weggeweest. Ina Bleumink was voorheen werkzaam in Eerbeek en is na een jaar van stilte weer volop aan het werk, nu aan het Hameinde in Loenen. Tot haar eigen plezier, want er is volgens Ina niets leuker dan honden weer een keurig kapsel te geven.
Lees verder »
Exclusief en gezellig snoepwinkeltje Snoep & Doe 10-04-2014
Snoep & Doe is de naam van het nieuwe snoepwinkeltje aan de Spoorstraat 17 in Dieren-Zuid. Eigenaren Nathalie Blaauw en Hans Wolsink openden zaterdag op spectaculaire wijze hun zaak waar je niet alleen allerlei snoep kan kopen, maar ook terecht kan voor diverse cadeauartikelen of een creatief kinderfeestje.
Lees verder »
Albert Heijn Westerikin Beekbergen prachtig geworden 07-04-2014
Na een ingrijpende verbouwing, opende woensdagochtend de gloednieuwe Albert Heijn in Beekbergen. De supermarkt aan de Dorpstraat biedt ruime keuze én groot voordeel. Ondernemer John Westerik en zijn medewerkers brachten bij de opening een toost uit op hun nieuwe winkel.
Lees verder »
Serviteam: dienstverlening op een breed vlak 07-04-2014
John Rutgers en Martijn van Someren zijn ruim een maand geleden begonnen met hun bedrijf Serviteam aan de Nijverheidslaan 11 in Dieren. Samen hebben ze veertig jaar ervaring in de techniek. “We verrichten voornamelijk rioolwerkzaamheden bij mensen thuis en bij bedrijven”, vertelt John. Maar de twee zijn voor veel meer diensten inzetbaar.
Lees verder »
Reuvershoeve geopend! 07-04-2014
Na maanden van bouwen zag Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve in Brummen er zaterdag piekfijn uit. Het nieuwe restaurant werd geopend door wethouder Hennie Beelen, onder toeziend oog van eigenaars Wouter en Martijn Westdijk. Ze staan al een poosje te trappelen om de zaak te openen en zijn dan ook blij dat ze nog voor de Pasen open kunnen.
Lees verder »

Week 14

Janssen Puur Genieten: de nieuwe standaard 04-04-2014
Op 2 april startten Joyce en Henk Drost, ondernemers van IJssalon Hendrick uit het pittoreske Doesburg, met een nieuwe uitdaging: Janssen Puur Genieten. In het pand schuin tegenover de ijssalon, waar onder andere Fabels en het Gouden Haantje gevestigd waren, openen zij een nieuwe horecagelegenheid dat wat betreft concept niet zomaar in een hokje te plaatsen is.
Lees verder »
Grotenhuis Makelaardij doet mee aan NVM Open Huizen Dag 31-03-2014
Op zaterdag 5 april is het weer NVM Open Huizen Dag. In navolging op het succes van eerdere edities, doen diverse NVM Makelaars, zoals Grotenhuis Makelaardij uit Dieren, dit jaar wederom mee aan deze open huizen route. De open dag biedt een mooie kans om vrijblijvend bij meerdere woningen binnen te kijken.
Lees verder »
Anne Bruger al 20 jaar specialist in tapijtreiniging 31-03-2014
Al twintig jaar lang is Anne Bruger specialist in het reinigen van tapijten, hoewel zijn werk zich bepaald niet alleen tot vloerbedekking beperkt. De aimabele Rhedenaar reinigt immers ook harde vloeren, meubelen en losse kleden. Dat reinigen van tapijten gebeurt in een bedrijfspand in Rheden. Het merendeel van de werkzaamheden wordt evenwel door Bruger op locatie uitgevoerd. Keurig volgens afspraak en offerte en tot in de puntjes verzorgd.
Lees verder »
Metamorfose voor uitvaartcentrum Monuta Dieren 31-03-2014
Het uitvaartcentrum van Monuta Dieren krijgt een metamorfose. Afgelopen maandag is gestart met de verbouwing van het pand aan de Harderwijkerweg. In vijf weken tijd zal het hele uitvaartcentrum een nieuwe look krijgen; niet alleen van buiten, maar ook van binnen.
Lees verder »
'Handgemaakt’ telt in sieradendesign' 31-03-2014
Edelsmederij Tobias breidt feestelijk uit. Vrijdag vond het vijfjarig jubileumfeest plaats in de vernieuwde winkel. Vakmanschap lijkt de kern van het succes. In het atelier ontwerpen de edelsmeden eigen creaties en voeren zij reparaties uit. “Handgemaakt is helemaal van deze tijd,” aldus eigenaar Tobias Verschoor (29), “onze klanten willen onderscheidende sieraden.”
Lees verder »
Lomar Sportvilla gaat de strijd aan! 31-03-2014
Van 3 april tot en met 2 mei gaat Lomar Sportvilla in Dieren de strijd aan met andere fitnessclubs in Nederland. Het doel: 5000 euro inzamelen voor de Bas van de Goor Foundation. Deze organisatie helpt kinderen met diabetes om actief deel te nemen aan sportactiviteiten.
Lees verder »
Centrum Zorg voor Vitaliteit biedt nu ook algemene fysiotherapie 31-03-2014
Tony de Schipper is eigenaar van Centrum Zorg voor Vitaliteit in Rheden, werkzaam als preventieve fysiotherapeut, leefstijl interventie specialist en vitaliteit coach. Daarnaast breidt hij per 1 april zijn dienstenpakket uit met algemene fysiotherapie.
Lees verder »

Week 13

High Tea voor konijnen en andere knaagdieren bij Sascha Diertotaal 27-03-2014
Dierenspeciaalzaak Sascha Diertotaal in Duiven, houdt zaterdag 29 maart een high tea voor konijnen en andere knaagdieren. Mensen kunnen hun knaagdier meenemen naar de winkel. Daar worden de dieren samen met soortgenoten in een ren gezet (mannetjes en vrouwtjes gescheiden!). De dieren krijgen vervolgens verschillende smaken kruidenthee voorgeschoteld en etagères met knaagdierensnacks.
Lees verder »
Jaar lang gratis brood van Koenen 27-03-2014
Saskia Goedings was blij verrast toen Echte Bakker Koenen in Doesburg haar het nieuws bracht dat zij de winnaar is van de ‘Gratis Brood Actie’. Ze mag een jaar lang elke week een gratis brood komen halen bij de bakkerswinkel aan de Meipoortstraat in Doesburg.
Lees verder »
Ladies Weekend bij Mensperience Store Doesburg 24-03-2014
De Mensperience Store Doesburg, het vlaggenschip van mannenmodezaak Only for Men, is komend weekend even niet ‘only for men’. Dit speciale We Love Women Weekend staat namelijk geheel in het teken van de vrouw. Op het thema ‘wat doe jij op 29 & 30 maart speciaal voor haar?’ vinden in en om de Mensperience Store allerlei activiteiten plaats, waarmee mannen hun vrouwelijke partner aangenaam kunnen verrassen.
Lees verder »
High Tea voor konijnen en andere knaagdieren bij Sascha Diertotaal 24-03-2014
Dierenspeciaalzaak Sascha Diertotaal in Duiven, houdt zaterdag 29 maart een high tea voor konijnen en andere knaagdieren. Mensen kunnen hun knaagdier meenemen naar de winkel. Daar worden de dieren samen met soortgenoten in een ren gezet (mannetjes en vrouwtjes gescheiden!). De dieren krijgen vervolgens verschillende smaken kruidenthee voorgeschoteld en etagères met knaagdierensnacks.
Lees verder »

Week 12

Best Living biedt kijkers de laagste prijs 20-03-2014
Binnenkort houdt Best Living makelaars, met vestigingen in Brummen, Dieren en Eerbeek, een speciale actie. De Best Deal Koopsom Weken. Zo’n tachtig geselecteerde woningen worden in die periode aangeboden voor een vaste lagere koopsom. Maar alléén aan mensen die ook daadwerkelijk die woning komen bezichtigen.
Lees verder »
Patrice Fashion stopt ermee 17-03-2014
Patty Meij runde veertig jaar een damesmodezaak, vijfendertig jaar daarvan in Dieren met Patrice Fashion. Inmiddels heeft zij de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar bereikt en heeft besloten ermee te stoppen. “Ik heb helaas geen opvolger kunnen vinden. Het gaat me wel aan het hart dat een goede modezaak met veel aantrekkelijke merken gaat sluiten”, vertelt Patrice.
Lees verder »
Bij de Luchte kennismaken met harmonie tussen spijs en wijn 17-03-2014
“Wij waren zelf verbaasd over het belang van de wisselwerking tussen gerechten en spijzen”, vertellen eigenaar Edwin Bos en chef-bediening Ferry over hun ervaring op dat gebied. Beiden zijn volledig thuis in de geheimen van de keuken en weten ook van wijnen het nodige, maar hun ogen werden geopend toen ze een cursus ‘wijn en spijs’ deden. “Ik vond het eigenlijk stiekem een beetje geneuzel”, bekent Edwin Bos.
Lees verder »
Gazelle geeft je zin in fietsen! - opstapdag in Eertbeek 17-03-2014
Vanaf nu kunt u bij gebroeders Van de Brink in Eerbeek terecht voor de nieuwe elektrische fietsen van Gazelle. Van hippe lifestyle fiets tot ultiem veilige fiets, tot de meest verkochte elektrische fiets van 2013 in Nederland… Ervaar het zelf en kom gratis proefrijden zaterdag tijdens de Gazelle Opstapdag bij Van de Brink.
Lees verder »

Week 11

Praktijk voor psychosociale hulpverlening 13-03-2014
Irma ter Beek van Ter Beek Hulpverlening werkt sinds 2010 als vrijgevestigd maatschappelijk werker in Doesburg. Ze biedt professionele begeleiding bij levensproblemen: vragen en moeilijkheden die in het dagelijks leven ontstaan.
Lees verder »
Thema-avond alimentatie 13-03-2014
Bosveld Scheidingsbemiddeling geeft voor het tiende achtereenvolgende jaar een thema-avond over kinderalimentatie en partneralimentatie - hoe wordt dit berekend? Op 3 en 10 april kunnen belangstellenden zich over dit onderwerp laten infomeren.
Lees verder »
Welverdiend pensioen voor medewerkster Blom Schoenen 11-03-2014
Anneke gaat genieten van een welverdiend pensioen. Zij heeft 26 jaar voor Ab en Geesje Blom met de verkoop in de winkel geholpen en daarna nog eens 18 jaar voor Silvia en Henry. Alles bij elkaar dus 44 jaar trouwe dienst bij Blom schoenen in Beekbergen.
Lees verder »
Open dag Het Groene Hart bij gebr. Rijneveld 11-03-2014
In de tuin kunnen we duidelijk zien dat de lente er aan komt. Bloembollen komen omhoog en de krokussen geven kleur aan de nog wat kale tuin. Ook bij het hoveniersbedrijf gebr. Rijneveld b.v. gaat het voorjaar weer beginnen. Dit wordt gevierd tijdens de open dag, op 15 maart tussen 10.00 en 17.00 uur.
Lees verder »
Boekenweek bij Cadeau Boeken en Kantoor Hendriks 10-03-2014
Al jaren is Inez Hendriks een vertrouwd gezicht in haar veelzijdige winkel. Met haar personeel staat ze altijd klaar voor haar klanten door een goed advies en service te geven. Van 8 tot 16 maart is er in de boekhandel de traditionele Boekenweek. In de winkel en op de website zijn er genoeg boeken te vinden die passen bij thema’s of interesses.
Lees verder »
Buitink Products verkozen tot Weinor Top-Partner 10-03-2014
Buitink Products Duiven is verkozen tot Weinor Top-Partner. Dit houdt in dat zij tot een select gezelschap dealers van weinor zonwerings-producten en overkappingen behoren. Met trots heeft Buitink Products Duiven het Top-Partner lidmaatschap 2014 in ontvangst genomen.
Lees verder »
Info-avond Planbuilding voor Verenigingen van Eigenaren 10-03-2014
Bestuurders van Verenigingen van Eigenaren hebben een bijzondere soms niet gemakkelijke taak. Veel gestelde vragen zijn: hoe houden we het onderhoud betaalbaar, is het mogelijk om de servicekosten te verlagen, is het appartement aantrekkelijk genoeg voor de verkoop.
Lees verder »
Nieuw: een PuurGezonde praktijk in Loenen 10-03-2014
Weg met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Steeds meer gewichtsconsulenten en diëtisten hanteren deze lekkere en puur gezonde aanpak in hun praktijk. Ook bij Hanneke Nieuwenhuis, gewichtsconsulent in Loenen kun je terecht voor PuurGezonde voedingsadviezen.
Lees verder »

Week 10

Percha Mode aanwinst voor Loenen 04-03-2014
Percha Mode is de naam van de nieuwe modezaak aan de Eerbeekseweg, die Loenen binnenkort rijker is. In het voormalige pand van Hubo Zwager krijgt de droom van Henny Rissewijck gestalte. In de winkelruimte waar voorheen ijzerwaren en gereedschappen stonden opgesteld, zijn nu rekken, schappen en spiegels met modekleding en aanverwante artikelen voor dames en heren. Op 12 maart is om 20.00 uur de officiële opening en het publiek kan op 13 maart vanaf 09.30 uur terecht om een kijkje te nemen in de vernieuwde moderne winkel.
Lees verder »
Hans Braamburg al kwart eeuw ondernemer in doe-het-zelf 03-03-2014
Op 3 maart 1989, een kwart eeuw geleden, opende Hans Braamburg de Hubo-winkel in de Meipoortstraat in Doesburg. Hij verhuisde later met Hubo naar de Leigraafsweg en nam drie jaar geleden de Multimate-vestiging aan de Verhuellweg over. “Dat overstappen van Hubo en Multimate was overigens niet zo’n grote ingreep”, vertelt Braamburg. “Beiden maken, net als Fixet, deel uit van de Doe-het-zelfgroep Nederland. Dat is de overkoepelde organisatie van zelfstandige ondernemers in de doe-het-zelf branche.”
Lees verder »
Opstapdagen elektrische fietsen bij Xycleservice 03-03-2014
Bij Xycleservice in Doesburg worden zaterdag en zondag weer opstapdagen gehouden voor mensen die meer willen weten over de elektrische fiets. Tijdens dit weekend kunnen de meest verkochte, maar ook nieuwe merken en technieken, worden uitgeprobeerd door zelf een proefrit te maken op de aanwezige elektrische fietsen.
Lees verder »

Week 9

Maaltijdspecialist De Keulse Pot brengt gemak 28-02-2014
Het is inmiddels al weer drie jaar geleden dat grill- en maaltijdenwinkel De Keulse Pot in Dieren opende. Het bleek een succes. Het is het perfecte adres voor een compleet assortiment maaltijden, grillproducten, soepen, broodjes, salade , rauwkosten, toetjes en streekproducten, waaronder heerlijke jamsoorten, vruchtendranken en wijnen.
Lees verder »
Prijswinnende gerechten bij ’t Pannekoekhuis Hoenderloo 28-02-2014
Een pannenkoekenhuis zoals je dat voor je hebt als je aan een pannenkoekenhuis denkt. Dat is ‘t Pannekoekhuis Hoenderloo, aan de Krimweg 93-95 in Hoenderloo. Eigenaar Paul Oldenburg en zijn vrouw Diana serveren hier de heerlijkste – prijswinnende – pannenkoeken.
Lees verder »
Van Kooten Tuin en Buiten Leven opent in Velp 27-02-2014
De grootste tuin- en buitenleven formule Van Kooten Tuin en Buiten Leven, die dit jaar is uitgeroepen tot de nummer-één in blokhutten en chalets in de hele Benelux, opent aan de Florijnweg 12 in Velp een gloednieuwe showroom. Naast blokhutten worden er veranda's, chalets, kapschuren, buitenverblijven, priëlen, garages, binnen- en buitensauna’s, tuinkamers en ook loungesets verkocht.
Lees verder »
Feest bij jubilerend Brouwer Keukens 25-02-2014
Het bekende bedrijf in bouwmaterialen bestaat al zo’n negentig jaar. De afdeling keukens kent bij Brouwer een minder lange historie, maar viert komend weekend al wel weer het 25-jarig bestaan. “We verkochten ook voor die tijd al wel eens een keukenblokje of zo”, vertelt eigenaar Wim Brouwer. “Maar 25 jaar geleden hebben we de grote showroom gebouwd en zijn we ons verder gaan specialiseren in keukens.”
Lees verder »
Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij 24-02-2014
In de eerste maanden van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was de aanslag onroerendezaak-belasting (ozb) in de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking, waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die hebben getaxeerd: de zogenaamde WOZ-waarde. WOZ staat voor ‘waardering onroerende zaken’.
Lees verder »
Only for Men voortaan open als de man kan! 24-02-2014
Only for Men in Doesburg gaat zijn openingstijden binnenkort drastisch aanpassen. In de stille ochtenduren zal de vestiging gesloten blijven, terwijl de man er na werktijd én in het weekend juist langer terecht zal kunnen. Met deze forse en opmerkelijke verschuiving in de openingstijden, reageert Only for Men op een duidelijke behoefte vanuit de markt. De nieuwe openingstijden zullen vanaf 1 maart van kracht zijn.
Lees verder »

Week 8

Gelders Occasion Centre gegarandeerd de goedkoopste 17-02-2014
Het was altijd al een wens van het duo; een eigen autobedrijf. Toen een mooie locatie op het industrieterrein Van Rensselaerweg 12b in Spankeren beschikbaar kwam, aarzelden Peter Westers en Leo Salawanbessie dan ook geen moment en maakten hun droom waar. Donderdag 20 februari tussen 15.00 en 18.00 uur vieren ze de opening van hun autobedrijf Gelders Occasion Centre.
Lees verder »
Facelift voor winkel Sascha Diertotaal Duiven 17-02-2014
De grote dierenwinkel van Sascha Diertotaal in Duiven is vernieuwd. Om de producten beter te kunnen presenteren is de inrichting van de winkel veranderd. Tevens is de kattenafdeling fors uitgebreid.
Lees verder »

Week 7

C1000 Westerik in Beekbergen wordt Albert Heijn 11-02-2014
Hij vindt het jammer dat de C1000 formule verdwijnt, maar is van mening dat Albert Heijn ook precies biedt wat hij als ideaal ziet voor een supermarkt zoals hem voor ogen staat. John Westerik, van de gelijknamige C1000 in Beekbergen, staat voor een grote verandering. Tenminste, voor zover het gaat om het uiterlijk van zijn winkel aan de Dorpstraat.
Lees verder »
Nieuw bij Beauty di Mare; de Tele'way 11-02-2014
Het streven van schoonheidssalon Beauty di Mare is om zoveel mogelijk mensen te helpen met het oplossen van huidproblemen. Beauty di Mare is nu ook in het bezit van de Tele’way, een apparaat, welke is ontwikkeld voor het verwijderen van tele’s, steelwratjes en andere huidoneffenheden.
Lees verder »

Week 6

12 ½ Jaar Eetcafé ’t Ruifje; goed en betaalbaar eten 06-02-2014
Al twaalf en een half jaar lukt het ondernemersechtpaar Ruud en Lenie Burnet de prijzen scherp te houden bij hun eetcafé ’t Ruifje aan de Eerbeekse weg in Loenen. Wie op zoek is naar een nostalgische, gezellige, oudhollandse sfeer is bij ’t Ruifje aan het goede adres.
Lees verder »
Jolanda Dorland van Body Control erkend gewichtsconsulente 03-02-2014
Jolanda Dorland van Body Control Eerbeek heeft zich verder gespecialiseerd als gewichtsconsulente. In de afgelopen jaren had ze hiervoor al veel trainings- en informatiedagen gevolgd, maar nu vond ze het belangrijk om ook een officieel erkende opleiding hiervoor te volgen.
Lees verder »

Week 5

Nieuwe schoenenpoetsservice bij Jan Geurts 31-01-2014
Schoenenpoetsen is echt onontbeerlijk. Als je je schoenen in conditie wilt houden, zal je ze moeten onderhouden. Voor mensen die daar zelf geen trek in hebben, biedt Schoenmakerij Jan Geurts in Dieren een bijzondere service: voor 4,50 euro krijgt een paar schoenen of laarzen een luxe onderhoudsbeurt. Met de bon uit Regiobode van 5 februari is het eerste paar gratis.
Lees verder »
Woonzorgnet ontwikkelt zich tot sociale onderneming 31-01-2014
Woonzorgnet bestaat 10 jaar! In deze periode heeft de organisatie zich ontwikkeld van een idealistisch particulier initiatief tot een professionele sociale zorgonderneming. Dit betekent; het streven naar een optimaal resultaat voor alle stakeholders; bewoners, medewerkers, het Zorgkantoor en aandeelhouders.
Lees verder »
Opvolger vast aan het werk bij Te Hennepe Optiek 30-01-2014
Vaste klanten van Te Hennepe Optiek in Dieren hebben hem vast al gezien, het nieuwe gezicht in de zaak. Jomme te Hennepe, inderdaad ‘de zoon van’, is het team komen versterken en zal te zijner tijd de zaak van zijn vader Wim overnemen.
Lees verder »
Albert Heijn Doesburg heropent in fraai pand 28-01-2014
Albert Heijn in Doesburg opent woensdag 29 januari om 11.00 uur haar deuren. Voorafgaand aan die opening onderging de winkel aan de Ooipoortstraat een ingrijpende verbouwing. Supermarktmanager Mark Egberts is dik tevreden met het resultaat van die werkzaamheden. Het ombouwen van de winkel duurde enkele weken, de verbouwing van het totale complex waar de supermarkt deel van uitmaakt, is al een jaar aan de gang.
Lees verder »
Gezellig toeven in bistro ‘De Bron’ 27-01-2014
De laatste hand moet nog worden gelegd aan het interieur, maar in grote lijnen is Roy Zwierlink er helemaal klaar voor. Het al jaren leegstaande restaurant op de hoek Hoofdweg/Kanaal Zuid bij het Apeldoornsch Kanaal, is na maanden flink aanpoten omgetoverd tot een ruimte waar het gezellig vertoeven is. De officiële opening is op zaterdag 8 februari.
Lees verder »
Familie van de Bunt verkoopt Jumbo in Brummen 27-01-2014
Wouter en Esther van de Bunt hebben hun Jumbo in Brummen verkocht. In 2004 kocht het paar de toenmalige Super de Boer van Heine en in 2011 verruilde ze Super de Boer voor de succesvolle Jumbo-formule.
Lees verder »

Week 4

Lypossage: slanker en strakker door middel van massage 24-01-2014
Smash Stress Massage Holland biedt lypossage. Dit is een massage die het lichaam strakker maakt en zorgt voor een beter silhouet, zonder medische ingrepen.
Lees verder »
Docentenopleiding kinderyoga 24-01-2014
In het Ananda Yoga Centrum in Ellecom start op dinsdag 11 februari voor alweer het tiende jaar een unieke docentenopleiding in kinderyoga. Deelnemers leren op een speelse en liefdevolle wijze yoga geven aan kinderen van vier tot twaalf jaar.
Lees verder »
Vertrouwde carservice van Verbeek nu ook in Eerbeek 24-01-2014
Carservice Verbeek is inmiddels een vertrouwd gezicht op de Hazenberg in Brummen. Vanaf 3 februari zijn klanten ook in Eerbeek welkom bij het bedrijf. Eigenaar Tim Verbeek heeft Coenders KaBe Service overgenomen. “Als zo’n kans voorbij komt, laat je die niet schieten.”
Lees verder »
Albert Baars 40 jaar bij Vitakraft 23-01-2014
Zondag 19 januari 2was het feest in Eerbeek voor Vitakraft winkel-accountmanager Albert Baars. Hij vierde zijn 40-jarig jubileum in zaal Spoorzicht samen met familie, collega’s, zijn Shantykoor en veel van zijn klanten. De aanwezigheid van laatstgenoemde was het grootste compliment voor Albert.
Lees verder »
Albert Baars 40 jaar bij Vitakraft 23-01-2014
Zondag 19 januari 2was het feest in Eerbeek voor Vitakraft winkel-accountmanager Albert Baars. Hij vierde zijn 40-jarig jubileum in zaal Spoorzicht samen met familie, collega’s, zijn Shantykoor en veel van zijn klanten. De aanwezigheid van laatstgenoemde was het grootste compliment voor Albert.
Lees verder »
Restaurant ’t Kromhout introduceert "Luie zondagmiddg" 20-01-2014
Elke laatste zondag van de maand is het luie zondagmiddag bij restaurant ’t Kromhout in Brummen. Van 15.00 uur tot 17.00 uur is er LIVE muziek in de vorm van een band, een dj, een combo of een koor. Tijdens deze dagen kan men gezellig met vrienden en familie borrelen en ontspannen en van de muziek genieten.
Lees verder »
Nieuw op woensdag in Loenen: Vishandel Linker 20-01-2014
Met een tweede verkoopwagen voor gebakken vis en met de nieuwe standplaats bij de Spar in Loenen, bewijst Vishandel Linker dat kwaliteit de basis is voor succes. Het begon anderhalf jaar geleden op één locatie. Inmiddels staat hij op acht verschillende locaties, waaronder op woensdag in Loenen en op zaterdag in Klarenbeek.
Lees verder »

Week 3

Innovatieve behandeling van kalknagels bij het Voetpunt 17-01-2014
Met de laserbehandeling van HetVoetpunt krijg je weer gezonde en heldere nagels. Eigenaresse van Het Voetpunt, Edith Bruger, spreekt uit eigen ervaring: “Het resultaat van de laserbehandeling is echt ontzettend goed, dat had ik niet verwacht! Zelfs na de eerste behandeling is er al een duidelijk verschil te merken in de nagel. Ik ben er zo enthousiast over, dat ik graag meer mensen in contact breng met de Fox Laserbehandeling. Zoveel mensen lopen al jaren met een schimmelnagel en komen er niet vanaf, dat hoeft vanaf nu niet meer.’’
Lees verder »
Jagyba Sport & Health organiseert gratis Open Doe Week 15-01-2014
In de week van 20 t/m 26 januari organiseert Jagbya Sport & Health een Open Doe Week. Gedurende deze week kan iedereen gratis kennis maken met alle activiteiten en faciliteiten. Jagbya zal in deze week een speciaal programma hebben met thema- en test avonden.
Lees verder »
Fietsvakantie avond bij Xycleservice Doesburg 15-01-2014
Op woensdagavond 22 januari om 19.30 uur houdt fietsspeciaalzaak Xycleservice aan de Leigraafsweg 33F in Doesburg een fietsvakantie-avond onder de inspirerende noemer: "Er is geen onderweg naar een doel, de reis zelf is het doel".
Lees verder »
Best Living verwacht een mooi jaar 14-01-2014
Het vertrouwen in de woningmarkt is bij veel Nederlanders nog steeds laag, begrijpelijk, want er is nogal wat gebeurd in de afgelopen jaren. Van een gebarsten woningmarkt tot een economische neergang zoals we die in geen tijden meer hadden meegemaakt. Meerdere banken die zijn genationaliseerd, hoge werkeloosheid, dalende koopkracht en minder pensioen. Voor velen redenen om nog maar even langs de zijlijn te blijven staan. Zoals gezegd, begrijpelijk. Maar is het ook verstandig?
Lees verder »
Vakantie boeken in reisbureau beslist niet duurder 14-01-2014
Hoewel het tegenwoordig op zich eenvoudig is om via internet te boeken, maken nog steeds veel mensen gebruik van de service die een reisbureau biedt. “Zeker als je specifieke wensen hebt of nog niet precies weet waar je heen wilt, kunnen wij je goed van dienst zijn. We hebben kennis van de bestemmingen en kunnen goed adviseren. Het Internet is een prima bron om inspiratie op te doen of om prijzen te bekijken, maar voor advies moet je toch echt bij ons zijn”, aldus Wim Veerman van reisbureau Arke aan de Overtuin in Velp.
Lees verder »
Als je gaat scheiden, doe het dan met ‘Scheiden doe je samen’ 13-01-2014
Als je gaat scheiden dan kom je in een emotionele ‘roller coaster’ terecht en veel mensen weten niet waar zij moeten beginnen. ‘Scheiden doe je samen’ van Bosveld Scheidingsbemiddeling heeft een formule die na bijna 10 jaar zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots heeft bewezen.
Lees verder »
Jumbo Eerbeek geeft voorlichting over voeding 13-01-2014
“Er is de laatste tijd veel te doen over voeding, en wij willen daar graag op een eerlijke manier en een goede wijze voorlichting over geven.” Jumbo franchisenemer en tevens 1e Super-Supermarkt Keurmerk gecertificeerde van Nederland, Casper Heine uit Eerbeek, legt uit waarom hij samenwerking heeft gezocht met twee lokale professionals op het gebied hoe om te gaan met het thema gezond met voeding.
Lees verder »

