Logo Regiobode online
Midzomerfestival
 
VELP, Centrum, 10.00 - 17.00 uur

Door het wegvallen van twee van de vier Velleper Donderdagen is er plaats voor twee nieuwe evenementen in Velp: het Midzomerfestival op 24 juni en Volop Velp op 9 september.

Op 24 juni wordt de midzomer gevierd met een nieuw evenement. Op acht locaties in de centrumstraten worden pleintjes ingericht waar in een ongedwongen sfeer van alles te zien en te beleven is. Van 10.00 tot 17.00 uur is het Midzomerfestival te bezoeken.
Teams van Velpse ondernemers zijn de afgelopen maanden onder regie van Jan Huurman bezig geweest om gestalte te geven aan de inhoud van het nieuwste evenement van Veelzijdig Velp. Het festival komt in plaats van één van de twee weggevallen Velleper Donderdagen.
Op ieder pleintje hebben winkelier en horeca elkaar gevonden en op ieder pleintje is er een thema met in ieder geval iets te eten en te drinken, amusement, iets te kopen of te beleven.

Aan de Hoofdstraat zijn vier pleintjes te vinden. De Overtuin wordt een paradijs voor kinderen om zich uit te leven. Er kan worden gesprongen, gedanst en gedraaid. De tweede plek is te vinden op de hoek van de Hoofdstraat en Parkstraat. Daar is het thema Puur en natuurlijk van veraf en dichtbij. Streek- en biologische producten worden aangeboden, maar ook artikelen uit de Wereldwinkel. Op de parkeerplaats van Notaris De kroon en Van Wissing Optiek kan de jeugd aan de slag met spuitbussen. De mensen van de Verfbrigade begeleiden de deelnemers bij het maken van echte graffiti-kunst. Op de parkeerplaats van de ING-bank stelt autobedrijf Kien haar mooiste en ook bijzondere exemplaren ten toon. De bekende oranje ING-leeuw loopt daar een paar uur rond. bezoekers kunnen samen met hem op de foto.
Een klein deel van de Rozendaalselaan wordt afgezet voor uiteenlopende activiteiten. Er kan hier geproefd worden van wijn, kaas en wafels, maar er kan ook genoten worden van bloemen en pizza’s. de kinderen kunnen aan twee wedstrijdjes meedoen. Er is het Velps Kampioenschap Slow Biking waarbij een traject van elf meter zo langzaam mogelijk per fiets moet worden afgelegd. En Prinsjes en Prinsesjes maken zelf mee hoe de prinses op de erwt geslapen heeft, of liever gezegd niet geslapen heeft omdat er iets onder het matras lag. Wie ligt er onder die stapel van matrassen bij Maassen van den Brink.
Van de Rozendaalselaan naar de Emmastraat komen bezoekers op verschillende plaatsen langs winkels die met leuke aanbiedingen of acties staan. In de Emmastraat zelf is er ruimte voor literatuur, kunst en cultuur. Met voorlezen, kunstexposities, een sneldichter die ter plekke een vers op de persoon maakt en er is een mini-boekenmarkt. Even verderop, nadat tussendoor een bezoekje aan een wijnproeverij is gebracht kan worden, is er een bijzonder pleintje ingericht onder het thema lifestyle. De meeste bedrijven rondom Puur doen mee en presenteren zich. Een paar keer vindt er een kindermodeshow plaats en draaien ze daar met vinyl 45 toeren. De achtste locatie is de Oranjestraat met volop muziek. Op een groot podium vinden optredens plaats en kan er heerlijk gegeten en gedronken worden.
 « Naar overzicht
Advertentie:
autobedrijf RonaldsmeijerJDI
Advertentie
 
asselt
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
WO
20-06
DO
21-06
VR
22-06
ZA
23-06
ZO
24-06
MA
25-06
DI
26-06
Op 20-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's