Week 2

Keurslager Van de Horst verbant ‘plofkip’ uit zijn winkels 06-01-2014
Een vitale, sterke en gezonde kip met smaak. Dat is waar Slager Gert-Jan van de Horst voor gaat en staat. In de slagerij is de zogeheten Boerderijkip sinds het voorjaar verkrijgbaar. Een kip afkomstig van Nederlandse pluimveehouderijen waar ze onder verantwoorde omstandigheden leven. Een kip die bovendien naar echte kip smaakt en alleen verkrijgbaar is bij de specialist. Of zoals Gert-Jan het zelf verwoord: “Geen plofkip, maar wel een smaakexplosie, want smaak staat bij ons altijd voorop.”
Lees verder »

Jaar 2013

Week 52

Gratis Vuurwerk bij Fixet Eerbeek 27-12-2013
Fixet in Eerbeek heeft zondag 29 december een koopzondag. Deze dag wordt een feest, met gratis vuurwerk, sterretjes voor de kinderen, glühwein, warme chocomelk en een gezellige dag voor jong en oud, met het oog op oud en nieuw.
Lees verder »
Hoge klantwaardering voor Assink Era Makelaars 24-12-2013
“Wij zijn heel erg trots dat onze inzet gewaardeerd wordt”, zegt Dick Wunderink. “Voor het derde jaar zijn wij genomineerd in de categorie ‘Klantwaardering’ door onze landelijke organisatie ERA. Na twee jaar een gedeelde tweede/derde plaats in te nemen, zijn wij in 2013 tweede van Nederland geworden. Hierbij was extra leuk dat wij onder de genomineerden de meeste klantwaarderingen ontvangen hadden. Onze klanten hebben dus echt de moeite willen nemen ons hun mening te laten weten. Dit waarderen wij zeer en het helpt ons om de werkwijze en resultaten steeds weer op een hoger niveau te brengen.”
Lees verder »
Grotenhuis verkoopt woningen als een Trein! 24-12-2013
De woningmarkt vertoont gelukkig tekenen van herstel. Eén van de oorzaken van het minder goed functioneren van de woningmarkt is gelegen in het feit dat de meeste mensen eerst hun eigen woning willen verkopen, voordat zij de stap durven te zetten te gaan kijken naar een andere woning. Op zich heel begrijpelijk, maar als iedereen er zo over denkt, dan komt de woningmarkt amper in beweging. De Dierense makelaar Fabian Grotenhuis biedt daar een oplossing voor.
Lees verder »

Week 51

Ter Steeg Lederwaren op televisie 20-12-2013
Maandag 9 december zijn er bij ter Steeg Lederwaren in Doesburg opnames gemaakt voor het RTL4 programma LifestyleXperience. Samen met presentator Harold Verwoerd zijn er gedurende 3 uur opnames gemaakt voor dit programma, waarin allerlei mode-items worden gepresenteerd.
Lees verder »
In Loenen weer vuurwerk-verkoop 16-12-2013
Op het Hameinde 13, bij Adriaan Blom bloemenspecialist, wordt dit jaar weer vuurwerk verkocht! Na een jaar geen vuurwerk te hebben verkocht, is alles nu onder controle. Het pand is verkocht aan Konijnenberg Bos en Groen uit Eerbeek en kan door Blom voor verkoop van vuurwerk worden gebruikt. “De keuring en inspectie zijn allemaal geweest, de brandslangenhaspels en alarmmeldingen werken allemaal, dus kom maar op”, zegt Adriaan Blom.
Lees verder »

Week 50

In de prijzen bij garage Schel 11-12-2013
Enkele weken geleden werd huis aan huis het informatieblad van de dealerorganisatie PCA, Peugeot en Citroen specialisten, bezorgd. Bij deze dealerorganisatie is Garage Schel ook aangesloten. In dit blad stond een bon waar mee een slipcursus kon worden gewonnen.
Lees verder »
Kerstfair bij Groencentrum Van Reine 10-12-2013
Deze decembermaand is er méér dan alleen kerstbomen bij Groencentrum Van Reine in Velp. Er wordt namelijk ook een sfeervolle kerstfair gehouden. Op zaterdag 14 december is deze kerstfair gratis te bezoeken.
Lees verder »
Brilvergoedingen nog geen verleden tijd 09-12-2013
Het valt de regio-opticiens op dat er enige verwarring is rond de vergoedingen die de zorgverzekeringen in hun pakket hebben. Voor velen is de boodschap dat de bril niet meer fiscaal mag worden opgevoerd als bijzondere kosten, overgekomen als een totale afschaffing van vergoedingen. Dit berust echter op een misverstand.
Lees verder »

Week 49

RegioBank blijft in dorpen en kleine steden 05-12-2013
Steeds meer banken in Nederland sluiten hun regionale kantoren. Klanten dienen dan voor advies naar de grotere steden in de omgeving af te reizen en kunnen daar dan soms pas 3 of 4 weken later daar terecht voor een afspraak. Terwijl veel mensen graag een bank in de buurt willen. Bij RegioBank gaat dat anders.
Lees verder »
Wisseling van de wacht bij Supercoop Rheden 02-12-2013
Deze week heeft er een wisseling plaatsgevonden van de supermarktmanagers bij de SuperCoop in Rheden. Mevrouw Reuling verruilde haar plaats in Rheden voor de Coop in Doesburg en de heer Sticker (Coop Zutphen) is nu de nieuwe manager in Rheden. De vrijwilligers van de winkelcommissie hebben vrijdag afscheid genomen van mevrouw Reuling en kennisgemaakt met hun nieuwe manager.
Lees verder »

Week 48

Skiservice Rozendaal prepareert ski’s en snowboards 28-11-2013
Vanaf half november heeft Skiservice Rozendaal zijn deuren geopend en de machines geïnstalleerd voor het prepareren van ski’s en snowboards voor het aankomende wintersportseizoen. Skiservice Rozendaal heeft diverse bedrijven in de regio bereid gevonden te fungeren als inleverpunt. Inleverpunten in Velp zijn Profile Lentink en Nijenhuis Schoenreparatie en in Rheden Jan Roelofs Fietsen. Skiservice Rozendaal kan nog wel een paar inleverpunten gebruiken.
Lees verder »
Brilvergoedingen verleden tijd? Welnee! 26-11-2013
Het valt de regio-opticiens op dat er enige verwarring bestaat rond de vergoedingen die de zorgverzekeringen in hun pakket hebben. Voor velen is de boodschap dat de bril niet meer fiscaal mag worden opgevoerd als bijzondere kosten, overgekomen als een totale afschaffing van vergoedingen. Dit berust echter op een misverstand.
Lees verder »
Ladies Night bij DA 25-11-2013
DA Drogisterij Parfumerie Denekamp in Dieren houdt woensdag 27 november van 18.30 tot 21.00 uur een Ladies Night. De dames worden ontvangen met een drankje en hapje. Kleed zelf als een Killer Queen en ga op de foto op een mooie damestroon. Hiermaa maakt men kans op 100 ml van het nieuwe parfum van Katy Perry Killer Queen.
Lees verder »
Foto Pete Groot Dieren biedt nu ook telefoonabonnementen 25-11-2013
Wie toe is aan een nieuw telefoonabonnement of een verlenging, kan daarvoor sinds kort ook terecht bij Foto Pete Groot in Dieren. Naast prepaid en simlockvrije telefoons, biedt de zaak aan de Diderna nu ook abonnementen. Ook zijn er nu tablets verkrijgbaar.
Lees verder »

Week 47

‘Ladies weekend’ bij Only For Men 19-11-2013
De Mensperience Store Doesburg, het vlaggenschip van mannenmodezaak Only for Men, is gedurende het weekend van 23 en 24 november even niet ‘only for men’. Dit speciale We Love Women Weekend staat namelijk geheel in het teken van de vrouw.
Lees verder »
Sint roept hulp in Rhedense bevolking 18-11-2013
Zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland en ook in Rheden werd hij zeer warm onthaald. Maar dat de intocht een onverwachte wending zou krijgen voor de eigenaar van dierenspeciaalzaak ’t Knagertje in Rheden, was iets wat niemand verwacht had.
Lees verder »
‘Leven na een dood’, nieuw initiatief van Lian Brandsma 18-11-2013
Sinds een kleine tien jaar werkt Lian Brandsma uit Eerbeek in deze regio als uitvaart-verzorgster. Zij komt door haar werk heel veel soorten oorzaken van de dood tegen. Met name ziekten als kanker maken altijd een diepe indruk op haar. Wanneer mensen ernstig ziek zijn en de wensen voor hun uitvaart met haar willen bespreken komt zij graag even langs. Zij vind het altijd heel dapper dat men een dergelijk gesprek aandurft.
Lees verder »

Week 46

La Boucherie, al 5 jaar een stukje Frankrijk in Doesburg 12-11-2013
Deze maand is het vijf jaar geleden dat bistro La Boucherie haar deuren opende in de Boekholtstraat in Doesburg. In dit sfeervolle pand, waar zo’n 250 jaar lang een slagerij was gehuisvest, zwaait chef kok Eddie Palm de scepter in de keuken.
Lees verder »
Zie wat je eet 11-11-2013
Onder de titel “zie wat je eet” krijgen klanten bij aankoop van een nieuwe multifocale bril bij vijf opticiens uit de regio een diner-bon voor twee personen. Deelnemende opticiens zijn Hillenaar Optiek in Doesburg, Borgonjen Optiek in Brummen, Hendriks in Eerbeek, Verdonk Optiek in Dieren en Te Hennepe Optiek in Dieren.
Lees verder »

Week 45

Neijenhuis schoenservice viert 70-jarig bestaan 08-11-2013
Gun een schoen een tweede ronde, weggooien is zonde’ is een oud gezegde dat Edward Neijenhuis van Neijenhuis Schoenservice in Velp nog graag gebruikt. “Mensen zijn zuinig op hun schoenen. Als een schoen versleten is, vinden ze dat vaak hartstikke vervelend. Als ik ze er dan weer als nieuw uit kan laten zien, is dat geweldig. Daar doe ik het voor”, aldus Edward.
Lees verder »
Toernee van de Toekomst op Ericaplein 08-11-2013
Het Ericaplein in Dieren staat op vrijdag 15 november van 19.00 tot 20.00 uur volledig in het teken van KPN Glasvezel’s Tournee van de Toekomst: een holografische tour met zangeres Glennis Grace. De zangeres is weliswaar niet echt aanwezig, maar haar hologram valt niet van echt te onderscheiden.
Lees verder »

Week 44

Haarmode Liberté bestaat op 4 november tien jaar 29-10-2013
Haarmode Liberté bestaat op 4 november tien jaar en speciaal voor deze gelegenheid organiseren wij een feestweek van dinsdag 5 november tot en met zaterdag 9 november. Deze week hebben wij allerlei leuke activiteiten zoals o.a. een wellnessdag en een make-up dag. U krijgt bij aankoop van een product van Matrix het 2e product voor de halve prijs. Kinderen mogen een cadeautje grabbelen in de grabbelton.
Lees verder »
Dierenkliniek in Brummen weer open in Tuinstraat 29-10-2013
In de nacht van 26 op 27 september werd Brummen opgeschrikt door een enorme brand. Ondanks de massale inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat een meubelzaak, de praktijk van de dierenarts en de kamers erboven verwoest werden. De ravage is enorm. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. De bewoners die boven de praktijk woonden konden op tijd wegkomen en er waren geen dieren aanwezig in de praktijk.
Lees verder »
Bertram terug naar vertrouwde leverancier 28-10-2013
DOESBURG – Bakker Bertram in Doesburg stapt weer over op het vertrouwde brood van de leverancier Bertram & Brood. Sinds september was de Doesburgse bakker overgestapt naar een andere broodleverancier, omdat leverancier Bertram steeds minder afnemers had in deze regio. De hogere dieselprijs zou worden doorberekend aan de Doesburgse bakker, wat hem deed besluiten over te stappen naar een andere leverancier.
Lees verder »

Week 43

Streekproductenmarkt in Toldijk 25-10-2013
TOLDIJK – De Vereniging Streekproducten Achterhoek en Liemers (VSA) houdt op zondag 3 november een gezellige streekproductenmarkt op het erf van familie Garritsen aan de Kruisbrinkseweg in Toldijk. Ongeveer twintig deelnemers presenteren daar hun mooie producten. De markt is overdekt en is gratis toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur.
Lees verder »
Jumbo Brummen breidt het assortiment flink uit 22-10-2013
De Jumbo supermarkt van familie Van de Bunt in Brummen is inmiddels 2 jaar open en heeft in die periode al veel nieuwe klanten mogen verwelkomen. In juni 2011, met de ombouw van Super de Boer naar Jumbo, zijn alle schappen volgens Jumbo uitgangspunten ingericht, maar na een poosje bleken er toch een aantal artikelgroepen op een onlogische plaats te staan.
Lees verder »
Jesse Cornielje Master of sports in Dieren 22-10-2013
Afgelopen week heeft Jesse Cornielje, fysiotherapeut en werkzaam bij Fysiotherapie Het Centrum in Dieren, zijn diploma Master of Sports behaald. Na de basisopleiding fysiotherapie heeft Jesse, naast zijn drukke baan, de 3 jaar durende opleiding Master in de sportfysiotherapie gevolgd bij het SOMT in Amersfoort.
Lees verder »

Week 42

Het is weer… Shake Week bij Shoeby! 18-10-2013
Hoor je dat? Shoeby schudt op haar grondvesten! Niet zo gek ook: het is weer Shake Week bij Shoeby! Nog een perfecte najaarsoutfit nodig, of toe aan wat fijne herfstitems? Dit is je kans! De Shake Week is dé week om je modeslag te slaan; onze winkels hangen namelijk boordevol waanzinnige koopjes.
Lees verder »
Open dag trouwlocatie Korenmolen 15-10-2013
Een paar keer per jaar worden in ons land zogenaamde ‘Open Trouwlocatie-dagen’ gehouden. Aanstaande bruidsparen kunnen dan zonder afspraak, geheel vrijblijvend, mogelijke trouwlocaties bekijken en beleven. Zondag 13 oktober vindt landelijk weer deze dag plaats. Ook Grand Café de Korenmolen stelt die dag tussen 12.00 en 16.00 uur bruidsparen in de gelegenheid om een kijkje te komen nemen.
Lees verder »
Tien winkeltjes in één: Webcompanies Store 14-10-2013
EERBEEK – Een hele reeks succesvolle webshops, een slapeloze nacht en een toevallig vrijstaand pand in Eerbeek betekende een nieuwe stap voor Irma en Cindy van der Graaf. Zaterdag openden ze hun Webcompanies Store aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek.
Lees verder »
Sonja’s Brood en Banket in Doesburg 14-10-2013
DOESBURG – Sonja en Erik ten Hoopen openen maandag 21 oktober een nieuwe bakkerij in Doesburg. Sonja’s Brood en Banket komt in het pand aan de Ooipoortstraat 7 waar eerst bakker Brandts zat.
Lees verder »

Week 41

Gratis sporten met Duco Bauwens 13-10-2013
Op dinsdag 22 oktober verzorgt JAGYBA Sport & Health in Velp, in samenwerking met Regiobode, een ochtend met Duco Bauwens voor 55-plussers. Deze jongeman is dagelijks te zien op Omroep Max bij Nederland in Beweging samen met Olga Commandeur.
Lees verder »
Ladies night bij Tuunte Rheden 11-10-2013
RHEDEN – Make-uptips en stylingadvies krijgen, op je gemak snuffelen door de nieuwe Tuunte-collectie: het kan allemaal op donderdagavond 24 oktober in Rheden. Bezoekers maken ook kans op twee complete modemetamorfoses.
Lees verder »
Altradi al drie jaar succesvol 11-10-2013
Petra en Henri Berentsen besloten drie jaar geleden een eigen bedrijf in zonwering te starten. Henri's vader had al een eigen bedrijf in zonwering en met zijn vrouw Petra werkt hij al bijna 25 jaar samen. Vanuit de showroom aan de Wilhelminastraat 116a in Didam verkopen ze exclusieve producten van topkwaliteit en alles zo comfortabel mogelijk. Op afstand elektrisch bedienbaar en gebruikmakend van de laatste technische ontwikkelingen. Het concept blijkt een succes. Het assortiment werd meer en meer uitgebreid. Ondanks de crisis hebben Henri en Petra onlangs het wagenpark uitgebreid en enkele monteurs in dienst kunnen nemen.
Lees verder »
Verwarmingsweekend bij Smeijer in Dieren 10-10-2013
De herfst heeft zich aangekondigd, de winter is in aantocht, de verwarming in huis moet ’s avonds alweer aan. In dat kader houdt het Dierense installatiebedrijf Smeijer, gevestigd aan de Rinaldostraat 1 in Dieren, op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober het traditionele verwarmingsweekend. Twee dagen lang wordt het nieuwste op het gebied van cv-techniek getoond door merken als Vaillant, Remeha, Nefit, Daalderop en ATAG, dat sinds dit jaar vertegenwoordigd wordt door Smeijer. Tevens en niet te vergeten staat er een grote promo truck van het merk Daalderop vol met nieuwe technieken op het gebied van verwarming, warmwater en mechanische ventilatie.
Lees verder »
De Worstepinne Doesburg maakt beste salade 10-10-2013
Onlangs werden in Amsterdam nationale vakwedstrijden gehouden voor de slagerij. Keurslagerij de Worstepinne ging met de prijs naar huis voor de beste beenhamsalade.
Lees verder »
Coop Doesburg deelt doekoe uit 07-10-2013
DOESBURG – Vier basisscholen in Doesburg hebben €872,20 mogen ontvangen van de Coop Doesburg. Klanten die zuivelproducten kochten in de supermarkt konden ‘doekoe’ doneren aan de basisscholen. De scholen kunnen het geld gebruiken voor speeltoestellen of leermiddelen.
Lees verder »

Week 40

Nu geopend in Loenen: de Knipschuure 04-10-2013
Vanaf heden kunt u terecht in De Knipschuure in Loenen. Martine Kruitbosch heet u van harte welkom in haar kapsalon, waar de sfeer gemoedelijk is en de koffie klaar staat.
Lees verder »
Techniekonderwijs op alle basisscholen 02-10-2013
Onlangs sloot het kabinet samen met werkgevers, het onderwijs en de werknemers- organisaties het Techniekpact af. Daarin staat onder andere dat alle basisscholen in 2020 techniekonderwijs moeten aanbieden. Daar draagt de organisatie TechniekTalent.nu graag een steentje aan bij door de inzet van ervaren techniekcoaches.
Lees verder »
Jubilarissen bij Jumbo Heine 01-10-2013
Vorige week vond een personeelsbijeenkomst van Jumbo Heine plaats. Tijdens deze algemene najaars-info avond werden 12 medewerkers vanwege hun jubileum gehuldigd en nog eens drie medewerkers vanwege het bereiken van een 'bijzondere' leeftijd.
Lees verder »

Week 39

Vorkje Prikken bij Fort Bronsbergen 27-09-2013
Brasserie Fort Bronsbergen hanteert per 1 oktober een nieuwe formule: Vorkje Prikken. Dit is speciaal voor gasten die graag gezellig tafelen en willen smullen van vele gerechtjes in plaats van het traditionele keuzemenu of à la carte.
Lees verder »
Thema-avond over alimentatie 25-09-2013
Johan Bosveld van Bosveld Scheidings-bemiddeling is al acht jaar een specialist op het gebied van alimentatie-rekenen. Over alimentatie bestaat nog steeds heel veel onduidelijkheid volgens Bosveld. "Mensen horen wat, vergelijken wat en er ontstaat een eigen beeld van hoeveel alimentatie er betaald zou moeten worden en of er wel alimentatie betaald zou moeten worden.
Lees verder »
Veluwezoom Makelaars helpt graag bij aankoop of verkoop 25-09-2013
“Een woning te koop zetten kan iedereen. Maar voor de daadwerkelijke verkoop is vakmanschap vereist!”. Dat is het motto van NVM makelaar Ruud van Workum uit Rheden. Al bijna dertig jaar is hij actief als makelaar in de regio en daarbuiten. Sinds kort heeft hij zijn eigen makelaarskantoor: Veluwezoom Makelaars.
Lees verder »
Actieweek bij Rijneveld: Het vergeten tuinseizoen 23-09-2013
Het najaar is de perfecte tijd om aan de slag te gaan met de tuin. Maar dit zijn we eigenlijk met elkaar aan het vergeten. De focus ligt vaak op het voorjaar terwijl het najaar voor veel werkzaamheden gunstiger is.
Lees verder »

Week 38

Best Living biedt kijkers de laagste prijs 18-09-2013
Binnenkort houdt Best Living makelaars, met vestigingen in Brummen, Dieren en Eerbeek, een speciale actie. De Best Deal Koopsom Weken. Zo’n honderd geselecteerde woningen worden in die periode aangeboden voor een vaste lagere koopsom. Maar alléén aan mensen die ook daadwerkelijk die woning komen bezichtigen.
Lees verder »
Gewichtsconsulent Hanneke Nieuwenhuis opent praktijk in Loenen 18-09-2013
Onlangs heeft Hanneke Nieuwenhuis het diploma tot Gewichtsconsulent behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Inmiddels heeft Hanneke de deuren van een eigen praktijk geopend: ‘Hanneke Nieuwenhuis – Gewichtsconsulent’, aan de Zilvensebroekweg 57 te Loenen.
Lees verder »
Demonstratiedag laserbehandeling Kalknagels 16-09-2013
Sinds kort is het mogelijk om nagels in twee laserbehandelingen weer helder en gezond te maken. Wilma Dufrenne van Dufrenne skin & laser care in Dieren verzorgt deze behandeling bij haar partnerlocatie Beautysalon Lotus aan de Julius Röntgenlaan 8 in Dieren. Op zaterdag 21 september is er van 10.00 uur tot 15.00 uur een demonstratiedag van de allernieuwste behandeling tegen kalknagels.
Lees verder »
Open middag bij Patrimonium in Doesburg 16-09-2013
Uitvaartverzorging Patrimonium in Doesburg kent een rijke geschiedenis en heeft in het verleden en zeker ook vandaag de dag nog een grote rol in het leven van de Doesburgers en de mensen die uit de omgeving komen. Zaterdagmiddag is er een open huis in het uitvaartcentrum aan de Meipoortstraat 74.
Lees verder »

Week 37

Nederhoed Dieren is Sale Store 13-09-2013
Nederhoed Men’s Fashion aan de Wilhelminaweg in Dieren is vanaf nu blijvend een Sale Store. “Het hele jaar door vindt men hier actuele herenmode tegen scherpe prijzen”, vertelt eigenaar Roel Nederhoed. De collectie in de winkel in Dieren biedt nieuwe en eigentijdse mode, tegen een vriendelijke prijs.
Lees verder »
Gazelle.nl beste website in fietsbranche 12-09-2013
Koninklijke Gazelle scoort met de website Gazelle.nl het beste van alle fietsmerken in de zogenoemde WUA! Top-100 Websites. Met het eindcijfer 7,5 behaalt de Dierense fietsenfabriek een zeer verdienstelijke twaalfde plaats in de Top-100 van beste websites in Nederland.
Lees verder »
Open doe-week Jagyba Velp 10-09-2013
Vanaf maandag 16 september en tot en met zondag 22 september, is er bij Jagyba Sport & Health in Velp een Open Doe Week. Iedereen kan gratis de gehele week kennismaken en deelnemen aan de activiteiten binnen en buiten het sportcentrum. Er worden onder andere diverse thema-avonden gehouden. Op de dinsdag 16 september om 19.30 uur het thema Hoofdpijn. Op de woensdagavond om 19.30 uur het thema Slank& Fit.
Lees verder »
Nieuw bij BodyControl: megawalk 09-09-2013
BodyControl in Doesburg biedt vanaf 16 september Megawalk aan. Deze nieuwste groepsles is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, sportachtergrond en gewicht. Het motto is dan ook: als je kan lopen kan je Megawalken.
Lees verder »

Week 36

Nog één koper nodig voor nieuwbouw Leuvenheim 06-09-2013
Twee jonge stellen wachten vol smart op nieuwe buren. Ze hebben een huis gekocht in het toekomstige nieuwbouwwijkje van Leuvenheim, maar zijn vooralsnog de enige kopers. “Als er een derde woning wordt verkocht, gaan we bouwen”, zegt Johan Vrugteveen van projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis.
Lees verder »
Yarden & Lucía ontzorgt bij de uitvaart 05-09-2013
Yarden & Lucía Uitvaartzorg helpt bij het regelen van het afscheid. Uitvaartverzorgster Birgit Boer neemt de nabestaanden alle zorgen uit handen, waar zij niet mee bezig willen of kunnen zijn. Ze regelt de uitvaart en voert deze uit. Zo kunnen de nabestaanden hun dierbare het beste afscheid geven.
Lees verder »

Week 35

Jagyba scoort uitstekend bij keuring 26-08-2013
Recentelijk werd Jagyba Sport & Health wederom uitgebreid periodiek gekeurd volgens de allerhoogste normering binnen de Sport & Fitnessbranche. Afgelopen week ontving men de rapportcijfers van de keuringsinstantie LERF, Landelijke Erkennings Regeling Fitness.
Lees verder »
Echte Bakker Koenen opent zevende filiaal 26-08-2013
Koenen, De Echte Bakker, onder andere gevestigd in Westervoort / Duiven / Doesburg / Nijmegen en Steenderen, heeft haar zevende filiaal in het centrum van Didam geopend.
Lees verder »
First Lady in Rheden heropend 26-08-2013
De hoeveelste verbouwing of verandering het is, weten ze niet precies. Dat is ook niet goed na te gaan in een winkel die al ruim tachtig jaar bestaat. Vast staat wel dat na de heropening vorige week, First Lady aan de Worth Rhedenseweg 2 in Rheden, weer helemaal up to date is. Het interieur en presentatie werden vernieuwd en de klanten reageerden aangenaam verrast op de nieuwe look van hun vertrouwde winkel. En ook de winkel aan de Stuyvenburchstraat 44 in Eerbeek ondergaat deze ‘verfrissing’ en heropent op donderdag 29 augustus.
Lees verder »

Week 34

Kapsalon Lux opent in Drempt 23-08-2013
Per 3 september 2013 is Voor-Drempt een kapsalon rijker. Sandra te Lindert-Boomkamp heeft aan de Rijksweg 26 de deuren van haar eigen dames- en herensalon geopend onder de naam Salon Lux.
Lees verder »
Unieke ervaring bij Jumbo Brummen 22-08-2013
Waxhand is een nieuw product in de Benulux. Deze attractie is een unieke mix van creativiteit, kunst en plezier voor jong en oud. Ze leveren het concept al jaren aan bij bijvoorbeeld Madame Tussauds. 7 September komen ze naar de Jumbo in Brummen.
Lees verder »
Nieuwbouwproject Oorspronkelijk Wonen biedt kopers de maximale service 19-08-2013
Boer Jan van Oorspronk voelt zich inmiddels als een vis in het water als het gaat om de ontwikkeling en verkoop van nieuwbouwwoningen. Nog geen anderhalf jaar geleden bracht Van Oorspronk de eerste serie van 26 woningen in verkoop. Inmiddels is een paar weken geleden alweer de vijfde serie van 28 woningen in verkoop gebracht. Van Oorspronk verkocht, ondanks de crisis op de woningmarkt, met succes in een hoog tempo een kleine 100 woningen!
Lees verder »

Week 33

Tondense kok brengt maaltijden aan huis 15-08-2013
Niet iedereen heeft tijd, zin of de mogelijkheden om zelf iedere dag een lekkere maaltijd te koken. Voor deze mensen is Erik ter Hove uit Tonden begonnen met Maaltijdservice IJsselvallei. Hij brengt de heerlijkste gerechten bij de mensen thuis.
Lees verder »
Coop Supermarkten schenkt € 200.000 aan basisscholen 12-08-2013
In de periode dat de basisscholen weer gaan starten, organiseert Coop Supermarkten een heel bijzondere actie. Van maandag 19 augustus tot en met zaterdag 14 september kunnen klanten van de Coop supermarkten ‘doekoe’ doneren aan basisscholen.
Lees verder »

Week 32

Rabobank keert € 200.000 uit in de regio 05-08-2013
Van de nettowinst investeert Rabobank Graafschap-Noord jaarlijks een deel weer in de lokale samenleving onder andere via het Coöperatiefonds. Met dit fonds wil de bank de vitaliteit en kwaliteit van de regio waarin zij werkzaam is verbeteren. Voor 2013 is hiervoor € 200.000 beschikbaar. Ook dit jaar werd de verdeling volledig overgelaten aan de leden.
Lees verder »
Wijnhandel Appeldoorn genomineerd als Slijterij van het Jaar 05-08-2013
Het zijn spannende weken voor Arnoud Appeldoorn van Wijnhandel & klassieke slijterij Appeldoorn. De drankenspeciaalzaak in Velp heeft wederom een nominatie veroverd voor de titel Slijterij van het Jaar. De afgelopen weken zijn experts in ondernemerschap het land in getrokken om zelfstandige slijters te beoordelen op vakkennis, assortiment, gastvrijheid en service, kortom: klantgericht ondernemerschap.
Lees verder »

Week 31

Witte Schuur voelt zich thuis in nieuwe winkel 29-07-2013
Het was een verhuizing van nog geen tweehonderd meter. Toch was Alex Leeflang er dolblij mee. De Witte Schuur verhuisde vlak voor Pasen van het terrein waar ook de Aldi en Oxalis zijn gevestigd, naar de voormalige fietsenwinkel op de hoek Wilhelminaweg en Buitensingel.
Lees verder »
Jubileum BeweegFeest bij De Cirkel 29-07-2013
Op zaterdag 31 augustus viert Sport- en Gezondheidscentrum De Cirkel in Rheden het 30 jarig bestaan. De vergunning is inmiddels binnen en dit betekent dat het jubileumfeest in de vorm van een sportdag er daadwerkelijk gaat komen. Vele sportverenigingen hebben inmiddels toegezegd aanwezig te zijn. Een greep uit de verschillende sporten: voetbal, tennis, korfbal, turnen, badminton, judo, tafeltennis en volleybal
Lees verder »
Bedrijven steunen Zomerfeest aan de IJssel 29-07-2013
Het Zomerfeest aan de IJssel wordt sinds dit jaar georganiseerd door de nieuwe Stichting Zomerfeesten Dieren. Die stichting wil met de hulp van nieuwe sponsoren de Dierenaren een gevarieerd programma aanbieden. Jan Willem Eikenaar Administraties BV en Vriese Music Palace BV zijn hoofdsponsors voor de komende drie jaar en tekenden onlangs hun contracten.
Lees verder »

Week 29

Perfecte timing zesde Augustus Avond Route 19-07-2013
In navolging op het succes de eerste vijf edities van de Augustus Avondroute lanceert Grotenhuis makelaardij uit Dieren dit jaar, wederom in samenwerking met Hoog&Kamp makelaars uit Doesburg, alweer de zesde editie van deze open huizen route. Het doel van de succesformule is het vergemakkelijken van de zoektocht naar uw droomhuis.
Lees verder »
Beauty di Mare viert feest 19-07-2013
Op 1 augustus viert schoonheidssalon Beauty di Mare, salon voor huidverbetering, definitief ontharen en gewichtsbeheersing, haar eerste verjaardag. “Dit wil ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan”, vertelt eigenaresse Nikki Vanmaris.
Lees verder »
Regio-opticiens: denk aan uw ogen op vakantie 15-07-2013
Velen van ons maken vakantielijstjes om maar niets te vergeten. De Regio-opticiens geven nog een aantal tips, zodat iedereen op reis zijn of haar ogen uit kan kijken.
Lees verder »

Week 28

Nieuwe openingstijden voor bankwinkels Rabobank 11-07-2013
Omdat Nederlanders steeds meer bankieren via telefoon, e-mail en internet en daardoor minder de bankwinkels bezoekt, past de Rabobank Graafschap Gelderland-Midden per 22 juli de openingstijden aan. In Doesburg wijzigt alleen de maandag. Die dag kan men van 12.00 tot 17.00 uur bij de bank terecht.
Lees verder »

Week 27

SSK keurmerk nu echt op de muur van Plus van Tetering 02-07-2013
Jur (7) en Kijn (5) van Tetering hebben officieel het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) bord opgehangen aan de gevel van de PLUS-supermarkt van hun ouders in Eerbeek. Matthijs van Tetering: "Het was even wachten, maar na wat vertraging is het geëmailleerde bordje dan toch eindelijk binnen!"
Lees verder »
Rimauresq Cru Classé van Wijnhandel Appeldoorn beste rosé 01-07-2013
Tijdens het 25e Proefschrift Wijnconcours in Amsterdam, is de Rimauresq Cru Classé 2012 van Wijnhandel Appeldoorn uit Velp gekroond tot beste rosé. Deze verfijnde en evenwichtige droge Provence rosé is herkenbaar aan de bleekroze tint en een subtiel aroma en wordt o.a. gemaakt van de klassieke mediterrane druiven cinsault en tibouren.
Lees verder »

Week 26

Volvo Schotpoort Zutphen gevestigd in fraaie nieuwbouw 25-06-2013
Autobedrijf Schotpoort, Volvo dealer voor Zutphen, Brummen en wijde omgeving, is verhuisd naar een nieuw pand aan de Loohorst in Zutphen. Makkelijk bereikbaar, vlakbij het ziekenhuis. Sinds vorige week zijn Ruud Schotpoort en z’n mensen op hun nieuwe stek aan de slag.
Lees verder »

Week 25

Acht keer 1 minuut gratis winkelen 20-06-2013
"Die minuut duurde eigenlijk nog best wel lang, we konden het winkelkarretje blijven inladen!" Nog nahijgend van rennend één minuut gratis winkelen, is één van de acht prijswinnaars zichtbaar zeer tevreden met de buit. "Ja joh, kijk dan, flessen wijn, van alles voor de barbecue, shampoo, babyvoeding en luiers, afwasmiddel, waspoeder, snoep, koffie, nootjes en voor Vaderdag ook nog twee kratten bier! Laat het weekeinde maar beginnen!"
Lees verder »
Visgilde Dieren presenteert zich op Nationale Haringparty 18-06-2013
Visgilde Dieren heeft op uitnodiging deelgenomen aan de 52e nationale haringparty op kasteel De Haar in Vleuten. Het is een hele eer hier aanwezig te mogen zijn. Het is namelijk dé haringparty van Nederland.
Lees verder »

Week 24

Openingstijden Grand Café de Korenmolen verruimd 14-06-2013
Johan van Zadelhoff en zijn team hebben besloten Grand Café de Korenmolen in Eerbeek per 25 juni ook op dinsdag open te stellen voor gasten. Dit doen zij op verzoek van bezoekers. Alleen op woensdag is het restaurant gesloten. De ruimere openstelling is in elk geval tot eind september van dit jaar.
Lees verder »
‘Dag van het Ambacht’ biOnly for Men groot succes 12-06-2013
Tijdens de Doesburgse Hanzefeesten heeft Only for Men De Dag van het Ambacht gehouden, waarbij diverse ambachten op het gebied van mode en ‘wellness’ in de schijnwerpers stonden.
Lees verder »

Week 23

Knutsel een vaderdagcadeautje bij Shoeby 05-06-2013
Kinderen kunnen woensdag 12 juni bij Shoeby in Dieren een fotohoesje knutselen voor hun vader. Zondag 16 juni is het Vaderdag en welke vader wil er nou geen persoonlijk cadeautje met een leuke foto? Tijdens de kidsmiddag is er ook een leuke kortingsactie.
Lees verder »
Spaar nostalgische mokken van Brummen 05-06-2013
De nieuwe spaaractie bij Jumbo van de Bunt in Brummen zal zeker in de smaak vallen bij de inwoners van Brummen. Zes historische dorpsgezichten zijn afgebeeld op mokken, die met een volle spaarkaart slechts 2,50 euro kosten.
Lees verder »
Jumbo Eerbeek wint Koningsbeker 05-06-2013
Casper Heine, eigenaar van de Eerbeekse Jumbo Supermarkt, is inmiddels toe aan een nieuwe prijzenkast. “Mooi hè?”, zegt hij. “Het gaat snel achter elkaar, maar ook dit is voor ons weer een mooie beloning voor onze medewerkers, die zich dag in, dag uit inspannen.” Dit keer kreeg Jumbo Eerbeek de Koningsbeker uit handen van de directie van Jumbo in Veghel.
Lees verder »

Week 22

Korting weekend bij Pijnappel wonen 30-05-2013
Vrijdag, zaterdag en zondag heeft Pijnappel Wonen aan de Hoofdweg in Loenen weer een ‘Superkorting Weekend’. In de Outlethal tegenover de showroom aan de Hoofdweg in Loenen, is bijna alles afgeprijsd naar de helft van de normale prijzen. Hier gelden dit weekend zelfs weer extra kortingen op de al afgeprijsde artikelen, van 10% , 20% en 30%. In de Showroom geldt die dagen 10% extra korting, uitgezonderd speciale prijzen.
Lees verder »
Volvo Schotpoort Zutphen naar nieuwe locatie 30-05-2013
Nog een paar weken en dan verhuist Autobedrijf Schotpoort, Volvo dealer voor Zutphen, Brummen en wijde omgeving, naar een nieuw pand aan de Loohorst in Zutphen. Makkelijk bereikbaar, vlakbij het ziekenhuis. Op maandag 17 juni is de verhuizing voltooid en gaan Ruud Schotpoort en z’n mensen op hun nieuwe stek aan de slag.
Lees verder »
Demo- en showdagen Hissink & Zn 30-05-2013
De firma Hissink & Zn uit Oeken bestaat dit jaar zestig jaar. Om dit jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan worden er op 13, 14 en 15 juni demo- en showdagen gehouden. Tijdens deze dagen zijn er diverse noviteiten te zien, waaronder de nieuwe SPV2. Veel nieuwe machines worden tentoongesteld en er is ook een uitgebreid demonstratieprogramma. De Eicher tractoren ontbreken uiteraard ook niet. De bezoekers van de demo- en showdagen kunnen gebruik maken van aantrekkelijke jubileumaanbiedingen.
Lees verder »
Het is ‘Tied veur Tapas’ bij Polysport 29-05-2013
Polysport Activiteitenpark & Catering houdt op vrijdag 14 juni een gezellige tapas-avond. Iedereen kan meedoen. Waar het om gaat die avond, is gezelligheid en vooral om heel lekker te eten. “Onze chefkoks gaan jullie verrassen met heerlijk verse tapasgerechten”, legt Patrick Peters uit.
Lees verder »
Winckler Parketvloeren opent Showroom in Dieren 28-05-2013
Ondernemer Johnny Winckler is sinds de oprichting van zijn bedrijf zes jaar geleden succesvol actief met zijn parket-vloerenbedrijf. “Het is leuk om te zien dat mensen je steeds meer herkennen als dé parketman van de regio Dierenen omstreken”, aldus Winckler. Een volgende stap in de opbouw van zijn zaak is de opening van een showroom.
Lees verder »
Topzorg/Plus status voor Fysiotherapie Het Centrum 28-05-2013
Fysiotherapie Het Centrum aan de Treubstraat 70 in Dieren heeft voor de tweede keer glansrijk een externe audit doorstaan. Binnen de fysiotherapie is het al een aantal jaren mogelijk om de kwaliteit van je organisatie te laten testen door een onafhankelijk bureau. Twee jaar geleden doorstond de praktijk voor het eerst deze zware test.
Lees verder »

Week 21

Adventure Event: Hét event voor mannen met lef bij Only for Men in Doesburg 23-05-2013
Tweede Pinksterdag is Only for Men in Doesburg actief bezocht door kleine en grote avonturiers. Op het buitenterrein van superstore Mensperience konden mannen hun lef, kracht en behendigheid bewijzen. Er stonden diverse uitdagingen op het programma: van Go2Dakar-tereinwagens tot klauteren over de opblaasbare stormbaan.
Lees verder »
Dubbel feest bij Tuincentrum Laag-Soeren 22-05-2013
Tuincentrum Laag-Soeren is eigenlijk niet voor te stellen zonder het duo op deze foto: Berrie van Engeland en Jack Russel ‘Guusje’. Ze zijn er dan ook al lang, in het tuincentrum aan de Eerbeekseweg. Berrie werkt daar al veertig jaar en nog steeds met veel plezier.
Lees verder »
Blom’s bloemenmarkt goed bezocht 22-05-2013
Bloemenspecialist Adriaan Blom hield zaterdag voor de eerste keer een bloemen- en plantenmarkt op het plein bij Spar Middeldorp in Loenen. Blom biedt dagelijks een flinke sortering kamer- en tuinplanten in de winkel maar op uitgebreide schaal een forse collectie zomerplanten aan te bieden was nieuw.
Lees verder »
Met Dijkhof Bouw de lucht in 21-05-2013
Op 1 juni, op de dag van de bouw, opent Dijkhof Bouw in Klarenbeek haar deuren voor iedereen. Dan starten ze de officiële inschrijving van 90 nieuwbouwwoningen in Klarenbeek. In een bouwkraan, die bezoekers tot 35 meter hoogte brengt, gaat men met Dijkhof Bouw de lucht in! Belangstellenden kunnen genieten van het uitzicht op de locatie waar de nieuwe wijk komt.
Lees verder »

Week 19

Adventure Event: Hét event voor mannen met lef bij Only for Men in Doesburg 08-05-2013
Maandag 20 mei (tweede pinksterdag) zijn avontuurzoekers welkom bij Only for Men in Doesburg. Op het buitenterrein van superstore Mensperience kunnen mannen hun lef, kracht en behendigheid bewijzen. Er staan diverse uitdagingen op het programma: van rijden in Go2Dakar-tereinwagens tot touwtrekken om de Mensperience Wisselbokaal.
Lees verder »
Gratis kennismaken met elektrische fiets 07-05-2013
Al jaren kunt u bij Lentink Fietsen terecht voor elektrische fietsen van onder andere Gazelle en Sparta. Tegenwoordig leverbaar in vele varianten; van retro, comfortabel tot zeer sportief. Uiteraard ook de meest verkochte elektrische fiets van 2012 in Nederland: de Gazelle Orange Plus Innergy.
Lees verder »

Week 18

Hoog bezoek voor provincie winnaar 29-04-2013
Afgelopen zondag was het koopzondag in Eerbeek. De ondernemersvereniging had een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder spelletjes voor de kinderen en een heerlijke oranje traktatie voor het winkelend publiek. Een aantal ondernemers had ook zelf nog het nodige aan Oranje festiviteiten georganiseerd.
Lees verder »
Team Plus van Tetering ontvangt Super Supermarkt Keurmerk 29-04-2013
Plus van Tetering in Eerbeek heeft het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen. Ondernemer Matthijs van Tetering ontving het certificaat uit handen van Harrie ten Have (voorzitter Vakcentrum), in aanwezigheid van wethouder Henny Beelen. Ten Have sprak zijn waardering uit voor het duurzame personeelsbeleid dat iedereen kansen biedt, ongeacht achtergrond of specifieke kenmerken.
Lees verder »

Week 17

Nieuwe OVB website voor Brummen 25-04-2013
De ondernemersvereniging Brummen heeft grootse plannen om Brummen weer bruisend te maken. Deze plannen worden ondersteund door de nieuwe website www.ovbrummen.nl. Bezoekers vinden op ovbrummen.nl allerhande nuttige en handige informatie. Streeknieuws, sociale media, acties en aanbiedingen van winkeliers en bedrijven en een evenementen agenda worden op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd.
Lees verder »
Oranjefestijn bij Jumbo Brummen 24-04-2013
De laatste dagen van april worden door Jumbo Brummen eigenaar Wouter van de Bunt en zijn team aangrepen om weer iets ludieks te doen voor de klanten. Op vrijdag 26 april levert de Jumbo het Koningsontbijt aan ruim 25 scholen uit de buurt. Het Koningsontbijt bevat o.a. brood, zuivel beleg, groente en fruit. Om het geheel feestelijk aan te kleden biedt Jumbo de deelnemende scholen servetten en placemats aan.
Lees verder »
Haverkamp bezoekt TCKI 22-04-2013
TCKI (Stichting Technisch Centrum voor de Keramische Industrie) is een onafhankelijk onderzoeksinstituut en adviesbureau voor bouwmaterialen en gevestigd op het bedrijventerrein De Beemd in Velp. Onlangs bracht wethouder Haverkamp aan dit instituut een bezoek. De heren Hans Marks en Ton Witten gaven hem een rondleiding. Haverkamp bezoekt met enige regelmaat bedrijven in de gemeente.
Lees verder »

Week 16

Pro-Da breidt service verder uit 19-04-2013
Pro-Da Tandprothetische praktijk heeft haar service weer verder uitgebreid. Naast de tandprothetische praktijk, heeft Pro-Da de faciliteit voor gebitsprothese reparaties etc. opgezet.
Lees verder »
Automobielbedrijf Zeilmaker presenteert showroom 19-04-2013
Paul Zeilmaker, eigenaar van Automobielbedrijf Zeilmaker in Rheden, is blij dat zijn familiebedrijf eindelijk uitgebreid mocht worden. “Het resultaat is super, iedereen is blij en dat mag ook wel”, zegt hij. Zeilmaker doelt op de jarenlange procedure met de gemeente Rheden. Zes jaar heeft het geduurd voordat hij zijn plannen voor uitbreiding mocht realiseren. “Maar daar wil het nu niet meer over hebben. Dat hoort bij het verleden en ik ben de huidige wethouder Haverkamp ook zeer dankbaar omdat hij wel actie ondernam.”
Lees verder »
Tjeepshop verkoopt van alles wat 18-04-2013
Sinds 2 april is de Tjeepshop aan de Groenestraat 61 in Rheden gevestigd. “Het is een soort kleine mix van een Hema, Action en Blokker”, aldus eigenaresse Carly Eeltink. In Rheden miste de eigenaresse nog een dergelijke winkel. “Ik verkoop van alles wat: huishoudelijke artikelen, persoonlijke verzorging, decoraties en imitatie cartridges
Lees verder »
Dierense mondhygiënist houdt open dag 15-04-2013
Zaterdag 20 april vindt de eerste landelijke Dag van de Mondhygiënist plaats. Praktijk voor Mondhygiëne Dieren aan Julius Röntgenlaan 20 opent die dag ook haar deuren. Het publiek wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen in de mondzorgpraktijk voor onder meer gratis mondzorgadvies. Deze dag zal extra feestelijk zijn, want de Praktijk voor Mondhygiëne Dieren bestaat deze maand 15 jaar!
Lees verder »
40 Jaar op de markt 15-04-2013
Marius Mennink is een bekende verschijning op de Dierense weekmarkt. De visspecialist uit Brummen komt zelfs al 40 jaar met zijn verse waren naar Dieren en dat was voor de Dierense Marktvereniging reden Mennink met een attentie te feliciteren met dat jubileum.
Lees verder »
Aanmelden voor Straatvolleybal toernooi Beekbergen 15-04-2013
Het is al 37 jaar een mooie traditie, het Straatvolleybal-toernooi in Beekbergen. Een week lang wordt sportieve strijd geleverd, maar het evenement is ook een belangrijk sociaal gebeuren.
Lees verder »
Dierense mondhygiënist houdt open dag 15-04-2013
Zaterdag 20 april vindt de eerste landelijke Dag van de Mondhygiënist plaats. Praktijk voor Mondhygiëne Dieren aan Julius Röntgenlaan 20 opent die dag ook haar deuren. Het publiek wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen in de mondzorgpraktijk voor onder meer gratis mondzorgadvies. Deze dag zal extra feestelijk zijn, want de Praktijk voor Mondhygiëne Dieren bestaat deze maand 15 jaar!
Lees verder »
Vreemde Vogels bij Hippe Kippe 15-04-2013
De kinderen van de creatieve BSO De Schatkist in Velp hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Zij hebben zich uitgeleefd op ware kunstwerken getiteld ‘vreemde vogels’.
Lees verder »

Week 15

Informatieavond over de keuzes tussen begraven en cremeren 11-04-2013
Door alle mogelijkheden die er tegenwoordig bestaan, kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen begraven of cremeren. Voor de nabestaanden is het rustgevend als zij weten waaraan hun dierbare zijn of haar voorkeur gaf. Lian Brandsma Uitvaartzorg in Loenen houdt daarom een informatieavond over de keuze voor begraven of cremeren. Deze wordt gehouden op maandag 22 april van 20.00 tot 22.00 uur in De Brink in Loenen.
Lees verder »
Parfumerie Douglas Velp feestelijk geopend 10-04-2013
Parfumerie Douglas aan de Hoofdstraat in Velp is officieel geopend door wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden. Voorafgaand aan de opening waren er drie volle dagen nodig om de bekende Parfumerie Roma om te toveren in Parfumerie Douglas Velp.
Lees verder »
Hoortestdag bij Focus Optiek in Velp 09-04-2013
Focus Optiek aan de Emmastraat 21 in Velp staat al jaren bekend om haar zorg voor ogen met een uitmuntende service. Nu hebben ze deze service ook uitgebreid met zorg voor oren. Hiervoor werken ze samen met zelfstandig audicien Erik Huiskamp van HoorPartners.
Lees verder »
Visser Sloopwerken een kwart eeuw actief 08-04-2013
Visser Sloopwerken bestaat deze maand 25 jaar. In die periode zag Maurice Visser het vak ingrijpend veranderen. “Tegenwoordig houden we na een sloop nog geen vijf procent afval over. De rest wordt volledig gerecycled.” Dat maakt het aan de Dierense Ambachtstraat gevestigde Visser Sloopwerken dan ook een prima adres voor hout en andere bouw- en tuinmaterialen.
Lees verder »
Handwerktentoonstelling Vrouwen van Nu 08-04-2013
De provinciale commissie handwerken en textiele werkvormen van de Vrouwen van Nu Gelderland houdt jaarlijks een tentoonstelling; dit jaar is opnieuw gekozen voor het dorpscentrum in Vorden als locatie. De tentoonstelling is op 18 april van 10.00 tot 18.00 uur en 19 april van 10.00 tot 17.00 uur.
Lees verder »

Week 14

Keetje Knus is De leukste winkel van de Achterhoek 05-04-2013
Keetje Knus in Drempt is de Leukste winkel van de Achterhoek geworden tijdens de verkiezing De leukste winkel van Nederland. Ook is zij tweede geworden in de hele provincie Gelderland en zevende van heel Nederland.
Lees verder »
Nieuwe activiteiten bij Jagyba Sport & Health 02-04-2013
Jagyba start begin in april met een tweetal nieuwe activiteiten, namelijk Summer Shape en Bootcamp. Tijdens de twaalf weken Summer Shape, waarin u bewust(er) om zult gaan met uw leefstijl door meer aandacht aan beweging en voeding te besteden, zult u tot een opvallend resultaat komen. Binnen deze weken zult u zich bewust worden van de effecten van beweging en goede voeding op uw gezondheid en uiterlijk.
Lees verder »
ieke meidenspaarcampagne PLUS: Originails kindernagellak 01-04-2013
PLUS start op dinsdag 2 april met een unieke meidenspaarcampagne. Naast alle Eredivisie spaarcampagnes is het nu tijd voor beauty girls only! Bij alle PLUS supermarkten, zoals in Eerbeek bij Plus van Tetering, kan gespaard worden voor Originails kindernagellakjes.
Lees verder »
Vestiging Praktijk voor Osteopathie in Dieren 01-04-2013
Vanaf 2 april 2013 zal Hans van Vliet Osteopaat Do-MRO een praktijk voor osteopathie starten voor een dag in de week in Dieren, naast zijn praktijk in Zevenaar. Ruim 10 jaar is hij als geregistreerd osteopaat werkzaam en volgt hij bijscholingen op het gebied van algemene osteopathie, osteopathie bij kinderen en osteopathie bij sportblessures.
Lees verder »
Grotenhuis Makelaardij doet mee aan NVM Open Huizen Dag 01-04-2013
Op zaterdag 6 april is het weer NVM Open Huizen Dag. In navolging op het succes van eerdere edities, doen diverse NVM Makelaars, zoals Grotenhuis Makelaardij uit Dieren, dit jaar wederom mee aan deze open huizen route. De open dag biedt een mooie kans om vrijblijvend bij meerdere woningen binnen te kijken.
Lees verder »

Week 13

Vogels voeren is het hele jaar door belangrijk 29-03-2013
“Met het bijvoeren van vogels het hele jaar door, vergroot u de vitaliteit van de vogels. Meer vogels gaan broeden en er gaan meer jonge vogels het nest verlaten”, legt Wim de Vries van Tuincentrum Laag-Soeren uit. “Vogels geven leven in de tuin en alleen daarom verdienden ze al een steuntje in de rug van ons.”
Lees verder »
Nieuwe modellen tijdens Paasweekend bij Ford dealer Auto Jurrius 29-03-2013
Ford dealer Auto Jurrius uit Dieren heeft in het komende Paasweekeinde spraakmakende aanbiedingen en veel nieuws voor zowel de zakelijke rijder als de particuliere koper. Ultrazuinige EcoBoost benzine- en TDCi dieselmotoren zijn samen met het geavanceerde SYNC connectiviteitssysteem de belangrijkste peilers van het technologieoffensief van Ford.
Lees verder »
Grandioze Paasshow in Doesburg 27-03-2013
Garage Kleine en Auto Totaal Center, twee bedrijven, geven samen één show! Renault Dealer Garage Kleine (foto) en nevenvestiging universeel autobedrijf Auto Totaal Center, houden samen op zaterdag 30 maart en op maandag 1 april 2e paasdag een grandioze Paasshow!
Lees verder »
Tankstation Garage Schel wederom ‘Topservice’ 26-03-2013
Het is de medewerkers van Tankstation De Koppel van Garage Schel in Angerlo wederom gelukt om de ‘Topservice’ Award van Total in de wacht te slepen. Dat houdt in dat het tankstation vorig jaar weer diverse bezoekjes van ‘mistery’ klanten heeft gehad, die het station positief beoordeelden op klantvriendelijkheid, netheid van shop, wasstraat en buitenterrein.
Lees verder »
Auto Jurrius is een kwart eeuw Ford-dealer 25-03-2013
Van hun ouders kregen ze een startkapitaal van 5.000 gulden, een VW Kever en een Datsun Cherry. 'Begin daar maar eens mee als je een eigen autobedrijf wil beginnen', werd de broers Theo en Peter Jurrius vertelt. En met dat startkapitaal gingen ze aan de slag. Dat was in 1966, aan de Ambachtstraat in Dieren. Dit jaar vieren de broers het feit dat ze een kwart eeuw met hun bedrijf aan de Imboslaan gevestigd zijn en dat ze ook 25 jaar dealer van Ford zijn.
Lees verder »

Week 12

Fietsservice Rheden: service bij ieder akkefietje 22-03-2013
Wie een mankementje aan de fiets heeft, kan het rijwiel sinds kort het best brengen naar Fietsservice Rheden aan de Groenestraat. Fietsenmakers Jan Derks en Marco Leenders gaan met plezier met het probleempje aan de slag in de prachtige nieuwe zaak op het kruispunt met de Oranjeweg. Het stoplicht in de etalage laat met groen en rood licht duidelijk zien of de winkel open is.
Lees verder »
Installatiebedrijf Janssen; van elektrawerk tot schoorsteenvegen 22-03-2013
Installatiebedrijf Janssen in Lieren begon in 1974 in Lieren aan de Tullekensmolenweg 119. Eigenaar en oprichter Andries Janssen (74 jaar) is nog lang niet van plan te stoppen. “Ik vind het mooi om de zaken aan te sturen:, zegt hij. “Van loodgieterswerk, elektra-, dak, ontstoppings- en loodgieterswerk tot het vegen van schoorstenen. Alles wat een installatiebedrijf hoort te doen, doen wij”, vertelt hij trots.
Lees verder »
Ambachtelijke slager PLUS stapt over op duurzamer varkensvlees 21-03-2013
Vanaf maart starten de ambachtelijke slagerijen van PLUS met het volledig vervangen van het reguliere varkensvlees door varkensvlees dat voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescherming.
Lees verder »
Nieuwe eigenaar De Loenermark 19-03-2013
Hotel Restaurant De Loenermark in Loenen krijgt een nieuwe eigenaar. De sleutel gaat over naar Hans Jurriëns. De in Apeldoorn geboren en getogen horecaondernemer was al bijna een jaar in gesprek met de huidige eigenaar, maar afgelopen maand kwam alles ineens in een stroomversnelling. “Op 15 maart was de overdracht”, aldus Hans Jurriëns.
Lees verder »
Toys for Boys event bij nieuwe superstore Only for Men 18-03-2013
De nieuwe superstore ‘Mensperience’ van de succesvolle Nederlandse herenmodeketen Only for Men, die afgelopen in Doesburg werd geopend, zal maandelijks een inspirerend evenement organiseren in en rond de winkel. Het eerste evenement is Toys for Boys op 23 en 24 maart 2013, gevolgd door De Smaak van Doesburg op 27 & 28 april 2013.
Lees verder »
Op = Op vestigt zich in Sjopjes 18-03-2013
In Sjopjes, het winkelverzamelpunt van Eerbeek aan de Coldenhovenseweg 6, is sinds kort Op = Op gevestigd. Zoals de naam aangeeft, biedt de winkel een verassend, steeds wisselend assortiment tegen zeer lage prijzen. Het motto is Op = Op.
Lees verder »
Een Frisse wind bij Kinderdagverblijven van Fris! 18-03-2013
Kinderopvangorganisatie Fris!, met vestigingen in Velp, Dieren, Ugchelen, Apeldoorn en Spankeren, laat een frisse wind waaien door haar nieuwe locaties. Onlangs namen zij in totaal twaalf vestigingen over van de voormalige organisatie Kinderij. Fris! staat voor Flexibel, Ruimtelijk, Inspirerend en Speels.
Lees verder »

Week 11

Brasserie Hugo’s ook na verbouwing De Huiskamer van Velp 15-03-2013
Brasserie Hugo’s aan de Hoofdstraat in Velp is in januari een aantal dagen dicht geweest in verband met de verbouwing voor de uitbreiding. Het resultaat mag er wezen; een ruimtelijke brasserie met mooi lichtinval. “Het huiselijke is gebleven”, vertelt bedrijfsleider Niels Gabriël. “Brasserie Hugo’s blijft de Huiskamer van Velp.”
Lees verder »
Hotel Doesburg: klassieke waardes in een modern jasje 15-03-2013
Hotel Doesburg aan de IJsselkade hecht veel waarde aan klassieke waardes, verstopt in een modern jasje. “Dat komt eigenlijk overal in terug”, vertelt de eigenaar van het familiehotel Joop Bergervoet. “We zitten natuurlijk in een modern gebouw, maar de sfeer is hier heel huiselijk, warm, gezellig een aangenaam. Mensen moeten zich hier thuis voelen.”
Lees verder »
Nieuw in Hoenderloo: Rooth66 Fietsen 14-03-2013
De fietsenzaak van Buitenhuis in Hoenderloo is in mei vorig jaar overgenomen door Wim Rooth. Vorig seizoen heette de zaak nog Buitenhuis, maar sinds twee maanden gaat Wim verder met een eigen naam: Rooth66 Fietsen.
Lees verder »
Route du soleil of Apeldoorns kanaal? 11-03-2013
Wat je van ver haalt hoeft niet altijd beter te zijn. “Wij van Comfortcamping de Bosgraaf in Lieren/Beekbergen merken dat gasten steeds minder ver willen rijden voor hun vakantie en het daarom dichter bij huis zoeken. Hierbij gaat het dan vooral om de trend dat gasten een seizoensplaats boeken voor een sta- of toercaravan waarvoor ze niet ver hoeven te rijden. Veel van onze gasten komen dan ook uit een straal van 45 km!”, weten ze bij de Bosgraaf.
Lees verder »
Natuurlijk genieten van de tuin 11-03-2013
De lente is weer begonnen, ook in de tuin komt de beplanting weer tot leven. Bij hoveniersbedrijf gebr. Rijneveld b.v. wordt het tuinseizoen begonnen met de jaarlijkse opendag. Het thema van dit jaar is ‘Natuurlijk genieten’.
Lees verder »

Week 10

De Cirkel werkt mee aan een Fairtrade Rheden 07-03-2013
De werkgroep Fairtrade gemeente Rheden bezoekt momenteel organisaties, instellingen en bedrijven om hen te vragen of ze mee willen werken aan het Fairtrade maken van de hele gemeente. Eén van de eerste bedrijven die bezocht is èn de sticker Wij doen mee kreeg, is Sport- en gezondheidscentrum De Cirkel.
Lees verder »
Gewone vrouwen worden modellen bij First Lady 06-03-2013
Op dinsdag 2 en vrijdag 5 april zijn er metamorfosedagen bij First Lady aan de Stuyvenburgstraat 44 in Eerbeek en aan de Worth Rhedenseweg 2c in Rheden. Tijdens deze dagen kunnen dames die een beetje zijn uitgekeken op hun eigen looks, zich kosteloos professioneel laten stylen en inspireren. Wel is het noodzakelijk dat geïnteresseerde deelneemsters zich vooraf aanmelden.
Lees verder »
Lezing over Uitvaart & Erfenis in Eerbeek 06-03-2013
Twee enthousiaste vrouwen verzorgen een actuele lezing over alles rond een overlijden. De voordrachten worden gehouden door Natascha Dröge, notaris bij D\DW notariaat/estate planning en door Eline Schotpoort van de Verbinding, persoonlijke uitvaartbegeleiding.
Lees verder »
Coop draagt steentje bij aan bouw van het Prinses Maxima Centrum 06-03-2013
Draag je steentje bij! is een landelijke actie van KiKa; de stichting die zich inzet om de overlevingskans van kinderen met kanker te verhogen Het doel van de actie is het inzamelen van geld voor het nieuw te bouwen Prinses Maxima Centrum; het grootste kinderkankercentrum van Europa. Coop doet ook mee met deze landelijke actie in de vorm van een statiegeldactie.
Lees verder »
Lekker eten én actief zijn tijdens Paasbrunch bij Polysport 05-03-2013
Het was vorig jaar een nieuw initiatief van Patrick Peters van activiteitenpark Polysport in Dieren. En een succes. Vandaar dat de ‘Polysport Paasbrunch’ weer georganiseerd wordt, dit keer op zondag 31 maart en maandag Tweede Paasdag 1 april. Tijdens die dagen kan het hele gezin zich op het activiteitenpark vermaken met activiteiten en daarbij genieten van een heerlijke en zeer uitgebreide Paasbrunch.
Lees verder »
Only for Men Doesburg is schitterend geworden 04-03-2013
Only for Men opende donderdag in de monumentale excercitieloods in Doesburg de tiende winkel. Daarin niet alleen ruimte voor een omvangrijke collectie eigentijdse kleding met onder meer 28 interne merkenshops in casual, jeans en kostuums, maar ook schoenen, accessoires, persoonlijke verzorging en verrassende gadgets. Dat alles draagt bij aan de unieke beleving die een bezoek aan de ‘Mensperience’ biedt.
Lees verder »
Meipoort is aangesloten bij Wijnkring 04-03-2013
De wijnkring is het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke wijnwinkels in Nederland. Deze samenwerking staat garant voor een gedegen service en kwaliteit in een breed assortiment wijnen. Hierdoor is de klant bij hen gegarandeerd van een gunstige prijs! De Meipoort, Meipoortstraat 20 in Doesburg, is aangesloten bij de Wijnkring.
Lees verder »
Notaris mr. Natascha Dröge: uw huisnotaris?! 04-03-2013
Het is eigenlijk vanzelfsprekend om notariële aktes te laten passeren op het kantoor van de notaris. Natuurlijk kan dat ook op het kantoor van mr. Natascha Dröge in Arnhem. “Maar een heel groot deel van onze werkzaamheden voorafgaand aan het passeren kan ook bij mensen thuis worden uitgevoerd”, vertelt ze. “Advies, overleg maar incidenteel ook het tekenen van aktes en andere stukken, kan net zo makkelijk ook bij iemand thuis aan de keukentafel gebeuren. Ik heb gemerkt dat veel mensen dat ook prettig vinden en kiezen voor het gemak van dat bezoek aan huis.”
Lees verder »
Opstapdagen elektrische fiets bij Xycleservice in Doesburg 04-03-2013
Op zaterdag 9 en zondag 10 maart worden er bij Xycleservice in Doesburg weer opstapdagen gehouden voor mensen die meer willen weten over elektrische fietsen en daarbij ook graag een proefritje willen maken. Tijdens dit weekend kunt u de meest verkochte, maar ook nieuwe merken en technieken, uitproberen door zelf een proefrit te maken op de aanwezige elektrische fietsen.
Lees verder »

Week 9

Keetje Knus is leukste winkel van Bronckhorst 01-03-2013
Keetje Knus in Drempt heeft gewonnen in de verkiezing van de leukste winkel van de gemeente Bronckhorst. De karakteristieke winkel aan de Rijksweg heeft met meer dan vijfhonderd stemmen de meeste van de verkiezing in gemeente.
Lees verder »
Feestelijke heropening Visgilde Dieren 27-02-2013
Op dinsdag 5 maart vindt een feestelijke heropening van Visgilde Dieren plaats. Klanten kunnen dan kennismaken met Pierre Jansen – de nieuwe eigenaar – en meteen ook de nieuwe look bewonderen. Verder mag u rekenen op een aantal spetterende acties!
Lees verder »
‘Binding met lokale bevolking voor Avegoor belangrijk’ 27-02-2013
Onlangs is Pauline Dieleman in dienst getreden als Manager Communicatie & PR op Landgoed Avegoor. Ze is daarmee verantwoordelijk voor de stroomlijning van de communicatie binnen Landgoed Avegoor en tussen de diverse andere hotels van hotelexploitant Jaap Venendaal. “Binding met lokale bevolking is voor Avegoor belangrijk”, belangrijk, zegt zij.
Lees verder »
Hollandse kaas voor een vaste lage prijs in de Kaasvoordeelshop 26-02-2013
Met de opening onlangts, heeft Eerbeek er een nieuwe kaaswinkel bij. De Kaasvoordeelshop, gevestigd op het Oranje Nassauplein, maakt gebruik van een verrassende formule. De Hollandse kazen kosten 6,95 per kilo en hiervan zijn er minimaal veertig soorten van op voorraad.
Lees verder »
Nieuw in Brummen: Definitief ontharen tegen zeer voordelig tarief 25-02-2013
Beauty di Mare, huidverbetering en gewichtsbeheersing, opende op 1 augustus 2012 haar deuren aan de Morgenster 12 in Brummen. Sinds kort biedt Beauty di Mare ook definitief ontharen aan. Het goedkope concept is volgens eigenaresse Nikki Vanmaris uniek. “Zeker in de regio Brummen ben ik de goedkoopste.”
Lees verder »
Fysiotherapie in een Plus-praktijk ‘midden in de wijk’ 25-02-2013
“Voor Zorgverzekeraar Achmea zijn wij een voorbeeldpraktijk”, vertelt fysiotherapeut Frank van Engen van Fysiotherapie Eerbeek & Loenen. “Zij staan voor zorg, midden in de wijk. Onze Plus-praktijk bevindt zich midden in de wijk aan de Wethouder Sandersstraat.” De fysiotherapiepraktijk bestaat in februari veertig jaar. “Als onze medewerkers ons niet had gewaarschuwd, hadden we het zelf niet eens doorgehad”, lacht Van Engen.
Lees verder »
Anita Filmer viert jubileum bij Paul Hurenkamp Men & Women 25-02-2013
Op vrijdag 1 maart is het maar liefst 25 jaar geleden dat Anita Filmer bij destijds Verrij Mode in Brummen in dienst trad. Op 19-jarige leeftijd begon zij als verkoopmedewerkster en heeft in de afgelopen 25 jaar vele functies bekleed binnen de modezaak die tegenwoordig de naam Paul Hurenkamp Men & Women draagt.
Lees verder »

Week 8

Boerderijwinkel De Munnikenhof wordt Landwinkel 22-02-2013
Boerderijwinkel De Munnikenhof in Rheden maakt vanaf 2 maart een nieuwe start met Landwinkel De Munnikenhof. Van 10.00 tot 16.00 uur vindt een feestelijke opening plaats met diverse proeverijen en activiteiten voor kinderen.
Lees verder »
Alweer twee jaar maaltijdspecialist De Keulse Pot 22-02-2013
Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat Diny van Keulen haar grill- en maaltijdenwinkel De Keulse Pot in Dieren heeft geopend. Smulpapen kunnen hier terecht voor de heerlijkste maaltijden, grillproducten, soepen, broodjes, salades, rauwkosten, toetjes en streekproducten.
Lees verder »
Only for Men opent volgende week de deuren 19-02-2013
De succesvolle Nederlandse herenmodeketen Only for Men opent volgende week 28 februari om 11.00 uur de deuren. In de voormalige exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg in Doesburg is niet alleen ruimte voor een omvangrijke collectie eigentijdse kleding met onder meer 28 interne merkenshops in casual, jeans en kostuums, maar ook schoenen, accessoires, persoonlijke verzorging en verrassende gadgets zullen bijdragen aan de unieke beleving.
Lees verder »
VVO-tankstations gehuldigd als Gouden Retailer 19-02-2013
VVO Tankstations is de afgelopen maand dubbel in de prijzen gevallen. In het vierde kwartaal van 2012 is VVO tankstations gouden retailer geworden. Daarnaast is VVO tankstations over het gehele jaar 2012 uitgeroepen tot gouden retailer! Shell pompstations in Dieren en Klarenbeek maken deel uit van het VVO-cluster.
Lees verder »
Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij 18-02-2013
In de eerste maanden van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was, de aanslag onroerendezaakbelasting (ozb) door de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die hebben getaxeerd: de zogenaamde WOZ-waarde. WOZ staat voor ‘waardering onroerende zaken’.
Lees verder »
De Heideroos Eerbeek viert eerste lustrum 18-02-2013
Enkele jaren geleden werd een grote restyling in gang gezet, die onlangs werd afgerond met een facelift voor de entree. Daarmee ziet De Heideroos in Eerbeek er schitterend uit bij het eerste lustrum, dat dit voorjaar gevierd wordt. Marcel Gardenbroek kan terecht zeer trots zijn op zijn zaak aan de Harderwijkerweg.
Lees verder »

Week 7

Een perfect tuinontwerp en -onderhoud dankzij Plan & Groen 15-02-2013
Je moet het maar aankunnen, er tijd en zin voor hebben. Het onderhoud van je tuin vergt soms meer van je dan je zou willen. Wouter Daalderop van hoveniersbedrijf Plan & Groen kan deze zorg uit handen nemen.
Lees verder »
Nieuwe look en collectie voor Chapeau! 15-02-2013
Boutique le Chapeau heeft een metamorfose ondergaan. De nieuwe eigenaresse Wilma Cevat heeft niet alleen de naam veranderd in Chapeau!, maar ook het interieur grondig opgeknapt en de collectie vernieuwd.
Lees verder »

Week 6

Primera Doesburg is verbouwd 08-02-2013
De Primera in Doesburg gaat niet weg; het postagentschap heeft een verbouwing ondergaan. De balie die aanwezig was, is verdwenen en PostNL en ING zijn nu gescheiden. PostNL heeft een nieuwe balie bij de winkelbalie. Alle diensten die voorheen werden aangeboden blijven gewoon bestaan. Brieven en pakketjes kunnen verzonden worden en opgehaald worden, men kan er postzegels kopen en VVV-bonnen en veel meer.
Lees verder »
Ter Horst Vastgoed nieuw én vertrouwd in Loenen en omstreken 05-02-2013
Na een periode van vijf jaar bij Era-makelaars, gaat Daan ter Horst uit Loenen weer verder onder eigen naam. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring en noemt zich de ‘all round makelaar & specialist op De Veluwe’ en dat is een betiteling die de lading zondermeer dekt. Ter Horst kent de wijde omgeving van Loenen, Apeldoorn, Bummen en de vastgoedbranche als z’n broekzak.
Lees verder »
Martin Meijer zwaait de scepter op Landgoed Avegoor 05-02-2013
In januari is Martin Meijer in dienst getreden als Director of Sales & Marketing op Landgoed Avegoor. Hij is verantwoordelijk voor het aansturen van een Sales Team voor een portfolio van eigen hotelexploitatie van Jaap Venendaal. Hij is groot geworden in de hotellerie en volgde in het voetspoor van zijn familie in de gastvrijheidindustrie.
Lees verder »
Zaterdag Winter Tuinadviesdag bij Rijneveld 04-02-2013
De tuin is nu nog in rust, maar over ruim een maand begint het voorjaar. Een goede tijd dus voor een wintertuin-adviesdag, die zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur wordt gehouden bij hoveniersbedrijf gebr. Rijneveld b.v. Tijdens deze dag is er gelegenheid om alle tuinvragen te stellen of om inspiratie op te doen voor het komende seizoen.
Lees verder »
3 Minuten gratis winkelen bij Jumbo Eerbeek 04-02-2013
De actieve ondernemersvereniging in Eerbeek had de afgelopen decembermaand een aantal leuke activiteiten opgezet, waaronder een kanskaarten-actie. Klanten die in Eerbeek gedurende de feestmaand inkopen deden in het papierdorp ontvingen bij € 10.- of meer aan besteding een kanskaart, welke op het internet kon worden ingevuld. Daarmee maakten klanten kans op vele leuke prijzen.
Lees verder »

Week 5

Coop viert vers met feestelijk Verstival 28-01-2013
Coop houdt van vers. Mals vlees, fris fruit, lekker knapperige groenten, een mooi stuk kaas of heerlijk vers Molenbrood; het is allemaal even lekker en bovendien gezond. Om klanten hier nog meer van te kunnen laten genieten organiseert de supermarktorganisatie van week 5 t/m 9 het Verstival. Coop heeft winkels in onder meer Dieren, Doesburg, Rheden en Velp.
Lees verder »

Week 4

Keukenmerk Karakter bij Brouwer Keuken Centrum 25-01-2013
Vol trots meldt Brouwer Keuken Centrum in Hall – aan het Apeldoorns Kanaal - dat zij dealer is geworden van het exclusieve keukenmerk ‘Karakter’. Een Karakter keuken maakt uw keuken persoonlijk, is het motto van het merk. De volledig met de hand vervaardigde keukens geven de beste garantie dat de keuken bij ieders individuele wens past.
Lees verder »
Zelf een aquarium inrichten voor kinderen 25-01-2013
Discus Tropica in Dieren heeft regelmatig leuke activiteiten op het programma staan. Zo kwamen onlangs veel belangstellenden naar een interessante avond over het starten met een aquarium. Op woensdag 13 februari kunnen kinderen tot en met twaalf jaar zelf een aquarium inrichten.
Lees verder »
Ook Hoorcentrum in De Mölle in Klarenbeek 22-01-2013
Renee Verwaaijen is vorige week gestart met haar hoorcentrum-praktijk in het nieuwe gezondheidscentrum De Mölle in Klarenbeek. Bij haar kan iedereen terecht voor gehoorproblemen. Audicien Renee Verwaaijen houdt elke woensdagmiddag van half twee tot half zes zitting voor alle mensen met gehoorproblemen.
Lees verder »
De Cirkel is Fit!Vak Preventiecentrum 22-01-2013
Sport- en Gezondheidscentrum De Cirkel heeft het keurmerk Fit!Vak Preventiecentrum behaald en het certificaat in ontvangst mogen nemen. Een fantastische kwaliteitswaardering, waarmee De Cirkel zich wederom onderscheidt.
Lees verder »
Open Huis Het Rhedens op 3 locaties 21-01-2013
Scholengemeenschap Het Rhedens zet haar deuren open voor leerlingen uit groep acht van het basisonderwijs en hun ouders. Op zaterdag 26 januari organiseren de drie locaties van de school hun jaarlijkse Open Huis. Bij die gelegenheid kunnen toekomstige leerlingen en andere belangstellenden uitvoerig kennismaken met het schoolleven op Het Rhedens Rozendaal, Het Rhedens Dieren en Het Rhedens de Tender.
Lees verder »

Week 3

De Twinkel opent haar deuren in Rheden 17-01-2013
Na vijf succesvolle jaren in Dieren heeft Lieke van Zummeren, eigenaresse van De Twinkel Schoonheidssalon en Medische Pedicure, een tweede salon geopend in haar woning aan de Europalaan 86 in Rheden. Dit is tijdelijk een tweede salon, want op den duur wil Lieke graag de hele salon naar Rheden verhuizen en zal de salon in Dieren sluiten
Lees verder »
Optimaal uw scheiding regelen 15-01-2013
Scheiden doe je samen. Als u werkelijk uw scheiding respectvol wilt regelen met elkaar, waarbij alle deskundigheid voor u en uw eventuele kinderen binnen één kantoor aanwezig is. Juridische, fiscale en financiële kennis op het gebied van het scheidingsrecht is onze expertise.
Lees verder »
Open dagen! Welk mbo kies jij? 15-01-2013
Een goede studiekeuze is van groot belang. Waar ligt je belangstelling, heb je al een idee wat je wilt worden of nog helemaal niet? Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari is iedereen van harte welkom bij de Open Dagen van maar liefst vier mbo-scholen in de regio: Groenhorst College (Arnhem), Helicon Opleidingen (Elst en Velp), Rijn IJssel (Arnhem, Bemmel, Elst en Wageningen) en het ROC A12 (Ede, Huissen, Veenendaal en Velp). Op vrijdag zijn de grotere locaties open van 15.00- 20.00 uur. Op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur.
Lees verder »
Mensen en vogels kijken bij elkaar op tafel! 15-01-2013
Of men een tuin heeft of niet, dan wel op een bovenetage of in een appartement woont, iedereen kan voortaan van heel dichtbij vogels bespieden. De Bolmsö Birdfeeder is een handzaam vogelvoederhuisje dat, ook van binnenuit, met zuignappen gemakkelijk en zonder gereedschap tegen de buitenkant van het raam bevestigd wordt. Het is verkrijgbaar bij Tuincentrum Laag-Soeren aan de Eerbeekseweg in Laag-Soeren.
Lees verder »
Winkel Eerlijk bestaat vijf jaar 14-01-2013
Winkel in Eerlijk bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd , het hele jaar door met allerlei acties. In november 2008 is de winkel in de Spoorstraat gekomen en begon eigenaresse Marja Korens – Kluver haar winkeltje Eerlijk in tweedehands Kleding en Kunst.
Lees verder »
Ook andere Doesburgse ondernemers in nieuwe superstore Only for Men 14-01-2013
De succesvolle Nederlandse herenmodeketen Only for Men groeit voorspoedig en opent in februari alweer haar tiende vestiging, in Doesburg. Dit zal niet zomaar een winkel worden, maar een superstore van liefst 1350 m2 waarin de totale beleving van de man – de ‘Mensperience’ – centraal staat.
Lees verder »
Edith Nooteboom legt eed financiële dienstverleners af bij minister 14-01-2013
Edith Nooteboom heeft vorige week, als beleidsbepaler van Best Living NVM makelaars & financieel adviseurs, ten overstaan van Minister Dijsselbloem, de beroepseed afgelegd. De overheid stelt dit sinds 1 januari 2013 verplicht. Vooralsnog dienen de beleidsbepalers de eed af te leggen. De verwachting is dat alle adviseurs van een onderneming in de toekomst de eed moeten afleggen. Het afleggen van de eed is gedaan tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Adfiz, de beroepsorganisatie van de financiële dienstverleners.
Lees verder »

Week 2

Weekendje weg met prijs Paul Hurenkamp Men & Women 07-01-2013
Ludieke acties bedenken en de klanten verrassen is één van de speerpunten van de modezaak Paul Hurenkamp Men & Women in Brummen. Liefst zes overnachtingen met een heerlijk diner en uitgebreid ontbijtbuffet werden onlangs gekoppeld aan de zeer succesvolle broekenactie, die in samenwerking met Meijer pantalons werd gehouden.
Lees verder »
Ali Baba 25 jaar goed adres in Dieren 07-01-2013
Restaurant en cafetaria Ali Baba is sinds 1987 gevestigd aan de Wilhelminaweg in Dieren. In die ruim 25 jaar bouwde de zaak een prima reputatie op als adres waar je goed terecht kunt voor een smakelijke, snelle en betaalbare maaltijd. Ter plaatse in het restaurant genuttigd, afgehaald in het cafetaria-gedeelte of na een online-bestelling thuisgebracht.
Lees verder »
Workshop aquaria bij Discus Tropica 07-01-2013
In de winkel van Discus Tropica aan de Spankerenseweg in Dieren, wordt op woensdag 16 januari een workshop over aquaria gehouden. Het is een workshop voor de beginnende aquarist.
Lees verder »
Terug-win-actie bij Parfumerie Roma 07-01-2013
Eind vorig jaar hieldParfumerie Roma in Velp een ‘Win uw aankoopbedrag terug-actie’. Iedere klant kon bij aankoop een kaart invullen en aan die kaart werd de kassabon geniet. Het aankoopbedrag terug winnen klonk iedere klant als muziek in de oren!
Lees verder »

Week 1

Polysport-buffetten in trek tijdens de feestdagen 04-01-2013
“We hebben 175 gasten blij gemaakt met heerlijk eten, drinken en leuke activiteiten tijdens beide kerstdagen. Iedereen was erg tevreden”, blikt Patrick Peters van Polysport in Dieren terug. Zijn bedrijf organiseerde twee Open Polysportbuffetten.
Lees verder »
Slanker en strakker met Lypossage 04-01-2013
Stress MASsage Holland (SMASH) in Dieren biedt Lypossage aan; de nieuwste techniek voor figuurcorrectie zonder medische ingrijpen. Via een combinatie van verschillende massagetechnieken wordt cellulite aangeplakt zodat de huid van heupen, billen, benen, armen, buik en gezicht strakker wordt. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid mooier en de omvang minder.
Lees verder »
Afgeronde prijzen en sparen voor keukentextiel bij Coop 03-01-2013
Met de dure decembermaand weer achter de rug, vond Coop het een mooi moment om het nieuwe jaar af te trappen met scherp voordeel en een spaaractie. De eerste vier weken van 2013 worden honderden scherpe aanbiedingen nog eens extra naar beneden afgerond. En de eerste zes weken kan gespaard worden voor luxe keukentextiel.
Lees verder »
Assink ERA Makelaars opnieuw in Top Drie ERA klanttevredenheid 03-01-2013
Net als een jaar eerder hoorde Assink ERA Makelaars uit Velp ook in 2012 bij de landelijk genomineerde ERA kantoren in de categorie Klanttevredenheid. De Velpse Makelaar behoort tot de Top Drie van Nederland.
Lees verder »

Jaar 2012

Week 52

Jumbo Brummen introduceert fantastisch alternatief voor de plastic krat 27-12-2012
Jumbo Brummen introduceert de BagBox voor de bescherming van het milieu, kwaliteit en het gebruiksgemak. De BagBox is gemaakt van 100% ecologisch papier en karton en is oersterk want het kan zonder problemen 20 kg dragen. Het papier is waterafstotend en de BagBox is voor langdurig gebruik!
Lees verder »

Week 50

Een Dinerbon-cadeau bij uw opticien 10-12-2012
Onder het motto: ‘zie wat je eet’, houden Hendriks Optiek in Eerbeek, Borgonjen Optiek in Brummen, Hillenaar Optiek in Doesburg, Te Hennepe Optiek en Verdonk Optiek te Dieren een aantrekkelijke actie welke nog doorloopt tot 31 december . Bij aanschaf van een complete hoogwaardige multifocale bril, ontvangen klanten een diner-bon voor twee personen.
Lees verder »
Spaarlamp kan ecologische tijdbom zijn 10-12-2012
De wereld van milieubewust zijn verandert razendsnel. Nog maar kort geleden werd de spaarlamp geprezen als groen alternatief voor de gloeilamp, die vandaag de dag uit de gratie is geraakt. Maar de spaarlamp kent ook zijn keerzijde. Althans, dat is het verhaal van de Stichting Bewust Duurzaam, van initiatiefnemer Hans Veenemans.
Lees verder »

Week 49

Open huizen week bij Grotenhuis Makelaardij 09-12-2012
Wie van plan is een woning te kopen, doet er verstandig aan nog dit jaar de knoop door te hakken. Vanaf 1 januari 2013 zal het namelijk niet meer mogelijk zijn om, met behoud van hypotheekrenteaftrek, een deels aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Voor veel mensen houdt dit in dat zij door de hogere maandlasten beduidend minder zullen kunnen lenen dan nu het geval is.
Lees verder »
Kerst bij Groencentrum Van Reine 07-12-2012
Groencentrum Van Reine in Velp houdt speciaal voor de Kerst een extra koopzondag op 16 december. Op dit moment is het strooizout in de aanbieding, een zak van 25 kilo voor 7,95 euro. Daarnaast biedt het familiebedrijf Van Reine kwalitatief erg goede kerstbomen aan.
Lees verder »
Flexibele opvang bij SKBE 03-12-2012
Stichting Kindercentra Brummen en Eerbeek gaat vanaf 1 januari 2013 naast de gewone opvang ook flexibele opvang aanbieden. Met deze flexibele opvang kunnen ook ouders die niet regelmatig werken of opvang nodig hebben, gebruik maken van de opvang, bijvoorbeeld op wisselende dagen of dagdelen, op een verkorte middag, incidenteel of tijdelijk.
Lees verder »
Lekker eten én actief zijn tijdens Kerst bij Polysport 03-12-2012
Het was eerder dit jaar nieuw initiatief van Patrick Peters van activiteitenpark Polysport in Dieren. En een succes. Vandaar dat het ‘Open Polysport Familiebuffet’ weer georganiseerd wordt, dit keer tijdens de Kerstdagen. Op beide Kerstdagen kan het hele gezin zich op het activiteitenpark vermaken met activiteiten en genieten van heerlijke buffetten.
Lees verder »
Vogels voeren in de winter leuk én nodig 03-12-2012
Ook deze winter wordt het weer een drukte van jewelste in onze tuinen en parken. Hoewel het nog niet extreem koud is, zijn er voor de tijd van het jaar al enorm veel vogels in onze tuinen. Die gaan een zware tijd tegemoet, omdat er amper beukennootjes zijn. Wie de vogels de winter door wil helpen, kan bij het Tuincentrum Laag-Soeren echter terecht voor de spullen die daarbij helpen.
Lees verder »
Grand Café de Korenmolen biedt sfeervolle Kerstdiners 03-12-2012
Grand Café de Korenmolen in Eerbeek is beide Kerstdagen geopend en biedt de bezoekers een verzorgd Kerstdiner aan. Voorgaande jaren was het restaurant tijdens de kerstdagen gesloten, maar vele vaste gasten vroegen het restaurant toch open te gaan.
Lees verder »
Heerlijke oliebollen in nieuwe kraam in Doesburg 03-12-2012
Een spiksplinternieuwe verkoopwagen hebben ze, Anneke en Chris, die alweer een aantal jaren de laatste weken van het jaar in Doesburg present zijn om oliebollen te bakken. Dagelijks (dinsdag t/m zaterdag) tussen 10.00 en 18.00 uur is hun wagen op de voormarkt geopend voor het bereiden en verkopen van oliebollen, appelflappen en andere smakelijke oudejaars-specialiteiten.
Lees verder »

Week 48

Besparen op uw zorgpremie als lid van Lomar Sportvilla 27-11-2012
Profiteer van de samenwerking tussen Menzis - Lomar Sportvilla en Fysioplein 9. Bent u verzekerd bij Menzis dan profiteert u van de volgende voordelen als lid van Lomar Sportvilla. 10% Korting bij inschrijving op uw jaarlidmaatschap, 5% korting op uw basisverzekering, 7% korting op uw aanvullende en tandartsverzekering, 3 keer per jaar gratis Dieetadvisering en Sport Medisch Advies. Stapt u voor 31-12-2012 over naar zorgverzekeraar Menzis, dan ontvangt u bovendien medio maart 2013 € 60,- op uw rekening.
Lees verder »
Telecombinatie: vernieuwde winkel met vertrouwde service 27-11-2012
open maand heeft Telecombinatie haar winkel aan De Overtuin 1 te Velp aangepast naar haar nieuwe huisstijl. Hierdoor zijn de meer dan honderd Telecombinatiewinkels voortaan duidelijk herkenbaar in het straatbeeld.
Lees verder »
Noortje’s Aziatische producten / Koffie en Thee 26-11-2012
Laura van de Anker – Hermans was na 21 jaar als technisch adviseur gewerkt te hebben, toe aan iets nieuws en opende op 8 oktober de deuren van haar nieuwe winkel in Doesburg; Noortje’s Aziatische producten / Koffie en Thee aan de Meipoortstraat 8.
Lees verder »
Plus in Eerbeek introduceert Milieuvriendelijke BagBox 26-11-2012
Supermarkt PLUS Van Tetering introduceert de BagBox, voor de bescherming van het milieu, kwaliteit en het gebruiksgemak. De BagBoxen en tassen zijn gemaakt van 100% ecologisch papier en karton en zijn oersterk, want ze kunnen zonder problemen 20 kg dragen! Het papier is waterafstotend en de BagBox en tas zijn dus voor langdurig gebruik.
Lees verder »
Frans Nienhuis neemt afscheid van Bloembinderij Roosmarij 26-11-2012
Na 27 jaar werkzaam geweest te zijn bij Bloembinderij Roosmarij in Dieren, waarvan 13 jaar als eigenaar, neemt Frans Nienhuis op 30 november afscheid van de zaak. Aanleiding is een hartinfarct, waardoor hij eind mei, tijdens zijn werk, werd getroffen.
Lees verder »

Week 47

Cultuurtempeltje aan de Gasthuisstraat 23-11-2012
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Stein Tweedehands Boeken & Antiquariaat in Doesburg niet alleen het beste adres voor boekenliefhebbers. Ook kunst en cultuur vinden een plekje in het Rijksmonument aan de Gasthuisstraat.
Lees verder »
Zwarte Pieten actief bij Etos Doesburg 22-11-2012
Kinderen kunnen zich zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur laten schminken bij de Etos in Doesburg. Een team van Zwarte Pieten komt speciaal naar de Etos om kinderen uit Doesburg, Drempt en omliggende plaatsen mooi te schminken.
Lees verder »
Bouwmanveilingen.com verkoopt panden en schrootschaar Schrijver 22-11-2012
Middels openbare inschrijving verkoopt bouwmanveilingen.com in Brummen, in opdracht van Curator mr. A. A. Dooijeweerd, twee panden aan de Hermesweg 21 en de Litauenstraat 2 en de Leimbach schrootschaar te Zutphen. De verkoop is 15 november van start gegaan.
Lees verder »
Only for Men opent unieke superstore in Doesburg 19-11-2012
Herenmodeketen Only for Men heeft de afgelopen jaren als één van de weinige Nederlandse herenmodeketens een constante groei doorgemaakt. De tiende Only for Men vestiging, die in februari in Doesburg wordt geopend, is echter veel meer dan alleen een tiende winkel, het is een superstore waarin de retailvisie van ondernemersfamilie Feenstra in de volle breedte tot uiting zal worden gebracht.
Lees verder »
Sjopjes, crisis of juist nieuwe kansen? 19-11-2012
Een eigen bedrijf zonder aan een langlopend huurcontract vast te zitten? Sjopjes in Eerbeek is een shop-in-shop concept dat winkelruimte te huur biedt vanaf vijftien vierkante meter voor een all-in prijs van 21 euro per vierkante meter. Dus bij regulier gebruik geen extra lasten als gas, water en elektra.
Lees verder »
Nieuwe lesauto’s Autorijschool Reugebrink 19-11-2012
Sinds kort rijdt Autorijschool Reugebrink met twee nieuwe lesauto’s. Ze hebben wederom gekozen voor VW Golf. De auto’s zijn geleverd door Auto Van Oort uit Dieren.
Lees verder »

Week 46

Tijdelijke uitbreiding Jansen & de Feijter 15-11-2012
Mede om de leegstand wat tegen te gaan, heeft boekhandel Jansen & de Feijter in Velp tot en met Kerstmis het leegstaande winkelpand aan de Emmastraat 4 in gebruik genomen. Tot Kerst biedt Jansen & de Feijter hier een royale sortering kalenders, kerstkaarten en kerstartikelen, papeterie, kerst- en sinterklaasboeken en nog veel meer.
Lees verder »
Gratis Ford Winterinspectie bij Ford dealer Auto Jurrius 12-11-2012
Ford dealer Auto Jurrius houdt zaterdag 17 november de jaarlijkse Ford Winterinspectiedag, een gratis serviceverlening, zodat Ford-rijders veilig op weg kunnen in de wintermaanden. Tijdens deze dag kunnen klanten hun auto gratis laten controleren op alle belangrijke onderdelen, die tijdens de winter extra worden belast.
Lees verder »
Besparen op zorgpremie als lid van Jagyba Sport & Health 12-11-2012
Profiteer van de samenwerking tussen Menzis en Jagyba Sport & Health. Bent u verzekerd bij Menzis, dan profiteert u van de volgende voordelen als lid van Jagyba Sport & Health: 10% Korting op uw maandelijkse jaar-lidmaatschapskosten, 50% korting op het starterspakket, 5% korting op uw basisverzekering, 7% korting op uw aanvullende en tandartsverzekering, 3 keer per jaar gratis Dieetadvisering en Sport Medisch Advies. Stapt u per 1 januari 2013 over naar zorgverzekeraar Menzis, dan ontvangt u € 60,- retour op uw rekening.
Lees verder »
Ondernemers Eerbeek houden met nieuwsbrief klanten op de hoogte 12-11-2012
Een dorp met een gezellig winkelgebied, horeca en groot aanbod van diverse ondernemingen. Zo omschrijft de nieuwsbrief van de OVE (Ondernemers Vereniging Eerbeek) het eigen dorp. De nieuwsbrief is een nieuw initiatief. In de nieuwsbrief vinden belangstellenden informatie over de ondernemers die Eerbeek een warm hart toedragen. De bij de vereniging aangesloten ondernemers zorgen met hun lidmaatschap dat in Eerbeek diverse evenementen mogelijk zijn.
Lees verder »

Week 45

Klanten Rheden Optiek voor service en garantie naar Focus Velp 09-11-2012
Nu Rheden Optiek haar deuren heeft gesloten, neemt Focus Optiek in Velp de werkzaamheden van de Rhedense opticien over. Alle service en garanties worden vanaf nu aangeboden in Velp.
Lees verder »
Waardering voor Spaarweek Rabobank 05-11-2012
Zo’n 1.600 kinderen en jongeren hebben in de herfstvakantie op uitnodiging van Rabobank Graafschap-Noord genoten van de theatervoorstellingen Dikkie Dik, de Koning van Katoren en de films Nono het Zigzag Kind en Mees Kees. De voorstellingen werden gegeven in de schouwburgen in Zutphen en Lochem en de bioscoop Cinemajestic in Zutphen. De kinderen waardeerden de voorstellingen gemiddeld met een ruime 8.
Lees verder »
First Lady’s in het nieuw 05-11-2012
De twee winnaressen van de jubileumactie van First Lady Rheden en Eerbeek hebben woensdag 31 oktober een fantastische verwendag gehad. De prijs ter ere van het 80 jarig jubileum van de vestiging in Rheden was First lady for day.
Lees verder »
Combi Plant zet winkelcentrum Velperbroek in bloei 05-11-2012
Op het vernieuwde winkelcentrum Velperbroek in Velp, is sinds enkele weken Bloembinderij Combi Plant BV gevestigd. Dat is een bloembinderij-keten met 15 vestigingen in Gelderland. Al ruim 35 jaar Combi Plant eraan om hun klanten betaalbare topkwaliteit bloemen en planten aan te bieden.
Lees verder »
Feest bij vijfjarig bestaan Sportcenter Bodycontrol 05-11-2012
Sportcenter Bodycontrol in Doesburg bestaat vijf jaar. Dit betekent vijf jaar lang gezond en verantwoord sporten, bijna 365 dagen per jaar. Dit wordt zondag 11 november gevierd met een open dag.
Lees verder »

Week 44

Zilveren pompoen pronkt in etalage Mensink Mode 02-11-2012
Heel Eerbeek stond vorige week in het teken van Halloween. Ook ondernemers deden hun best om van Eerbeek een echt spookdorp te maken. De OVE zette speciaal voor hen een etalagewedstrijd op. Mensink Mode won de wedstrijd en kreeg tijdens de Halloween Party de Zilveren Pompoen uitgereikt.
Lees verder »
Petite Fleur zet de bloemen buiten 29-10-2012
Bloembinderij Petite Fleur, gevestigd in de Versgaard aan de Hoofdstraat in Velp, wordt sinds 1 januari van dit jaar gerund door Alisa en Ernis Begovic. Zij namen het stokje over van Netty en Willem Bekkers, die na veertig jaar de bloemetjes buiten gezet te hebben, nu lekker genieten van hun pensioen. De nieuwe eigenaren zijn op dezelfde voet verder gegaan.
Lees verder »
Zaterdag ook bij Auto Hillen Nationale Opel Testdag 29-10-2012
Alle Opel-dealers staan op zaterdag in het teken van de Nationale Opel Testdag. Op deze Opel-feestdag kunnen alle Opel-rijders in Nederland hun auto langsbrengen voor een gratis 18-puntentest en profiteren van diverse aanbiedingen op onderdelen en accessoires. In onze regio verzorgt Auto Hillen in Zutphen de testen.
Lees verder »
Schadebedrag goed geraden bij Vos & Partners 29-10-2012
Tijdens de open dag bij autoschadebedrijf Vos & Partners in Brummen, konden bezoekers raden naar het schadebedrag van een auto. De betreffende BMW zat overigens flink in elkaar. De exacte schade was namelijk door een expert geschat op € 11.952,34 en dat bedrag werd bijna goed geraden door Luuk de Ruyter uit Eerbeek.
Lees verder »

Week 43

Wilddag bij De Heideroos 26-10-2012
Restaurant de Heideroos houdt zondag 25 november voor de tweede keer een wilddag. Het Eerbeekse restaurant presenteert dan een uitgebreid wildbuffet met aansluitend dessertbuffet voor 48,50 euro per persoon.
Lees verder »
Werkzaamheden Keienberg van start 26-10-2012
Na de vijver is nu het volgende deel van Landgoed Beekhuizen aan de beurt voor renovatie. Binnenkort wordt de Keienberg, één van de karakteristieke plekken op het landgoed, opgeknapt.
Lees verder »
Streekproductenmarkt en Preuverije in Toldijk 25-10-2012
De Vereniging Streekproducten Achterhoek houdt zaterdag weer een gezellige streekproductenmarkt bij boerderijwinkel De Kruisbrink van de familie Garritsen aan de Kruisbrinkseweg in Toldijk.
Lees verder »
Ambachtelijke vis uit de Velpse Versgaard 22-10-2012
Volendammer vishandel De Vakman in Velp, gevestigd in de Versgaard aan de Hoofdstraat in Velp, is niet zomaar een viswinkel, maar onderscheidt zich in kwaliteit (verser dan vers) en in het brede assortiment. Eigenaar Kees Veerman opende met trots een jaar geleden zijn tweede filiaal; hij nam de zaak over van Vis van Verkuijl.
Lees verder »
VIP-Night winkels Velp 22-10-2012
In een groot aantal winkels in het centrum van Velp, wordt vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur weer een zogenaamde VIP-Night gehouden. De deelnemende zaken willen die avond hun relaties extra aandacht geven onder het genot van een hapje en een drankje.
Lees verder »
Tuinadviesdag bij Tuingeluk-Coach 22-10-2012
Op zaterdag 27 oktober houdt hoveniersbedrijf gebr. Rijneveld weer een Tuinadviesdag. OP deze dag bestaat van 10.00 tot 16.00 uur de mogelijkheid om allerlei tuinvragen te stellen en op afspraak gebruik te maken van de gratis schetsservice. Elke bezoeker ontvangt tevens het boekje ‘Tuingeluk’.
Lees verder »
Opendag Avegoor in het teken van mode 22-10-2012
Zondagmiddag wordt de eerste modekamer onthuld op Langoed Avegoor. De Arnhemse mode-ontwerper Irving Vorster heeft het interieur van één van de hotelkamers een modische invulling gegeven. De modekamer is een onderdeel van het ‘kamer zoekt kunstenaar-project’ op Landgoed Avegoor in Ellecom.
Lees verder »

Week 42

Restaurant Zilven nieuwe uitdaging voor eigenaars Nieuwe Ruysch 19-10-2012
Hans Keislair en Marion Schroven, eigenaars van Eetcafé de Nieuwe Ruysch in Loenen, zijn een nieuwe uitdaging aangegaan. Sinds 1 oktober zijn zij de nieuwe uitbaters van Restaurant Zilven eten & drinken. Voortaan is het in Loenen mogelijk later op de avond een hapje te eten of een borreltje te drinken aan de bar. “Na werk of vergadering kunt u bij ons ’s avonds laat nog lekker een sateetje of tapas eten”, aldus de ondernemers.
Lees verder »
Cellomuziek tijdens VIP-night Theo Jansen Schoenen 18-10-2012
Onlangs werd bij Theo Jansen Schoenen aan de Hoofdstraat in Velp een VIP-night gehouden. Niet alleen konden klanten in een bijzondere ambiance genieten van de meest actuele schoenmode, ook was er muziek van Tara Kumar. De celliste is oud-medewerkester van de winkel.
Lees verder »
Informatieavond Rabobank voor startende ondernemers 17-10-2012
Een eigen bedrijf beginnen is een droom voor veel mensen. En ieder jaar maakt een deel van hen deze droom waar. Rabobank Graafschap-Noord organiseert het StartersEvent 2012: ‘Hoe word ik succesvol starter?’ op maandag 29 oktober in Theater- en congrescentrum De Hanzehof in Zutphen. Een informatief programma met praktische handvatten voor (toekomstige) starters in alle branches. Deelname is kosteloos.
Lees verder »
Coop Velp komt met kanjer van openingsactie: gratis boodschappen sparen 16-10-2012
Nóg meer voordeel voor klanten van Coop Velp. In het kader van de recente opening heeft de supermarkt een nieuwe, aantrekkelijke spaaractie: spaar nú voor een gratis boodschappenpakket ter waarde van ruim 30 euro. De spaaractie loopt tot en met 18 november.
Lees verder »
C1000 John Westerik bedankt Beekbergen en omgeving 15-10-2012
Inmiddels prijkt het logo van C1000 John Westerik alweer een jaar op de gevel van de supermarkt aan de Dorpstraat 23 in Beekbergen. Volgens de ondernemer in meerdere opzichten een mijlpaal om even bij stil te staan.
Lees verder »

Week 41

Nieuwbouw in Leuvenheim 12-10-2012
Dinsdag 23 oktober 2012 wordt gestart met de verkoop van zeventien nieuwbouwhuizen in Leuvenheim. Acht halfvrijstaande woningen en negen rijwoningen in het starterssegment worden op de markt gebracht. “Duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardig” waren kernwoorden die tijdens de ontwikkeling van de huizen centraal stonden.
Lees verder »
Feestelijke heropening Shoeby 12-10-2012
Dieren is een vernieuwde modewinkel rijker, de Shoebywinkel heeft een complete restyling ondergaan. De Shoeby van Mirelle van Zeeventer aan de Diderna 6 te Dieren met veel merken en fashion, is nu anders ingedeeld, wat shoppen nog leuker en gemakkelijker maakt!
Lees verder »
Yarden vertoont Cherry Blossoms – Hamani 09-10-2012
Yarden Vereniging Gelderland vertoont de met een publieksprijs bekroonde film Cherry Blossoms, het verhaal van de echtgenoten Trudi en Rudi. Trudi komt te weten dat Rudi aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Ze heeft niet de moed hem dit te vertellen.
Lees verder »
FOOD Battle Brummen: ‘eten gooi je niet weg’ 09-10-2012
Vanaf zaterdag vindt in Brummen in samenwerking met Jumbo Brummen de actie Eten gooi je niet weg plaats. Dit gebeurt in de vorm van een FOOD Battle, waar klanten op verschillende manieren aan kunnen meedoen. Met de actie, die tot doel heeft om minder voedsel te verspillen, kunnen deelnemers onder meer een gevulde boodschappentas verdienen.
Lees verder »
EcoLeer is de renovatiespecialist van lederen meubelen 09-10-2012
Uw lederen meubelen zijn pas versleten als EcoLeer er ook niets meer aan kan renoveren. Als enige in deze regio heeft EcoLeer al naam en faam opgebouwd vanwege zijn geleverde kwaliteit. Renoveren, repareren, spuiten in de exacte kleur of in een geheel nieuwe. Uw dure bankstel en fauteuils gaan jaren langer mee.
Lees verder »
IJsselstate tandartsen in Dieren verzorgt complete mondzorg 08-10-2012
Vijf jaar geleden startten Niels en Celina Bekker een nieuwe tandartsenpraktijk in Dieren. Onder de naam IJsselstate openden zij aan de Noorder Parallelweg 65 – in het fraai gerestaureerde voormalige wijkgebouw nabij het NS-station - een moderne tandartspraktijk met vijf ruime behandelkamers, waar inmiddels naast tandartsen Niels Bekker en Celina Bekker-Klappers een team van professionals voor patiënten klaar staat.
Lees verder »
Opening Gasterij de Bult 08-10-2012
De deuren van Gasterij de Bult in Drempt, voorheen Allez4Kids, zijn afgelopen weekend na lange tijd weer geopend. De nieuwe uitbaters Paul en Gabriëlla zijn met veel energie en een frisse blik in dit bedrijf gestapt. De officiële opening vindt plaats op 21 oktober.
Lees verder »
Verwarmingsweekend bij Smeijer in Dieren 08-10-2012
De herfst heeft zich aangekondigd, de winter is in aantocht, de verwarming in huis moet ’s avonds alweer aan. In dat kader houdt het Dierense installatiebedrijf Smeijer, gevestigd aan de Rinaldostraat 1 in Dieren, op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober een verwarmings-weekend.
Lees verder »

Week 40

Wijnhandel Westerveld in Velp houdt ermee op 04-10-2012
De Velpse wijnhandel Westerveld sluit per 5 oktober definitief haar deuren. Sauter Wijnen Velp zet een deel van de wijnactiviteiten van Westerveld voort. Het vaste klantenbestand is in overleg met Westerveld ook overgedragen aan Sauter Wijnen.
Lees verder »
Open Dag Diergezondheidscentrum ’t Wijdseland 03-10-2012
Op zaterdag 6 oktober wordt voor de eerste keer een Landelijke Open Dag Dierenartsen georganiseerd met als thema ‘Dierenarts in 3D: deskundig, dienstverlenend en duurzaam’. Verspreid over het land doen dierenartsenpraktijken hun deuren open om te laten zien hoe de dierenartsen in Nederland zorgen voor mens en (huis)dier. De praktijken bieden een kijkje achter de schermen van veterinair Nederland.
Lees verder »
Thema-avond over alimentatie bij Bosveld Scheidingsbemiddeling 02-10-2012
Johan Bosveld van Bosveld Scheidingsbemiddeling is al zeven jaar een specialist op het gebied van alimentatie-rekenen. Over alimentatie bestaat nog steeds heel veel onduidelijkheid volgens Johan. Op 9 oktober om 20.00 uur wordt een thema-avond gehouden over dat onderwerp.
Lees verder »
De Worstepinne uit Doesburg heeft de lekkerste soep 01-10-2012
In Utrecht vonden tijdens de Slavakto de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Henk en Dinie Jansen en de medewerkers van Keurslagerij De Worstepinne in Doesburg hebben in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. Met hun ambachtelijke Doesburgse Mosterdsoep zijn ze bekroond tot rubrieks-kampioen, waarmee is aangetoond dat zij de lekkerste soep van Nederland verkopen!
Lees verder »
Beauty e-xperience bij Etos Doesburg 01-10-2012
De E-xperience tour van Etos vindt zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur plaats in Doesburg. De hele dag kun je je laten inspireren en adviseren over de nieuwste trends, zoals ‘petrol’. Er is zaterdag 6 oktober een visagiste aanwezig die bezoekers gratis voorziet van een mooie ‘petrollook’ of advies geeft over welke kleuren jouw oogopslag oogverblindend maken. De visagiste zal gebruik maken van de Etos eigen merk producten.
Lees verder »

Week 39

Proeven en kunst kijken bij ‘Art en Wine’ 27-09-2012
Gezellig druk was het zondagmiddag op het voorplein bij kasteel Ter Horst in Loenen. Mieke Diekmann van het Arthuus en André Vriezekolk van Wijnkoperij Vriezekolk nodigden weer veel liefhebbers van kunst en wijn uit voor de jaarlijkse proeverij ‘Art en Wine’. Dit jaar voor de vijfde keer.
Lees verder »
Informatieavond over Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) 27-09-2012
Veel mensen in Nederland lijden aan darmklachten, waarvan de prikkelbare darm - ook wel genoemd spastische darm - het vaakst voorkomt. Het zogeheten prikkelbare darm syndroom (PDS) is een erg vervelende klacht. De buikklachten kunnen het moeilijk maken om lekker te eten, te sporten, te reizen of sociale contacten te onderhouden.
Lees verder »
75 Jaar klantvriendelijkheid in de supermarkt 25-09-2012
"Ja, ik vind het best jammer dat ik vertrek, maar nu naar 10 jaar is het ook een mooi moment, ik heb m'n studie voltooid en ga nu aan het werk met een vaste baan in de sector waar ik altijd voor geleerd heb. De combinatie met parttime werk in de winkel van familie Heine was aangenaam, ik heb er veel geleerd en dat ging mooi samen met mijn studie."
Lees verder »
VIP-avond bij Multimate Braamburg op 28 september 25-09-2012
Multimate Braamburg in Doesburg legt haar vaste klanten op 28 september in de watten: Multipashouders kunnen van 19.00 tot 22.00 uur genieten van een hapje en een drankje, exclusieve aanbiedingen en profiteren die avond alvast van 21 % belastingvoordeel! Daarnaast krijgen pashouders een leuke attentie. Met de oktober woonmaand voor de deur, is dat dus een niet te missen avond! Bovendien: een VIP worden is niet zo moeilijk…
Lees verder »
Zutphen als goudkust 25-09-2012
Door de forse prijsstijging van edelmetalen, kunnen oude, ongebruikte sieraden nu nog heel wat geld opbrengen. Dat is sinds kort mogelijk bij 'Goudinkoop Zutphen' aan de Korte Beukerstraat 21. “Na taxatie en geijkte weging volgt meteen contante betaling”, belooft de heer Azis, exploitant van de winkel. Hij is voor meer info bereikbaar op het nummer: 0575-471757.
Lees verder »
El Sueno gaat verder in Bemmel 24-09-2012
Na 29 jaar heeft de eigenaar van El Sueno in Velp, wegens gezondheidsredenen, besloten het filiaal te sluiten. Sinds drie is er ook een vestiging in Bemmel, waarmee de eigenaar wel door kan gaan. Hij hoopt dan ook een ieder van harte welkom te heten in Bemmel, aan de Dorpsstraat 29 / e.
Lees verder »

Week 38

Doe mee met Fiets-Fit bij Xycleservice 21-09-2012
Op zondag 7 oktober start het Fiets-Fit kennismakingsprogramma voor de beginnende fietser bij Xycleservice in Doesburg. In zes weken tijd leren de deelnemers basisvaardigheden en technieken van het mountainbiken.
Lees verder »
Dag van de aardappel in Toldijk 21-09-2012
TOLDIJK – Boerderij voor streekproducten, aardappelen, fruit en groente ‘De Kruisbrink’ staat in de Week van de Smaak een dag in het teken van de aardappel. Op zondag 30 september opent de familie Garritsen hun bedrijf aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk om kennis te komen maken met de 13 aardappelrassen die zij verbouwen.
Lees verder »
Open dag Uitvaartverzorging De Wit Zevenaar 20-09-2012
Bij leven en welzijn al bewust kiezen voor een eigen persoonlijke uitvaart of ge-woon eens kijken naar alle mogelijkheden. In deze tijd is dat niet zo vreemd meer. Uitvaartverzor-ging De Wit biedt belangstellenden zondag 30 september van 11.00 tot 15.00 uur de unieke kans de uitgebreide toonzaal aan de Nijverheidsstraat 4 in Zevenaar te bezichtigen.
Lees verder »
En!Fair bij Kieveen Exclusief 19-09-2012
Kieveen Exclusief houdt 28, 29 en 30 september een gezellige nazomer fair. Op deze fair staan verschillende standhouders van modeaccessoires tot woonaccessoires, buitenleven, steigerhout tot een megagrote snoepkar voor de kids.
Lees verder »
Geen prijsverhoging bij Pro-Da 19-09-2012
Pro-Da, de specialist op het gebied van totale mondzorg, heeft contracten met diverse zorgverzekeraars en daarom houden zij ook in 2012 en 2013 de kosten van mondzorg beheersbaar. De prijzen blijven gelijk aan de tarieven van de zorgverzekeraar.
Lees verder »
Open Dagen bij Voskamp Textiel 19-09-2012
Op donderdag 27 september van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag 28 september van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag 29 september van 09.00 tot 16.00 uur houdt Voskamp Textiel ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum open dagen met onder andere een breimodellen show in de winkel aan de Rijksstraatweg 148 in Voorst.
Lees verder »
Art&Wine bij Kasteel ter Horst 18-09-2012
Zoals elk jaar, organiseren Galerie ’t Arthuus en Wijnkoperij Vriezekolk – dit keer op zondag 23 september - weer een gezellige Art & Wine bij Kasteel ter Horst in Loenen. De verrassende kunstmarkt met uiteenlopende kunstvormen van hedendaagse moderne kunstenaars wordt verrijkt met een heerlijke wijnproeverij van verschillende wijnhuizen.
Lees verder »
‘Eenpitters’ presenteren zich op Feel Good Fair 18-09-2012
De eerste editie van de Feel Good Fair, in 2008 gehouden bij de Korenmolen in Eerbeek, was een groot succes. Tijdens de fair presenteerden een groot aantal ‘eenpitters’ zichzelf aan een publiek dat toen bijna duizend mensen groot was. “Eenpitters zijn doorgaans kleine bedrijfjes, zzp’ers, die dikwijls van huis uit werken. Door een gezamenlijke beurs te houden, kunnen ze zichzelf presenteren”.
Lees verder »
Loet All Wear viert jubileum met korting 17-09-2012
Loet All Wear in Doesburg bestaat alweer twintig jaar. Dat wordt gevierd met fikse kortingen en een gezellige actiedag op 20 september. De winkel is dan geopend van 10.00 tot 2.00 uur.
Lees verder »
Sfeer en veiligheid thema Najaarsevent Altradi Comfort 17-09-2012
Altradi Comfort binnen & buiten levert een ruim assortiment kwaliteitsproducten voor in en om uw woning. Op 21, 22 en 23 september houden zed in hun showroom aan de Wilhelminastraat 116a in Didam een najaarsevent, waarbij de nadruk zal liggen op producten die in de koudere maanden sfeer, geborgenheid en veiligheid bieden. Ze doen dat in samenwerking met Schoonwater de Steeg.
Lees verder »

Week 37

Succesvolle VIP avond Parfumerie Roma 14-09-2012
Woensdagavond stond Parfumerie Roma in Velp in het teken van een VIP-avond, speciaal voor genodigden. Deze speciale koopavond werd gehouden om nog eens te vieren dat Parfumerie Roma, Pour Vous Parfumerie van het jaar 2012 is geworden!
Lees verder »
Tachtigjarige First Lady trakteert 12-09-2012
Opa en oma Boerman startten maar liefst tachtig jaar geleden een modezaak in Rheden. Een winkel in manufacturen heette dat toen nog. Twee generaties verder zijn Lidy en Gerard Jansen eigenaars van de zaak, die nu in de wijde omtrek bekend is als First Lady.
Lees verder »
FirstLady Damesmode en Hairstyling Signature op TV 12-09-2012
Donderdag 13 september vinden bij FirstLady damesmode en Hairstyling Signature, beide in Rheden, opnames plaats van het nieuwe programma van SBS6: Lekker, Leuk, Leven. De opnames vinden donderdag plaats tussen 14.00 en 17.00 uur en iedereen kan daarbij zijn
Lees verder »
Vitaliteitscoaching bij Puur Leven 11-09-2012
De vakantie is voorbij en we nemen ons weer bepaalde dingen voor. We gaan afvallen, grenzen stellen op ons werk zodat de stress hanteerbaarder wordt of we willen gezonder gaan leven (meer bewegen, gezonder eten). Maar na een paar weken merk je vaak dat deze goede voornemens weer naar de achtergrond verdwijnen.
Lees verder »
Zonnige show wintercollectie 11-09-2012
Zaterdagmiddag werd er in Doesburg in de Meipoortstraat een modeshow gehouden met de nieuwe kledingcollectie voor de winter. De dames en heer hadden het niet makkelijk, op een warme zomerse dag winterse kleding en tassen showen.
Lees verder »
Beauty di Mare, huidverbetering en gewichtsbeheersing 11-09-2012
Nikki Vanmaris heeft op 1 augustus haar wens in vervulling zien gaan met de opening van haar eigen schoonheidssalon en gewichtsbeheersingspraktijk ‘Beauty di Mare’, aan de Morgenster 12 in Brummen.
Lees verder »
Oranjerie Dieren viert eerste verjaardag 10-09-2012
De Oranjerie in Dieren bestaat op 15 september één jaar. Dit wordt gevierd in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Oranjerie. Tussen 12.00 en 21.00 uur zijn de deuren van het petit café geopend en klinkt er live muziek. De toegang is gratis.
Lees verder »
Blend & Trend geopend in Eerbeek 10-09-2012
Zaterdag was de feestelijke opening van kapsalon Blend & Trend in Eerbeek. Deze nieuwe kapsalon is ontstaan vanuit 27 jaar ervaring in het kappersvak en de ambitie om iets nieuws aan de inwoners van Eerbeek te kunnen aanbieden.
Lees verder »

Week 36

Rabobank organiseert informatieavond Wijnbergen 04-09-2012
Op maandag 1 oktober houdt Rabobank Graafschap-Midden, samen met de projectontwikkelaars Roosdom Tijhuis en Van Wanrooij, een informatieavond voor mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een nieuwbouwwoning of vrije kavel in plan Wijnbergen in Doetinchem. Verder zijn ook de gemeente en deelnemende makelaars aanwezig om geïnteresseerden te informeren en hun vragen te beantwoorden.
Lees verder »
Curvez, moderne kleding voor een maatje meer 03-09-2012
Iedereen die de afgelopen tijd al een nieuwsgierig blik naar binnen heeft geworpen bij de winkel op het pleintje bij Theothorne, waar zo hard werd gewerkt, kan vanaf deze week gewoon binnenlopen om het resultaat van al deze noeste arbeid te bekijken. Linda Timmermans opent haar kledingwinkel Curvez, waar ze mode gaat verkopen in maten 42 tot en met 56. “Er is weinig moderne kleding verkrijgbaar voor vrouwe
Lees verder »
Sportcentrum Fit & Fun lanceert nieuwe workout Grit Strength 03-09-2012
Sportcentrum Fit & Fun in Eerbeek en Deventer, lanceert een splinternieuw en uniek trainingsprogramma: Grit Strength. De methode is ontwikkeld is door Les Mills en zorgt ervoor dat deelnemers super snel, super fit raken.
Lees verder »

Week 35

Restaurant de Peerdestal maakt van de nood een deugd 31-08-2012
Vanaf deze week gaat een deel van de Zutphensestraatweg in Ellecom op de schop en wordt er nieuw asfalt aangebracht. Dit betekent voor gasten van Restaurant de Peerdestal dat zij hun weg kunnen vervolgen over de ventweg van de Zutphensestraatweg.
Lees verder »
AMI Kappers Dieren viert feest 31-08-2012
Het is op 10 september alweer vijf jaar geleden dat AMI Kappers een vestiging aan de Wilhelminaweg 51 in Dieren opende. En dat mag gevierd worden. Vanwege het eerste lustrum ontvangen alle klanten in de week van 10 t/m 15 september iets lekkers bij de koffie.
Lees verder »
Elshof & Westerhuis opent vestiging in Eerbeek 30-08-2012
Eerbeek heeft vanaf 5 september weer een eigen accountantskantoor. P die dag opent Elshof & Westerhuis Accountants & Belastingadviseurs uit Brummen een vestiging aan de Molenstraat 30, nabij Grand Café De Korenmolen. Op donderdag 13 september houdt Elshof & Westerhuis een openhuis van 17.00 tot 20.00 uur, waar iedereen kan binnenlopen en kennismaken met de medewerkers en directieleden.
Lees verder »
Sanco Coiffure breidt uit als team en met behandelingen 27-08-2012
Alweer ruim een half jaar geleden opende Sanco Coiffure haar deuren aan de Hoofdstraat 106 in Velp. Wellicht kennen klanten deze kapsalon nog onder de naam Dierking Coiffure, maar sinds januari is Sandra Pelgrim de nieuwe eigenaresse.
Lees verder »

Week 34

Vul de vakantiegarderobe aan bij SKKB 23-08-2012
Het komt regelmatig voor dat het weer op vakantie anders uitpakt dan verwacht. Dat je de lange broeken hebt ingepakt, maar dat het toch stralend mooi weer wordt. Of juist andersom, je verwacht lekker in een t-shirtje te kunnen lopen, maar het blijft helaas bitter koud. Dan is het handig om voor de kinderen goedkoop wat nieuwe kledingstukjes aan te kunnen schaffen.
Lees verder »

Week 33

Coop gaat over op plofkipvrij assortiment 16-08-2012
Vanaf halverwege september dit jaar is het kipassortiment van Coop voor liefst 90% plofkipvrij. De coöperatieve supermarktketen neemt hierin het voortouw voor verdere verduurzaming van het vleesassortiment. Bovendien neemt de organisatie hiermee een voorsprong op een besluit dat Nederlandse supermarkten in 2020 plofkipvrij moeten zijn.
Lees verder »
Dansen? Neem proeflessen bij Salsamar 13-08-2012
‘So you think you can Dance?’ Natuurlijk kun je dansen en wie het niet kan die wordt het wel geleerd! Beginnend en gevorderde dansers zijn daarbij in goede handen bij Marius van Baren, een dansfanaat eerste klas. Binnenkort start de dansschool van Marius (Salsamar) met proeflessen Salsa in Eerbeek.
Lees verder »

Week 32

Cursussen Yoga en Tai Chi Tao 10-08-2012
Kombijjezelf.nl geeft cursussen Yoga en Tai Chi Tao in onder andere Drempt, Brummen en Hoog-Keppel. In een yogales beoefent men met plezier, bewust, simpele lichamelijke oefeningen. Yoga is er op gericht om zowel mentaal als lichamelijk tot diepere ontspanning te komen, een balans te ervaren tussen denken en voelen.
Lees verder »

Week 31

Eerlijke koffie bij Plus Van Tetering 30-07-2012
Alle koffie onder het PLUS Huismerk wordt 100 procent Fairtrade. Het gaat hierbij om PLUS filterkoffie, koffiepads en koffiebonen. PLUS is de eerste supermarktketen die deze stap zet. De overgang vindt in augustus plaats. PLUS Van Tetering wil hiermee het aanbod van duurzame producten van het huismerk verruimen.
Lees verder »

Week 29

Eerste koopwoningen Grinthuizen Rheden opgeleverd 19-07-2012
Net voor de bouwvak zijn de eerste negen koopwoningen in nieuwbouwproject Grinthuizen te Rheden opgeleverd door aannemer Ten Brinke Bouw uit Doetinchem. De heer en mevrouw Postma mochten als eerste de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst nemen.
Lees verder »

Week 28

Moderne en klassieke herenkleding bij Ditzel Rheden 11-07-2012
Ditzel Herenmode in Rheden is een gespecialiseerde herenmodezaak in eigentijdse en klassieke kleding. In de maand juli is de zomercollectie extra voordelig verkrijgbaar met een korting van 20 tot 40 procent. Ditzel is een familiebedrijf met naam. De trouwe klantenkring komt graag voor persoonlijk advies.
Lees verder »
Bijeenkomst ‘ZZP’ers samen sterk’ groot succes 09-07-2012
Op woensdagavond 4 juli organiseerde Rabobank Apeldoorn en Omgeving in het Financieel Adviescentrum aan de Eendrachtstraat in Apeldoorn een inspirerende bijeenkomst voor ZZP’ers. De avond stond in het teken van de kracht van samenwerken.
Lees verder »
Nieuw adres voor banden: Bandencentrum Spankeren 09-07-2012
Aan de Edyweg 5b, tegenover Van Silfhout Automaterialen in Spankeren, is sinds kort bandenbedrijf Bandencentrum Spankeren (BCS) gevestigd. Dennis Jansen zwaait er de scepter. Het bedrijf is gespecialiseerd in auto-, aanhanger- en caravanbanden én velgen.
Lees verder »
Pijnappel Loenen laat matrassen recyclen 09-07-2012
Pijnappel Wonen in Loenen heeft het initiatief genomen om de retour genomen oude matrassen te laten recyclen. Wanneer een klant een nieuwe matras koopt kan hij de oude inleveren, deze wordt dan gerecycled.
Lees verder »
Wooninformatiespreekuur voor koopwoningen bij Woonservice IJsselland 09-07-2012
In een tijd waarin vooral starters op de woningmarkt het lastig vinden een weg te vinden in de wereld van huizen kopen, heeft Stichting Woonservice IJsselland alle disciplines bij elkaar gebracht op een informatieavond op donderdag 12 juli 2012.
Lees verder »

Week 27

Compleet nieuwe Coop in Velp: een winkelwalhalla 08-07-2012
Dinsdag 10 juli opent Coop een spiksplinternieuw filiaal in Velp. Het gaat om een Coop in een compleet nieuw jasje, oftewel: “Een van de meest moderne supermarkten die bestaat”, aldus supermarktmanager Udo Tomassen. “Vanzelfsprekend met een uitgebalanceerd assortiment en een frisse hypermoderne lay-out in een moderne nieuwe huisstijl.”
Lees verder »
Adriaan Blom maakt een doorstart in de bloemen 02-07-2012
“Uithuilen en opnieuw beginnen”, zo luidt het devies van Adriaan Blom, de jonge Loenense ondernemer, na het faillissement van zijn bloemenwinkel. De laatste jaren hebben de supermarkten de verkoop van bloemen helemaal naar zich toegetrokken en was er voor de losse bloemen- en plantenverkoop geen toekomst meer.
Lees verder »

Week 26

Actie voor sterke ideeën 27-06-2012
Wie een sterk idee heeft, kan voor de uitvoering daarvan hulp krijgen bij de Rabobank. Het afgelopen weekend maakten dansende blauwe wezens het winkelend publiek in onder meer Doesburg hierop attent.
Lees verder »
Nieuwe directie-voorzitter Rabobank Arnhem en Omstreken 26-06-2012
Op 1 juni is Flip Juch begonnen als nieuwe directievoorzitter bij Rabobank Arnhem en Omstreken. Hiermee volgde hij Henk Danser op, die na 38 jaar Rabobankorganisatie de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.
Lees verder »
Nieuwe gezichten, vertrouwde kwaliteit bij Ristorante Rossetti 26-06-2012
Nieuwe gezichten, maar altijd nog dezelfde goede kwaliteit bij Ristorante Rossetti aan de Emmastraat in Velp. Sinds kort zijn de Italiaanse Gianluigi samen met zijn vriendin Lea, de nieuwe eigenaaren van Ristorante Rossetti.
Lees verder »
Katten op vakantie in Tonden 25-06-2012
Na ruim een jaar voorbereiding is het voor dierenassistente Linda Voskamp uit Tonden eindelijk zover; haar eigen kleinschalige kattenhotel, onder de naam Linda’s Kattenhotel. Eigenaren die op vakantie gaan of tijdelijk afwezig zijn, kunnen hun kat naar het Tondense kattenhotel brengen.
Lees verder »
Spankerens bedrijf GroundLevel scoort landelijke order 25-06-2012
Omdat de van Lanschot Bank dit jaar 275 jaar bestaat, geeft het bedrijf 275 (zit)banken weg. Op 1 juni startte een grote landelijk actie, waarbij elke Nederlander zijn of haar favoriete plek voor een zitbank in de openbare ruimte kan opgeven (www.275bankjes.nl). De levering en plaatsing van de 275 banken zal worden uitgevoerd door GroundLevel straatmeubilair uit Spankeren.
Lees verder »
Bakker Hilvers opent nieuwe winkel in Velp 25-06-2012
Op donderdag 28 juni is het zover; dan opent Bakkerij Hilvers de deuren van een prachtig filiaal in het nieuw gebouwde Winkelcentrum Velperbroek aan de President Kennedylaan in Velp. Om dit samen te vieren profiteren klanten op 28, 29 en 30 juni van diverse kortingen en ontvangen de eerste honderd bezoekers van het filiaal een gratis brood.
Lees verder »

Week 25

Open Dag bij Iris & De Mol 19-06-2012
Uitvaartverzorging Iris & De Mol biedt vanaf deze week een nieuwe faciliteit: een 24-uurskamer. Baukje van Dijk, uitvaartverzorgster en mede-eigenaar van Iris & De Mol legt uit. “De 24-uurskamer is een voorziening die als het ware het gat tussen opbaren thuis en opbaren in onze rouwkamer opvult. Als thuis opbaren niet mogelijk of niet wenselijk is, maar de familie toch graag ‘buiten kantooruren’ bij de overledene wil kunnen zijn, dan kan dat nu.”
Lees verder »
Open dag op Landgoed Avegoor - Hotel of Modern Art 19-06-2012
Op 24 juni houdt Landgoed Avegoor in samenwerking met Muziekvereniging Excelsior uit Ellecom/De Steeg een open dag op het landgoed. Iedereen is tussen 14.00 en 17.00 uur welkom om kennis te maken met beide organisaties. Deze middag zal in het teken staan muziek. Excelsior geeft haar jaarlijks zomerconcert tijdens de open dag.
Lees verder »

Week 24

Betaalpas Rabobank ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa 11-06-2012
De Rabobank heeft, om schade en ongemak als gevolg van skimmen te voorkomen, de betaalpassen van haar particuliere klanten standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa.
Lees verder »

Week 23

Proef de pure Kantonese keuken bij Just Memories 08-06-2012
Uit eten ‘bij de Chinees’ krijgt een heel andere invulling bij Culinair Kantonees Restaurant Just Memories in Dieren. De traditionele keuken, waar met verse producten iedere avond iets anders op tafel wordt getoverd, weet gasten telkens weer te verrassen.
Lees verder »
Coop en klanten doneren € 31.250 aan War Child 07-06-2012
Wederom is de statiegeldactie van Coop Supermarkten een groot succes geworden. In de 212 supermarkten van Coop Supermarkten , met ondermeer vestigingen in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp, gaven klanten begin dit jaar massaal steun aan War Child.
Lees verder »
Eetcafé De Marshoeve biedt vele mogelijkheden 06-06-2012
Henk Seijerlin heeft er zin in. Hij beheert sinds 1 juni het restaurant en cafetaria van camping De Marshoeve in Loenen. De recreatieboerderij gaat voortaan Eetcafé De Marshoeve heeten. Hij heeft te maken met de gasten van de camping, maar het is ook een restaurant, bar en het is ook een ruimte om gezellig een feestje te geven. In een eetcafé is iedereen welkom.
Lees verder »
Mennink proeft de nieuwe haring 04-06-2012
Visspecialist Marius Mennink uit Brummen, heeft maandagochtend in alle vroegte de eerste echte Hollandse Nieuwe gemonsterd. Het gaat om een prachtige partij topkwaliteit van aan boord gekaakte haring van rederij Jaczon-Den Dulk, Wironkotter span uit Scheveningen.
Lees verder »
Eén jaar Jumbo Brummen 04-06-2012
Het was op vrijdag 1 juni precies een jaar geleden dat de Jumbovestiging in Brummen van start ging. Medewerkers van de Brummense supermarkt waren van mening dat dit feit niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Reden waarom zij – buiten medeweten van eigenaar Wouter van de Bunt – een klein feestje hadden georganiseerd.
Lees verder »
Nieuw interieur in winkel Te Hennepe Optiek 04-06-2012
Eigenaar Wim te Hennepe is 68 jaar, maar heeft nog enkele zin om te stoppen met zijn optiekwinkel aan de Wilhelminaweg in Dieren. Sterker nog, hij gaf de voorbije maanden zijn winkel een complete facelift: het interieur werd compleet vernieuwd. “Ik ga nog wel even door”, aldus de montere opticien, die al 35 jaar in dat vak aan de slag is in Dieren.
Lees verder »
’t Kromhout in oude glorie hersteld tot sfeervol restaurant 04-06-2012
Een overweldigende belangstelling en louter positieve reacties: de opening van Restaurant – Lounge ’t Kromhout aan het Marktplein in Brummen belooft veel goeds voor de toekomst. Eigenaars Frank van der Heide en John Verburg zijn erg trots op hun nieuwe zaak.
Lees verder »

Week 22

Rabobank zoekt nieuwe mensen voor ledenraad 01-06-2012
In de ledenraad van Rabobank Arnhem en Omstreken zit een vertegenwoordiging van leden uit de werkgebiedsdelen Arnhem, Renkum, Rheden/Rozendaal en Westervoort. De leden worden benoemd voor een periode van 4 jaar. In 2012 treden er negen ledenraadsleden af. Twee hiervan stellen zich verkiesbaar.
Lees verder »
Elke dag Asperges vers van ’t land in Drempt 31-05-2012
Op boerderij ‘de Stokhoven’ in Drempt worden al bijna 20 jaar witte asperges gestoken. Dit betekent voor veel mensen in onze regio dat ze niet meer de verre reis naar het zuiden des land hoeven te maken. Een kenner weet namelijk dat je asperges vers bij de teler moet kopen. Zaterdag houdt De Stokhoven open dag, van 10.00 tot 17.00 uur.
Lees verder »
Aardbeientijd is aangebroken bij AGF Garritsen 30-05-2012
Bij Dick Garritsen van Aardappel-, Groente- en Fruitboerderij De Kruisbrink in Toldijk, komen de aardbeien vanaf deze week weer van de koude grond. “Dat verschil proef je goed,” vertelt de enthousiaste groenten- en fruitteler.
Lees verder »
Nieuwbouwplan Grinthuizen geopend tijdens Dag van de Bouw 30-05-2012
Zaterdag 2 juni is het de Dag van de Bouw. In heel Nederland openen bouwplaatsen hun hekken voor bezoekers. Ook de hekken van woningbouwlocatie Grinthuizen in Rheden zijn deze dag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Lees verder »
Tankstation De Koppel valt in de prijzen 29-05-2012
Tankstation De Koppel in Angerlo heeft de Top service Award 2011 van Total gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste tien Total Tankstations van Nederland. Bij de beoordeling wordt gelet op professionele en vriendelijke ontvangst, kwaliteit van de producten, aantrekkelijke en wisselende acties en schone faciliteiten.
Lees verder »
Elke babykamer anders en uniek bij i4BABY 29-05-2012
Begin mei zag in Loenen 'i4BABY Babykamers met stijl' het levenslicht. I4BABY verkoopt babykamers volgens een heel nieuw, verrassend simpel concept: unieke sets ledikantjes, commodes en kasten, zonder dat ze er als een set uitzien. Bij i4BABY vinden aanstaande ouders combinaties van stijlvolle (brocante) meubeltjes die goed bij elkaar passen.
Lees verder »
Opheffingsuitverkoop Blom Bloemen 29-05-2012
De crisis heeft een nieuw slachtoffer gemaakt. Na ruim 60 jaar sluit de winkel van Blom Bloemen aan het Hameinde in Loenen de deuren. Monica en Adriaan Blom houden momenteel noodgedwongen uitverkoop.
Lees verder »
PostNL en ING Servicepunt opent in Jumbo Brummen 29-05-2012
Op donderdag 31 mei om 8.00 uur opent de vernieuwde PostNL haar deuren in Jumbo Brummen. De vernieuwde balie is geïntegreerd en goed herkenbaar bij de reeds bestaande servicebalie. Tevens wordt er een nieuw ING Servicepunt geopend, deze opening zal op maandag 11 juni om 8.00 uur plaats vinden.
Lees verder »
Gores Men's Wear al 25 jaar modebewust in Doesburg 29-05-2012
Jos en Marijke Gores zijn al een kwart eeuw de trotse eigenaren van Gores Men's Wear in Doesburg. Al 25 jaar zetten beiden zich in om het de klanten naar hun zin te maken aan de Meipoortstraat 13. “Om een klant te adviseren bij de keuze in de kleding is mijn lust en mijn leven, iedereen moet hier de deur tevreden verlaten”, aldus Jos.
Lees verder »
Vis van Verkuijl verder als Vishandel de Vakman 29-05-2012
Vishandel Vis van Verkuijl in Velp gaat verder onder een nieuwe naam. Liefhebbers van een lekker stukje vis kunnen sinds vorige week in terecht bij Vishandel de Vakman, gevestigd in de Versgaard in Velp.
Lees verder »

Week 21

Ton Wolters nieuw gezicht Aal-Storteboom 25-05-2012
Autobedrijf Aal-Storteboom in Dieren heeft een nieuw gezicht. Ton Wolters gaat, naast eigenaar Klaas Storteboom, de verkoop doen. Hij gaat met name de zakelijke klanten bedienen.
Lees verder »
Producten van De Vegetarische Slager bij Coop 24-05-2012
De inkopers van Coop, met vestigingen in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp, zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en verrassende producten om het assortiment aan te passen aan de wensen van de klant. Coop wil hierbij voorop lopen als het gaat om vernieuwende producten en trends.
Lees verder »
Bij Coop sparen voor korting Spelerij-Uitvinderij 22-05-2012
Tot en met 29 juli kan iedereen weer sparen voor een korting van maar liefst € 9,50 op de entreeprijs van De Spelerij-Uitvinderij in Dieren. “Vorig jaar kon het alleen in de Coopwinkel in Dieren”, aldus Patrick Verhoef, supermarktmanager van de Coop in Dieren.
Lees verder »
Ondernemersbeurs presenteren zich op Doesburgse beurs 22-05-2012
De tweede editie van de Doesburgse Ondernemersbeurs is nog beter verlopen dan de eerste. In de Gasthuiskerk waren de tafels en kramen bezet met ondernemers uit Doesburg die voor de meeste mensen niet zichtbaar zijn.
Lees verder »
Nieuw in Eerbeek: restaurant Grillmaster 21-05-2012
Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen opende vorige week het nieuwe restaurant van Atilla Kaya: Grillmaster Eerbeek. Kaya is ook eigenaar van pizzeria-grill Efes in Eerbeek. “Daar zijn we al vanaf 1992 bezig. Efes blijft overigens ook gewoon open en dan vooral voor afhalen en bezorgen, al blijft het mogelijk ook daar ter plekke te eten”, aldus Kaya.
Lees verder »
Zonneglazen met Crizal Sun UV-blok op sterkte 21-05-2012
Sinds kort hebben de opticiens Hendriks (Eerbeek), Borgonjen (Brummen), Te Hennepe en Verdonk (Dieren) en Hillenaar (Doesburg) een nieuw zonneglas in het assortiment: het Crizal Sun UV zonneglas. Vernieuwend aan deze zonneglazen is dat ze niet alleen UV-stralen aan de voorkant van het glas tegenhouden, maar ook de schadelijke stralen die via de achterkant van de bril reflecteren.
Lees verder »

Week 20

Keetje Knus verhuist naar groter pand in Drempt 18-05-2012
Woonwinkel Keetje Knus, inmiddels een begrip in Brummen, verhuist naar Drempt. De winkel is uit zijn jasje gegroeid en kiest daarom voor een nieuw, groter pand aan de Rijksweg 15.
Lees verder »
Body&Mindfulness in Beekbergen 18-05-2012
Body&Mind Coach & Trainer Krista Somberg van BM Vitaal vestigt zich in de regio Beekbergen. Zij start hier met unieke bewegingsmethode Body&Mindfulness en een coachingspraktijk.
Lees verder »
Bij Coop sparen voor korting Spelerij-Uitvinderij 14-05-2012
Tot en met 29 juli kan iedereen weer sparen voor een korting van maar liefst € 9,50 op de entreeprijs van De Spelerij-Uitvinderij in Dieren. “Vorig jaar kon het alleen in de Coopwinkel in Dieren”, aldus Patrick Verhoef, supermarktmanager van de Coop in Dieren.
Lees verder »
Nu ook batterijen en lampen bij Pete Groot 14-05-2012
Na de sluiting van Spaan Elektra op het Callunaplein in Dieren heeft fotozaak Pete Groot aan Diderna een deel van het assortiment overgenomen. Zo kunnen klanten nu bij Pete Groot terecht voor een nieuw batterijtje in hun horloge, dat direct even wordt ingezet.
Lees verder »

Week 19

Rabobank zoekt ambitieuze startende ondernemers 11-05-2012
Met de verkiezing: ‘The Next Entrepeneur 2012’ is de Rabobank op zoek naar startende ondernemers met passie, ambitie en een neus voor succes. Met deelname aan deze verkiezing is het voor getalenteerde startende ondernemers uit de regio, dé mogelijkheid om landelijk en regionaal meer aandacht te krijgen voor hun product of dienst.
Lees verder »
Nieuwe leenauto’s Van Essen 11-05-2012
Van Essen Eerbeek B.V. heeft twee gloednieuwe leenauto’s toegevoegd aan haar bestaande wagenpark. René Berghuis nam de sleutels in ontvangst van Herman van de Mars van Broekhuis Auto’s. De Opel Agilla’s zullen ingezet worden bij apk’s, kleine en grote beurten, en bij onderhoudreparaties aan auto’s.
Lees verder »
Altradi: voor comfort van begin tot einde 07-05-2012
Toe aan een veranda of buitenzonwering, maar mag het net iets exclusiever dan bij de buurman op de hoek? Aan de rand van Didam ontpopt Altradi Comfort Binnen en Buiten zich tot een zaak waar vrijwel alles mogelijk is. Eigenaar Henri Berentsen: “Wij zijn onderscheidend in service, kwaliteit en kennis. En dat sinds 1985”.
Lees verder »
Zwemdiploma gehaald bij De Cirkel in Rheden 07-05-2012
Onlangs hebben weer ruim 50 kinderen van Sport- en Gezondheidscentrum De Cirkel examen volgens het Zwem-ABC afgelegd. Ook deze keer is iedereen geslaagd.
Lees verder »

Week 18

Jumbo Brummen en Eerbeek geven gratis leren ballen weg 03-05-2012
Op woensdag 2 mei begon de Jumbo’s in Brummen en Eerbeek met een ballenspaaractie. Bij besteding van iedere € 15,- en wekelijks wisselende actieproducten, ontvangen de klanten een voetbalsticker. Bij 28 voetbalstickers is de spaarkaart vol en ontvangt de klant een leren voetbal gratis.
Lees verder »
Jumbo Eerbeek met keurmerk voor duurzaamheid onderscheiden 02-05-2012
Zaterdag week heeft wethouder Bart Elbers van de gemeente Brummen het gevelschild ‘Super Supermarkt Keurmerk’ opgehangen bij Jumbo Eerbeek, samen met de heer Heine sr., de oprichter van het bedrijf.
Lees verder »
Rabobank stelt € 200.000,- beschikbaar voor lokale samenleving 02-05-2012
Het Coöperatiefonds van Rabobank Graafschap-Noord biedt ook in 2012 kansen om samen projecten te realiseren. Tot en met 1 juni aanstaande kunnen er projecten worden ingediend. De projecten moeten gericht zijn op het verbeteren van het economische, sociale en culturele leven in de regio.
Lees verder »
Limburgia trakteert scholen 02-05-2012
De Eerbeekse basisscholen werden onlangs verrast met een uitnodiging van Limburgia Eerbeek. De kinderen mochten samen met de juf of meester gratis een ijsje komen eten bij de zaak aan het Oranje Massauplein.
Lees verder »
Parfum met een persoonlijke boodschap 02-05-2012
Bij Etos Spijker aan de Meipoorstraat 11a in Doesburg is het zaterdag 12 mei mogelijk een persoonlijk cadeautje aan te schaffen. De hele dag zijn er een promotrice en glasgraveur aanwezig.
Lees verder »
Stork Veco opent nieuwe cleanroom productie-afdeling 02-05-2012
Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen heeft samen met de Aschwin Hollander, CFO van Stork Prints B.V, de nieuwe cleanroom productie-afdeling van Stork Veco B.V. in Eerbeek officieel geopend. Ook de wethouders Beelen, Elbers en Algemeen Directeur van Stork Veco B.V., de heer S. Haagh, waren bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig.
Lees verder »
Twee jubilarissen Intertoys / Marskramer Eerbeek 01-05-2012
Coby Ziens begon op 1 mei 1972 met haar werk bij Fa.Tabor huishoudelijke artikelen, speelgoed en ijzerwaren bij Chris en Gerrie Tabor in Eerbeek. In die veertig jaar heeft Coby alle veranderingen en verbouwingen van het bedrijf meegemaakt.
Lees verder »

Week 17

Verwendagen bij FirstLady een succes 23-04-2012
De verwendagen van Firstlady die in Rheden en Eerbeek zijn gehouden, waren een succes. in beide winkels werd er door diverse lokale bedrijven een productpresentatie gehouden in combinatie met om het uur een modeshow van FirstLady waarbij de nieuwste voorjaarsmode werd geshowd.
Lees verder »

Week 16

115-Jarige Wijnhandel Appeldoorn heropend na verbouwing 20-04-2012
Een gloednieuwe winkel, maar een nostalgische uitstraling. Zo laat de Velpse wijnhandel Appeldoorn zich het best omschrijven na een ingrijpende verbouwing. Woensdag verrichte burgemeester Petra van Wingerden de heropening door een ouderwets lintje door te knippen.
Lees verder »
Nieuwe beautysalon bij Kapsalon Bibob 16-04-2012
Milou Booij runt sinds oktober 2011 haar eigen Beauty Salon Aemilius, naast Kapsalon Bibob aan de Taxuslaan 6 in Dieren Noordoost. Aemilius is afgeleid van Milou’s naam en betekent zacht en vriendelijk. Kapsalon Bibob is de kapsalon van haar moeder Fennie Lentink. “Zo hebben wij beauty en hair onder één dak”, zegt Booij.
Lees verder »
Mama waar komen de bonen vandaan? 16-04-2012
In samenwerking met Hak heeft Jumbo Brummen aan een educatief programma deelgenomen, waarbij we kinderen bewust laten zien hoe groente (bonen) groeien. Het is een korte educatieve digitale en fysieke ‘gast’ les die door een medewerker van de firma Hak wordt verzorgd.
Lees verder »
Pim Corbeek zet dakdekkersbedrijf voort 16-04-2012
Pim Corbeek nam 25 jaar geleden het Installatie- en dakdekkersbedrijf van zijn vader Jan Corbeek heb over. Het bedrijf is in Dieren en omgeving bekend van loodgieterswerkzaamheden, evenals van het werk met zink, koper, bitumen daken en dakgoten.
Lees verder »
Nedkozijn in Eerbeek geopend door burgemeester 16-04-2012
Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen knipte het lint door en opende daarmee de nieuwe winkel van Marhesa Products / Nedkozijn in Eerbeek. Nedkozijn, fabrikant van kunststof kozijnen isolatieglas, produceert haar producten volgens de huidige geldige normen, ondersteunt door de langjarige ervaring van haar medewerkers.
Lees verder »

Week 15

Keukenbazaar: kwalitatief goede keukens voor een vriendelijke prijs 13-04-2012
Na ruim vier jaar heeft Dieren weer een keukenzaak; in het oude pand van Paul Wissink Keukens aan de Spankerenseweg 54 – 56 is sinds begin april Keuken Bazaar gevestigd. “We verkopen kwalitatief goede keukens voor een Ikea-prijsje”, zegt eigenaar Eddy Hofland. Hofland heeft ruim twintig jaar ervaring in de keukenbranche.
Lees verder »
Opstapdag fietsen bij Profile Lentink 10-04-2012
Zaterdag, van 10.00 tot 16.00 uur, kan iedereen die interesse heeft in fietsen een proefrit komen maken, en zich goed laten informeren. Wordt het een gewone fiets of toch een elektrische? Er zijn in deze tijd talloze mogelijkheden.
Lees verder »
Open Huis nieuwbouwproject Grinthuizen in Rheden 10-04-2012
Zaterdag kunnen geïnteresseerden tussen11.00 uur en 13.00 uur in het Infopunt van project Grinthuizen terecht voor informatie over de woningen. Het Infopunt staat op de bouwlocatie aan de Groenestraat, tegenover de Europalaan. Roy Vredegoor, verkoopmanager van Ten Brinke Vastgoedontwikkelaars is aanwezig in het Infopunt.
Lees verder »
D.I.O. beste Service Drogist van 2012 10-04-2012
De resultaten van het GFK panel service Benelux voorjaarsrapport zijn bekend.D.I.O. is uitgeroepen tot beste servicedrogist van Nederland èn de één-na-beste drogist van het jaar! D.I.O. heeft de andere drogisterij ketens daarmee achter zich gelaten.
Lees verder »
Fysiotherapiepraktijken in Dieren en Eerbeek testen conditie en longen 10-04-2012
Fysiotherapie Het Centrum in Dieren en Fysiotherapie Eerbeek en Loenen, bieden in het kader van de Longdagen op 12, 13 en 14 april een gratis fitheidscan aan voor mensen, die een verhoogd risico op COPD (longaandoening waarbij de kwaliteit van de longen is verminderd) hebben en merken dat ze moeite hebben met inspannen.
Lees verder »
Klarenbeeks Aannemingsbedrijf TBG kiest voor duurzaamheid 10-04-2012
Een huis moet jarenlang meekunnen, zonder dat je er aan het eind van een lange werkweek nog van alles aan moet doen. Daarbij moet het duurzaam zijn en warmte binnenhouden. Aannemingsbedrijf TBG b.v. uit Klarenbeek weet hoe belangrijk dit alles is en is daarom sinds 1 januari dealer van de duurzame kozijnen en deuren van het merk HBI.
Lees verder »
IJssalon Hendrick biedt Doesburg ambachtelijk ijs 10-04-2012
Wie trek heeft in een koude versnapering kan sinds vorige week woensdag prima terecht bij IJssalon Hendrick aan de Doesburgse Meipoortstraat. Henk Drost en zijn team verkopen hier heerlijk, ambachtelijk gemaakt ijs.
Lees verder »

Week 14

Coop is klaar voor de toekomst met vernieuwde website 05-04-2012
De nieuwe website van supermarktketen Coop is live. De nieuwe digitale omgeving bevat verschillende nieuwe tools en mogelijkheden om klanten nog beter te informeren, het serviceniveau te verhogen en de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Zo kunnen lokale winkels zich nu veel beter presenteren waardoor klanten op de hoogte blijven van lokaal relevant nieuws.
Lees verder »
In China Palace proeven van de lekkere Chinees-Indische keuken 02-04-2012
Na een korte verbouwing is in restaurant China Palace aan de Arnhemsestraatweg 68 in Rheden een special en permanent buffetgedeelte geopend. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag kan daar genoten worden van een zeer uitgeberied warm- en koud buffet, met tal van specialiteiten uit de beroemde en bekende Chinees-Indische keuken.
Lees verder »
Rabobank Arnhem e.o. ondersteunt lokale initiatieven 02-04-2012
Medio maart heeft de commissie van het Stimuleringsfonds van Rabobank Arnhem en Omstreken verschillende projectaanvragen besproken. Een aantal mooie lokale initiatieven komt in aanmerking voor een financiële bijdrage. In totaal heeft de commissie voor ruim € 30.000,- aan donaties toegezegd.
Lees verder »

Week 13

Bij Pedicure Praktijk Eline staat de klant centraal 30-03-2012
Eline Chaigneau (22) begint in april met haar Pedicure Praktijk aan Diderna 17 in Dieren. In 2010 behaalde ze haar diploma voor Pedicure en in 2011 rondde ze de opleiding voor medisch pedicure af. Onervaren is Eline niet, een jaar werkte ze ambulant bij mensen aan huis.
Lees verder »
Molenaarsbuffet De Korenmolen een schot in de roos 29-03-2012
Het sinds enige tijd in het leven geroepen ‘Molenaarsbuffet’ in Grand Café De Korenmolen in Eerbeek, blijkt een schot in de roos. Met het Molenaarsbuffet heeft restaurant-eigenaar Johan van Zadelhoff nog meer ingespeeld op de binding tussen De Korenmolen en de naastgelegen Eerbeekse Oliemolen.
Lees verder »
Presentatie afwikkeling nalatenschappen 29-03-2012
Gerritsen Grafmonumenten in Velp en Dröge & De Waij notariaat / estate planning in Arnhem geven woensdag 11 april om 20.00 uur een presentatie over het afwikkelen van nalatenschappen aan de Marktweg 3 in Velp.
Lees verder »
Perfecte timing NVM Open Huizen Dag Grotenhuis 29-03-2012
In navolging op het succes van eerdere edities van de landelijke open huizen dag, doet Grotenhuis makelaardij uit Dieren dit jaar wederom met een groot aantal woningen mee. Tijdens de open dag op 31 maart is dan ook bijna de helft van de 140 woningen uit het aanbod tussen 11.00 en 15.00 uur zonder verplichtingen en zonder afspraak te bezichtigen.
Lees verder »
Ten Veen in prijzen bij landelijke Paasbrodenkeuring 29-03-2012
Ten Veen, De Echte Bakker uit Eerbeek heeft de tweede plaats behaald bij de landelijke Paasbrodenkeuring 2012. Via Twitter feliciteerde Christo ten Veen zijn collega Koenen, Echte Bakker in Westervoort, die de eerste prijs kreeg.
Lees verder »
Jarige Pannenkoekenboot verzorgt gratis Rondvaarten 29-03-2012
De Pannenkoekenboot Nijmegen, ook in deze krant geen onbekende, viert dit jaar haar 10-jarig bestaan en ter gelegenheid van dit heugelijke feit organiseert Rederij Tonissen op zondag 1 april een open dag. Tijdens deze dag kan iedereen gratis meevaren en ondertussen genieten van een pannenkoek en een drankje.
Lees verder »
Bistro de Zaak in Eerbeek viert eerste lustrum 28-03-2012
Tommy ten Hove, eigenaar van Café en Zaal Spoorzicht en Bistro De Zaak in Eerbeek, maakte het zomerprogramma bekend. Het wordt een smaakvolle mix van lekker eten in De Zaak, die het eerste lustrum viert, en van muziek, de Superzeskamp en het EK Voetbal, dat weer bekeken kan worden in het ‘indoor-stadion’ in de zaal aan de Loenenseweg.
Lees verder »
Rabobank seniorenadviseur Janny Bruger draagt stokje over aan Yvette Aaldering 28-03-2012
Het Senioren AdviesTeam van Rabobank Arnhem en Omstreken geeft deskundig advies en praktische hulp bij de dagelijkse bankzaken. Janny Bruger, één van de vier seniorenadviseurs, gaat genieten van de VUT. Ze draagt het stokje over aan Yvette Aaldering. Een nieuw gezicht, dezelfde dienstverlening.
Lees verder »
Benoeming directievoorzitter Rabobank Apeldoorn en Omgeving 28-03-2012
De raad van commissarissen van Rabobank Apeldoorn en Omgeving heeft de heer Arnold van Eijk MBA per 1 juli 2012 benoemd tot directievoorzitter van Rabobank Apeldoorn en Omgeving.
Lees verder »
Elke dag verse vis bij Visgilde Dieren 27-03-2012
Hans Uitdenbogaard runt de Visgilde-winkel aan de Wilhelminaweg in Dieren nu ruim een jaar, nog steeds met veel enthousiasme en plezier. In januari 2011 werd hij de eigenaar van de specialiteitenwinkel met elke dag verse vis.
Lees verder »

Week 12

Herenmodezaak Two Brothers geopend 23-03-2012
Hartstikke trots zijn ze, broers Brian en Wesley van den Enk. Woensdag openden ze onder ruime belangstelling hun moderne herenmodezaak Two Brothers. “
Lees verder »
De Wit houdt inloopdag over uitvaarten 20-03-2012
Uitvaartverzorging De Wit houdt zondag 25 maart voor de eerste keer een inloopdag over bijzondere en traditionele uitvaartmogelijkheden met als thema ‘Zo kan het ook’. De inloopdag is gratis te bezoeken en wordt gehouden in Zalencentrum De Kolk aan de Van der Mondeweg 9-11 in Haalderen.
Lees verder »
Opening Veluwespecialist Stuyvenburchstraat 19-03-2012
Inez Hendriks en Jan Willem Bommelje openden donderdag als eerste franchisenemers de VVV Veluwespecialist aan de Stuyvenburchstraat 36 in Eerbeek. Zij richten zich op toeristen, recreanten, bewoners en bedrijven die in de gemeente Brummen verblijven. “We willen de verbinding zijn tussen bedrijven en de toeristen en bewoners binden aan het prachtige gebied, wat de Veluwe natuurlijk is”, aldus Bommelje.
Lees verder »
Servicetechniek Dieren B.V. voor service en onderhoud van CV ketels 19-03-2012
Servicetechniek Dieren B.V. is een nieuwe onderneming in Dieren. De mensen achter deze onderneming hebben enorm veel ervaring en kennis. Klanten uit Dieren en omstreken kunnen hier terecht voor de service en het onderhoud aan uw cv-ketel, warmwatertoestel of gaskachel.
Lees verder »
Vliegende start modeseizoen Paul Hurenkamp Men & Women 19-03-2012
Op 1 september werden de deuren geopend van een van de mooiste en grootste modezaken uit de regio. Paul Hurenkamp Men & Women, een modezaak met ruim 650m2 mode voor mannen en vrouwen, is een zaak waar de regio trots op kan zijn.
Lees verder »

Week 11

Helder Kliniek Velp start met proctologie 16-03-2012
Er zijn in Nederland miljoenen mensen die last hebben van anale klachten. Vanaf nu kunnen deze patiënten terecht bij Helder Kliniek in Velp. Hier werken uitsluitend specialisten die zeer veel ervaring hebben op dit vakgebied. En dat biedt voor de patiënt heel veel voordelen.
Lees verder »
Tuingeluk voor Iedereen bij Rijneveld Spankeren 13-03-2012
De lente gaat weer van start, ook in de tuin komt de beplanting weer tot leven. Bij hoveniersbedrijf gebr. Rijneveld b.v. in Spankeren begint het tuinseizoen met de jaarlijkse open dag. Het thema van dit jaar is ‘Tuingeluk voor iedereen’. Het bedrijf wil graag dat iedereen van de tuin (blijft) genieten. Ook als er minder tijd of energie is om de tuin te onderhouden.
Lees verder »
Colors@Home van Oort te zien bij RTL4 13-03-2012
Rob en Pamela van Oort van Colors@Home van Oort uit Eerbeek maakten vorige week opnames voor het tv-programma ‘Van kavel tot kasteel’ van RTL4. Zaterdag 17 maart om 17.30 uur op RTL4 is het resultaat te zien.
Lees verder »
Voor snoepjes en cadeaus naar de Snoeperij 12-03-2012
Maar liefst 175 soorten schepsnoep en vele originele cadeautjes, daarvoor kunnen liefhebbers van zoetigheid sinds kort terecht bij de Snoeperij in Eerbeek. Aan het Oranje Nassauplein begonnen Michel en Betty hun eigen zaakje in lekkernijen en grappige geschenkjes.
Lees verder »

Week 10

Decorette Gabriël in Eerbeek volledig vernieuwd 08-03-2012
Het zal de voorbijganger niet zijn ontgaan; Decorette Gabriël aan de Loenenseweg 36 te Eerbeek heeft een complete metamorfose ondergaan. Eigenaar Gerard Gabriël is tevreden met het resultaat dat ruimte, sfeer en creativiteit uitstraalt. “Wij zijn het betaalbare alternatief voor de dure woonstylist. Bij ons kun je terecht voor inspirerend advies om je huis in te richten. Vandaar ook de naam Decorette Woonatelier.”
Lees verder »
Ontdek de nieuwe voorjaar/zomer collectie bij Hamer Mode 07-03-2012
Setter staat voor vrouwelijke, comfortabele, eigentijdse mode voor de volwassen vrouw. Naar hartelust combineren en modische outfits samenstellen voor elk draagmoment. Of u nou lekker casual of toch wat gekleder de deur uit gaat, u ziet er altijd verzorgd uit. De nieuwe Setter collectie is nu te vinden bij Hamer Mode aan het Callunaplein 84 in Dieren.
Lees verder »
Na de boekenweek mee-eten met Bruna 05-03-2012
Dit jaar staat de boekenweek in en het teken van vriendschap en omdat een etentje de vriendschapsband alleen maar beter kan maken, zou de Bruna in Dieren graag al haar vrienden(klanten) willen uitnodigen voor etentje. Natuurlijk is dat een onmogelijke organisatie en daarom heeft de Bruna in Dieren bedacht dat door middel van een loting een aantal klanten hier wel aan mee kan doen.
Lees verder »
Eenjarig bestaan Keulse Pot 05-03-2012
De slogan Lekker thuis eten, doe het samen met De Keulse Pot is alweer een jaar een begrip voor Dieren en verre omstreken. Men kan er terecht voor een compleet assortiment maaltijden, grillproducten, soepen uit eigen keuken, belegde broodjes en ovenbroodjes, salades en rauwkosten, hapjes, olijven en opgemaakte saladeschotels, barbecueproducten en partijen, verzorging van broodjes en maaltijden, verzorging van buffetten, warm aangeleverd op locatie en meer.
Lees verder »
Nieuwe modetrends voor de lente bij Jeans and More en Rosaly 05-03-2012
De nieuwe trends voor vrouwen voor het komende voorjaar zijn zeer vernieuwend: felle kleuren en de terugkeer van de lichte zomerbroek met het blazertje! Dat melden Jeans and More uit Beekbergen en Rosaly Mode uit Ugchelen.
Lees verder »
Opstapdagen elektrische fiets bij Xycleservice in Doesburg 05-03-2012
Op zaterdag 10 en zondag 11 maart worden bij Xycleservice in Doesburg opstapdagen gehouden voor mensen die meer willen weten over elektrische fietsen en ook graag een proefritje willen maken. Op zaterdag 10 maart kunnen belangstellenden vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur, doorlopend diverse elektrische fietsen testen en vergelijken.
Lees verder »

Week 9

Profvoetballers aanwezig op ruilbeurs pop-up spelers Plus Van Tetering 02-03-2012
Voor alle liefhebbers van de voetbalspaaractie ‘pop-up spelers’, houdt Plus Van Tetering in Eerbeek op woensdagmiddag 14 maart van 14.00 tot 17.00 uur een ruilbeurs. Deze vindt plaats in het Supportershome op de parkeerplaats bij het Gerlredome in Arnhem.
Lees verder »
Nog even blijven plakken bij Coop Supermarkten 01-03-2012
Van maandag 5 maart tot en met zaterdag 24 maart kunnen klanten van Coop korting pakken door stickers te plakken. Met elke week 6 stickers die ieder recht geven op 20% korting kan dat flink wat voordeel opleveren. Coop heeft in onze regio vestigingen in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp.
Lees verder »
Winnaar ballonnenwedstrijd Rabobank bekend 27-02-2012
Zo’n 500 ballonnen gingen afgelopen december de lucht in om de opening van de nieuwe Rabobank vestiging in Dieren te vieren. En 15 kaartjes kwamen retour. Inmiddels is de grote winnares bekend: de ballon van de 12 jarige Jiska Thijssen uit Dieren werd het verste weg gevonden. Haar ballon legde een afstand van wel 415 km af!
Lees verder »
Orchideeënshow bij Blom Bloemen in Loenen 27-02-2012
Zondag wordt bij Blom Bloemen van 11.00 tot 17.00 uur weer de Orchideeënshow gehouden. Al enkele jaren trekt deze show in de kassen aan het Hameinde veel mensen naar Loenen. Voor Adriaan en Monica Blom en hun medewerkers is het dan ook ieder jaar weer een uitdaging de show nog groter en completer te maken.
Lees verder »
Villa de Horsting biedt inkijkje in kleinschalige ouderenzorg 27-02-2012
Op de donderdagen 1 en 8 maart zet Villa de Horsting aan de Badhuislaan in Laag-Soeren haar deuren open om belangstellenden een inkijkje te bieden in kleinschalige ouderenzorg anno nu.
Lees verder »
Heropening Shoeby en toevoeging Lake Side in Dieren 27-02-2012
Vanaf heden is Dieren een vernieuwde modewinkel rijker. Onlangs onderging Shoeby aan de Diderna 6 een metamorfose. Hierdoor heeft het winkelinterieur een heel eigentijdse uitstraling gekregen. Daarnaast is Shoeby uitgebreid met nog een modeformule: Lake Side. Twee modeformules onder één dak!
Lees verder »

Week 8

Katootje Kado & Mode bestaat één jaar 24-02-2012
Het is maandag 5 maart alweer een jaar geleden dat Katootje Kado & Mode haar deuren opende in Dieren. In de cadeauwinkel kunnen klanten terecht voor presentjes voor elke gelegenheid en gebeurtenis.
Lees verder »
Damesmodezaak Just More geopend in nieuw pand op Callunaplein 22-02-2012
Onder ruime belangstelling is woensdag de nieuwe winkel van Just More geopend op het Callunaplein. Veel klanten kwamen kijken in de ruime damesmodezaak, die nu centraal gelegen is in het dorp.
Lees verder »
Verhuizing Boesveld Hypotheken 22-02-2012
Hoewel Herman Boesveld zijn winkelpand aan de Wilhelminaweg in Dieren te koop heeft staan, denkt hij er nog niet over om met zijn zaak Boesveld Hypotheken en Financieel Advies te gaan stoppen. Het pand is simpelweg te groot geworden.
Lees verder »
Avia tankstation in Dieren wordt BP Express 20-02-2012
Theo en Peter Jurrius openden in 1987 hun Ford-garage aan de Imboslaan in Dieren. Daarbij werd ook een onbemand tankstation geopend, zelfs het eerste van Nederland. Jarenlang werd daar het brandstofmerk Avia gevoerd, maar dat maakt binnenkort plaats voor BP.
Lees verder »
Open dag op Landgoed Avegoor - Hotel of Modern Art 20-02-2012
Landgoed Avegoor aan de Zutphensestraatweg 2 in Ellecom houdt zondag en in samenwerking met Kinderopvang-organisatie Kinderij, een open dag op het landgoed. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met beide organisaties.
Lees verder »

Week 7

30 Jaar autorijschool Steintjes 13-02-2012
Autorijschool Wim Steintjes uit Drempt bestaat deze maand dertig jaar en dat wordt met de huidige en nieuwe klanten gevierd met een klein presentje. Wat ooit begon met één auto, is nu uitgergoeid tot een heus familiebedrijf met meerdere auto's en twee brommers.
Lees verder »
Met Rabobank naar de Efteling 13-02-2012
De winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘mooiste verjaardagskaart’ ontvangen gratis toegangskaarten voor de Efteling. Een gewild cadeau en meer dan 250 kinderen van 8 en 9 jaar deden dan ook mee aan de wedstrijd aan deze wedstrijd van Rabobank Graafschap-Midden.
Lees verder »

Week 5

Winkel Folkleure wonen en cadeaus fleurt de boel op 31-01-2012
Patricia van Amerongen opende eind oktober haar winkel Folkleure wonen en cadeaus aan de Ooipoortstraat 41 in Doesburg. Het is allemaal begonnen met de behoefte creatief bezig te zijn. “Handwerken, naaien, schilderen, oude meubels opknappen, dat vind ik allemaal zo leuk om te doen”, vertelt Van Amerongen. Ze had al een webwinkel, maar het bleef een wens om een ‘echte’ winkel te runnen.
Lees verder »
Zaterdag Trouw Opendag bij de Harmonie in Laag-Soeren 31-01-2012
In De Harmonie in Laag-Soeren wordt zaterdagmiddag een Trouw Opendag gehouden. Van 12.00 tot 16.00 uur presenteren verschillende bedrijven zich in de zaal van De Harmonie aan de Harderwijkerweg 35. Ook wordt een modeshow gehouden. De toegang is gratis.
Lees verder »
Fletcher Wenskerstboom levert 5-gangendiner op 31-01-2012
In de maand december is door Fletcher Hotels de Fletcher Wenskerstboom campagne gestart. In deze maand hebben gasten en buurtbewoners van Fletcher Hotel-Landgoed Huis Te Eerbeek op een speciale kerstbal aangegeven wie volgens hen een 5-gangen verrassingsdiner verdient en waarom.
Lees verder »
Tuinschetsdag in Spankeren 30-01-2012
Gebroeders Rijneveld biedt zaterdag 4 februari de mogelijkheid om op afspraak langs te komen met een plattegrond op schaal en een aantal foto’s van de tuin. Tijdens deze sessie kunnen geïnteresseerden hun tuinwensen kenbaar maken, waarna dit wordt uitgewerkt in een tuinschets.
Lees verder »
Coop zet versassortiment volop in de schijnwerpers 30-01-2012
Van maandag 30 januari tot en met zaterdag 3 maart staan de ruim 200 winkels van Coop Supermarkten in het teken van heel veel vers en heel veel voordeel. Vijf weken lang krijgen klanten extra veel voordeel op diverse versproducten uit het assortiment.
Lees verder »
Familie winter-evenement bij Polysport 30-01-2012
Het is een nieuw initiatief van Patrick Peters van activiteitenpark Polysport in Dieren. Op zaterdag 4 februari kan het hele gezin zich daar vermaken met activiteiten en heerlijke buffetten. De jeugd kan deelnemen aan klimmen, langlaufen – misschien wel op echte sneeuw -, tennissen en handboogschieten en ook wordt een heerlijk onbeperkt all-in buffet geserveerd. Bovendien bestaat er een kans dat op natuurijs geschaatst kan worden.
Lees verder »
Spectaculaire actie van Belisol Apeldoorn 30-01-2012
Wie nu besluit nieuwe kozijnen of deuren aan te schaffen kan tot en met 11 februari profiteren van een voordeel dat kan oplopen tot wel € 800,- )*. Tot deze datum is bij bestelling van uw kozijn of deur bij Belisol het HR++glas hiervan namelijk geheel gratis.
Lees verder »

Week 4

Two Brothers: een moderne modezaak voor heren 26-01-2012
Nog een paar weken, dan openen broers Brian en Wesley van den Enk hun eigen zaak. Two Brothers gaat moderne herenkleding verkopen voor alle leeftijden en gelegenheden.
Lees verder »
Thema-avond partner- en kinderalimentatie 26-01-2012
Op donderdag 16 februari en 1 maart gaat de heer Johan Bosveld (Bosveld Scheidingsbemiddeling) verder in op de wijze waarop een alimentatieberekening wordt gemaakt. Het wordt een interactieve thema-avond waarop er zeker ruimte is voor individuele vragen.
Lees verder »
Nieuwjaarsborrel & Uitreiking Jagyba Award 2011 25-01-2012
Woensdagavond 11 januari vond de Nieuwjaarsborrel plaats en tevens de uitreiking van de Jagyba awards 2011. Tijdens deze gezellige avond werd er teruggekeken op het jaar 2011 en een toost uitgebracht op het nieuwe sportieve jaar.
Lees verder »
Tandprothetische praktijk Pro-Da komt aan huis 23-01-2012
De tandprothetische praktijk voor behandeling bij u aan huis, instelling of in onze praktijk zonder extra kosten! Pro-Da is er voor alle soorten gebitsprotheses, zoals klikgebitten, frame- en partiële protheses, opnieuw passend maken van uw huidige prothese en alle vormen van reparaties en onderhoud. Tevens kunnen we uw prothese ook op locatie reinigen.
Lees verder »

Week 3

Parfumerie Roma Pour Vous-lid van het jaar 20-01-2012
Pour Vous Parfumerie Roma in Velp is gekozen tot Pour Vous-lid van het jaar 2011. Deze keuze is gemaakt door Pour Vous-ondernemers, cosmeticaleveranciers en het Pour Vous-hoofdkantoor.
Lees verder »
Nu extra jubileumkorting bij Arke Velp 19-01-2012
Arke Velp is alweer vijftien jaar gevestigd aan de Overtuin. Reden voor het reisbureau om klanten een leuk extraatje te geven. Naast de vroegboekkorting en flitskorting, krijgen boekers nog tot en met 15 februari 25 euro extra korting.
Lees verder »
Cursussen en workshops Diana Bergsma 16-01-2012
Diana Bergsma is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen. U kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod in cursussen en workshops. Diana werkt vanuit een combinatie van inzichtelijke gesprekken en kunstzinnig coachen. Deze mooie praktische combinatie geeft op een snelle wijze inzicht in uw problematiek of vragen. De cursussen starten vanaf 19 januari 2012.
Lees verder »
Onderhoudsavond bij Xycleservice 16-01-2012
Op woensdag 25 januari houdt Xycleservice een avond die volledig in het teken staat over het onderhouden van uw fiets en de belangen van het onderhoud aan uw tweewieler. Tijdens deze avond zal er uitleg worden gegeven over technische en praktische zaken voor zowel sportfietsers, racefietsers als mountainbikers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kunt u zien en ervaren wat u zelf kunt doen aan uw fiets, maar vooral ook wat niet!
Lees verder »
Familie-evenement bij Polysport met vermaak voor jong en oud 16-01-2012
Een nieuw initiatief van Patrick Peters van activiteitenpark Polysport in Dieren. Op 4 februari kan het hele gezin zich daar vermaken met activiteiten en heerlijke buffetten. De jeugd kan deelnemen aan klimmen (foto), langlaufen – misschien wel op echte sneeuw -, tennissen en handboogschieten en ook wordt een heerlijk onbeperkt all-in buffet geserveerd.
Lees verder »

Week 2

Sporten mag, bewegen moet 11-01-2012
Bewegen moet, bewegen doet je goed... ook in 2012. Of moeten we zeggen: juist in 2012? Jij weet ook dat bewegen goed is. Zeker in deze tijd, nu we niet alleen met ons lijf bezig zijn om ons beter, gezonder, mooier, energieker en prettiger te voelen, maar ook om je ‘mind’ eens wat te kunnen ontspannen. Bij de Cirkel in Rheden kan dat.
Lees verder »
Slanker en strakker door Lypossage 11-01-2012
Lypossage is een manuele lichaamsmassage die in Amerika ontwikkeld is door Charles Wiltsie. Deze massage maakt het lichaam strakker en geeft u een beter silhouet, zonder medische ingrepen. Een oneffen huid met bijvoorbeeld cellulite of zadeltassen op de heupen of een slappe buik na een zwangerschap, heeft een Lypossage behandeling nodig. Het beste resultaat zult u hebben na een kuurbehandeling van minimaal 10 keer.
Lees verder »
ACC Anique, lekker sporten op je eigen manier vanaf drie jaar 09-01-2012
ACC Anique staat voor persoonlijke aandacht, goede begeleiding en een gevarieerd programma. Er wordt gewerkt met gemotiveerde en goed opgeleide instructors, die een fijne en verantwoorde les aanbieden in sporthal Theothorne in Dieren of ’t Sprengenhus in Laag-Soeren. De club bestaat twaalf jaar en staat garant voor kleine groepen waardoor persoonlijke begeleiding en aandacht mogelijk zijn.
Lees verder »
In huiselijke sfeer praten over de mogelijkheden rond een uitvaart 09-01-2012
We zijn een mens in de tijd en het jaar 2012 brengt ons allen hopelijk veel moois… Voor jezelf of met elkaar bespreken we vol positieve gevoelens de voornemens en mooie doelen die we hebben gesteld voor het nieuwe jaar. Toekomstplannen worden gemaakt voor de lange of korte termijn. Hoe morgen er voor u uitziet is gedeeltelijk afhankelijk van de keuzes uit het verleden en heden.
Lees verder »

Week 1

Coop stapt volledig over op Fairtrade bananen 05-01-2012
Per 1 januari 2012 zijn de ruim 200 winkels van Coop Supermarkten volledig overgestapt op Fairtrade gecertificeerde bananen uit Ecuador. Daarmee zet Coop in het nieuwe jaar, het jaar van de Coöperatie, meteen weer een flinke stap richting verdere verduurzaming. Coop heeft winkels in ondermeer Dieren, Doesburg, Rheden en Velp.
Lees verder »
Nieuw: slankbrood bij Bakkerij Koers 03-01-2012
Bij Koers, Brood- en Banketbakkerij in Dieren is een nieuw broodsoort te koop, slankbrood. Slankbrood is niet alleen erg lekker, maar de bijzondere eigenschap van dit brood is dat je er daadwerkelijk mee afvalt. Het werkende ingrediënt is oergraan.
Lees verder »
Nieuw: slankbrood bij Bakkerij Koers 02-01-2012
Bij Koers, Brood- en Banketbakkerij in Dieren is een nieuw broodsoort te koop: slankbrood. Slankbrood is niet alleen erg lekker, maar de bijzondere eigenschap van dit brood is dat je er daadwerkelijk mee afvalt. Het werkende ingrediënt is oergraan.
Lees verder »

Jaar 2011

Week 52

Pijnappel Wonen luidt met kortingen het jaar uit 28-12-2011
Het wordt het daverende slot van een al met al niet echt slecht jaar voor Pijnappel Wonen. Tot en met zaterdag zijn er bijzonder interessante kortingen te scoren bij de meubelzaak aan de Hoofdweg in Loenen en in het verkoopmagazijn aan de overzijde van de straat. De kortingen worden per dag hoger.
Lees verder »
Rabobank Service Team springt bij met onverwachte klusjes 28-12-2011
Van het helpen sjouwen met boodschappen, het inpakken van cadeautjes in een drukke winkelstraat, tot het uitdelen van koeken bij een gesloten spoorwegovergang. Medewerkers van Rabobank Graafschap-Noord doen spontane klusjes voor bewoners in de hele regio waar de bank vestigingen heeft.
Lees verder »
Plus heeft de schoonste groenten en fruit 28-12-2011
De groenten en fruit van Plus zijn het schoonst van alle supermarkten in Nederland. Dat werd bekend gemaakt door de ‘Weet wat je eet’-organisaties Natuur en Milieu, Milieudefensie en Foodwatch. Uit de jaarlijkse residuanalyse komt naar voren dat Plus de schoonste groenten en fruit heeft. Plus heeft ondermeer een winkel in Eerbeek.
Lees verder »

Week 51

Nieuwe Rabobank in Dieren geopend 22-12-2011
Vrijdagavond werd het nieuwe kantoor van de Rabobank Arnhem en Omstreken aan de Wilhelminaweg in Dieren geopend. Petra Jansen op de Haar, Directeur Particulieren, sprak de aanwezigen toe. Onder de bezoekers ook de heren Veninga en Veenstra, oud-directeuren van de Rabobanken in Rheden en Dieren.
Lees verder »
Het licht gaat uit bij Spaan Elektra 20-12-2011
Spaan Elektra in Dieren, de winkel voor verlichting en elektrotechnische materialen op het Callunaplein, sluit in het voorjaar van 2012 haar deuren. “Het licht gaat uit bij Spaan Elektra”, zegt Joke Bosch. Hans en Joke hebben de zaak 31 jaar geleden overgenomen van de heer Spaan en al die jaren de speciaalzaak met veel plezier gerund.
Lees verder »
Persoonlijke aandacht en kwaliteit bij Beatysalon Leonie 19-12-2011
Persoonlijke aandacht en kwaliteit zijn twee kernwoorden van Beautysalon Leonie, sinds oktober 2011 gevestigd aan de Zwarteweg 12 in Hall. Bij de beautysalon kan men heerlijk bijkomen en geestelijk ontspannen in deze drukke en gehaaste tijden.
Lees verder »

Week 50

Keurmerk pluim voor team van Uitvaartverzorging De Wit 14-12-2011
Het Keurmerk Uitvaartzorg van Uitvaartverzorging De Wit is gecontinueerd en daar is het bedrijf bijzonder trots op. De bedrijfsvoering en de processen werden door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Uitvaartverzorging onder de loep genomen en voldoen aan alle maatstaven. "Die bevestiging is de kroon op ons werk", zegt directeur Marcel de Wit.
Lees verder »
Fysiotherapie D. Pieterse in Loenen 13-12-2011
Een fraaie witte orchidee met daaraan een dankkaartje pronkt op de huiskamertafel. Een leukere start had Denise Pieterse zich niet kunnen wensen bij haar fysiotherapie-praktijk in Loenen. Een van haar eerste klanten was blijkbaar zo tevreden over haar behandeling dat zij het mooie bloemetje liet bezorgen bij de praktijk aan de Cornelis Hendrixstraat 53.
Lees verder »
Volop vuurwerkverkoop bij de Witte Schuur 12-12-2011
Geleverd wordt het nog niet – dat gebeurt op 29, 30 en 31 december – maar er kan al volop vuurwerk worden gekocht bij De Witte Schuur aan de Buitensingel in Dieren. Dat kan in de winkel, maar ook via internet.
Lees verder »
De mooiste kerstboodschappen bij Coop 12-12-2011
Maak kans om met jouw kerstwens in de uitzending van All You Need Is Love te komen. Iedereen die dit jaar op originele wijze een kerstboodschap wil versturen, kan zijn of haar hart ophalen bij Coop Supermarkten.
Lees verder »
De ‘betaalbare juwelier’ Paul van Zeeland 12-12-2011
De ‘betaalbare juwelier’ Paul van Zeeland in Velp is voor velen in de regio een begrip. Een breed assortiment, constante kwaliteit en uitmuntende service. Minder bekend is dat de ‘betaalbare juwelier’ ook klokken in zijn assortiment heeft en een atelier.
Lees verder »
Opening nieuwe vestiging Rabobank in Dieren 12-12-2011
Maandag opende de Rabobank haar gloednieuwe deuren in het nieuwe pand aan de Wilheminaweg in Dieren. Deze vernieuwde locatie biedt ruimte voor de vertrouwde dienstverlening zoals klanten dat gewend zijn van de Rabobank, maar dan net even anders.
Lees verder »
Hendriksen aan de Roggestraat verkoopt nu ook kroonluchters 12-12-2011
Lijsten, prenten en kunst verkochten ze al langer, maar nu bieden Ronnie en Sandra Hendriksen in hun pand aan de Roggestraat in Doesburg ook kroonluchters aan. Verschillende prachtige exemplaren sieren het plafond en geven een mooie verlichting aan het toch al sfeervolle pand.
Lees verder »
Mooi worden doe je bij Huidstudio Mooi 12-12-2011
Frederike Melis is onlangs gestart met Huidstudio Mooi in Dieren. Ze is gespecialiseerd in huidverzorging en huidverbetering en heeft voor ieder huidtype een oplossing. Frederike verzorgt vele soorten gezichtsbehandelingen, maar ook lichaamsmassages. Daarnaast kan de klant bij haar terecht voor kleine behandelingen zoals epileren, verven van wimpers en wenkbrauwen en harsen.
Lees verder »
Opening Paramedisch Centrum Dieren één groot feest 12-12-2011
De opening van het Paramidisch Centrum in Dieren was een groot succes, mede dankzij de gunstig gestemde weergoden. Het mooie droge winterweer heeft zeker bijgedragen aan een geweldige opkomst van tussen de drie- en vierhonderd bezoekers.
Lees verder »
Lekkerszenzo: meer dan honderddertig soorten snoep in één winkeltje 12-12-2011
Een ouderwetse snoepwinkel in een nieuw jasje. Zo omschrijft Hanneke Hoed haar zaterdag geopende winkel Lekkerszenzo, dat gevestigd is aan de Kerkstraat in Doesburg. “Een perfecte plek voor een nostalgische zaak”, vindt ze.
Lees verder »

Week 49

Landelijke woningmarkt bestaat volgens Best Living niet 06-12-2011
“De kans dat de koper van een woning via ons uit de directe omgeving komt, is zeventig procent”, aldus Kees Beltman, makelaar bij Best Living NVM makelaars & financieel adviseurs. Het concludeert dan ook dat een landelijke woningmarkt feitelijk niet bestaat.
Lees verder »
Winnaar Ipad 2 bekend Jumbo Brummen 05-12-2011
Klanten van Jumbo Brummen konden de afgelopen weken bij aankoop van twee pakken echte chocolademelk kans maken op de populaire Ipad2. De gelukkige winnaar is Manon Wensink uit Hall. Manon dronk de hele maand chocolademelk en is dolblij met de tablet pc.
Lees verder »

Week 48

Verkoopexpositie bij Kate & Co 02-12-2011
Bij kunstwinkel Kate & Co opent zaterdag een verkoopexpositie met werk van cursisten van kunstenares Cobi ten Kate, eigenaresse van de winkel. Tot en met 31 januari is iedereen tijdens de openingstijden van de winkel en het atelier welkom om het werk van de cursisten te bekijken en eventueel te kopen.
Lees verder »
DAGO geeft bezoek aan Autostadt Wolfsburg in Duitsland weg 01-12-2011
Namens Autobedrijf DAGO heeft Erik Blankert aan de familie Van Rinsum een reischeque overhandigd voor een bezoek aan Autostadt Wolfsburg in Duitsland.
Lees verder »
Tango stunt opnieuw met de brandstofprijzen 28-11-2011
De komende twee maanden stunt prijsvechter Tango opnieuw met haar brandstofprijzen in haar tankstation aan de Imboslaan in Dieren, want met de dure decembermaand in het vooruitzicht kan iedereen wel wat extra voordeel gebruiken.
Lees verder »
De oliebollen komen er weer aan 28-11-2011
Het wordt weer koud en mensen hebben weer zin in wat warms bij de koffie. De oliebollentijd is dan ook aangebroken. En wat zou deze tijd dan zijn zonder de rijkelijk gevulde oliebollen van bakkerij Borggreve uit Velp . ”Wij maken ons op voor gezellige maar vooral drukke dagen”, zegt eigenaar Herman Borggreve.
Lees verder »
Brezan Automaterialen opent in Dieren 28-11-2011
Vorige week opende Marcel Hendriks officieel de deuren openen van zijn verkooppunt Brezan Dieren. Brezan Dieren is gevestigd aan de Nijverheidslaan 12. Naast een complete voorraad automaterialen, gereedschappen, banden, persoonlijke beschermingsmiddelen en accessoires, zijn persoonlijke service en een snelle levering kenmerkend voor Brezan Dieren.
Lees verder »
Schoonheidssalon studio In the Woods in Beekbergen 28-11-2011
Een betere plek voor een schoonheidssalon is bijna niet te bedenken. Midden in de bossen van Beekbergen heeft op 25 november schoonheidssalon studio In the Woods haar deuren geopend. Vanuit een serene, nieuwe ruimte, waarin het thema ‘bos’ terug te vinden is, adviseert en behandelt eigenaresse Jannicke Knudsen haar klanten op professionele wijze.
Lees verder »
Open dag nieuw Paramedisch Centrum Dieren 28-11-2011
Sinds korte tijd is aan de Treubstraat in Dieren het Paramedisch Centrum Dieren gevestigd. Hierin werken diverse disciplines samen. Zaterdag 10 december is er van 11.00 tot 14.00 uur open dag, zodat iedereen met de medewerkers kennis kan maken.
Lees verder »
Verrassingslunch startsein Rabobank Service Lunch 28-11-2011
Vanaf 1 december is het Rabobank Service Team gedurende anderhalve maand actief met een reeks van dertig verrassende ludieke acties in de regio. Ze gaat in duidelijk herkenbare kleding de straat op in onder andere Brummen, Hengelo, Zutphen, Vorden en Steenderen. Donderdag wordt om 12.00 uur het startsein gegeven.
Lees verder »

Week 47

Tuincentrum Laag-Soeren klaar voor Kerst 25-11-2011
Sinterklaas is nog maar net in het land, maar in Tuincentrum Laag-Soeren aan de Eerbeekseweg is alles al helemaal klaar voor de Kerst. Zelfs de bomen zijn er al, maar die zijn er eigenlijk het hele jaar door in het tuincentrum.
Lees verder »
Dierense samenwerking bij Polysport 25-11-2011
Bij het maken van de hierbij afgedrukte foto is flink gelachen, dat zal duidelijk zijn. Het tekent de sfeer van de samenwerking tussen beide heren op de foto: Patrick Peters van Polysport en Jarno Eggink van JDI Internet Professionals.
Lees verder »
CêlaVíta geeft samen met Jumbo in Eerbeek bakfiets weg 25-11-2011
CêlaVíta, fabrikant van koelverse aardappeltjes, heeft in samenwerking met de Jumbo in Eerbeek een actie gehouden. Daarmee maakte winkelende klanten kans op een bakfiets.
Lees verder »
Nieuw: Scooter Aankoopkeuring bij K2wielers 25-11-2011
Sinds kort is het bij K2wielers in Drempt mogelijk uw op bijvoorbeeld internet aangeschafte of aan te schaffen scooter te onderwerpen aan een aankoopkeuring.
Lees verder »
Boek -en kantoorboekhandel Hendriks online 25-11-2011
Boek -en kantoorboekhandel Hendriks en VVV agentschap is al bijna 50 jaar een begrip in het dorp Eerbeek. Inez Hendriks en haar personeel zorgen ervoor dat er de meest actuele artikelen in de winkel te vinden zijn, zoals boeken, de leukste wenskaarten, luxe pennen, wandelkaarten, kantoorartikelen, gifts en glossy tijdschriften.
Lees verder »
Advertentie:
JDIsmeijerautobedrijf Ronald
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
24-09
DI
25-09
WO
26-09
DO
27-09
VR
28-09
ZA
29-09
ZO
30-09
Op 24-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 29-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 30-09-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's